Petra
Petra Lifestyle 3 Aug 2022

Lekker bewegen met je kinderen; zo doe je dat!

Vind jij het ook lastig om je kinderen van de bank te krijgen en ze lekker te laten bewegen? Misschien spenderen jouw kinderen het liefst meer tijd achter een spelcomputer of met hun telefoon. Het is best lastig om je kinderen voldoende te laten bewegen, maar het is wel noodzaak! Je wilt je kids natuurlijk een gezond leefpatroon aanleren en daar hoort sporten bij. Hoe kun je er toch voor zorgen dat ze gezellig meedoen? We geven je graag wat tips, dus trek je wandel- en sportschoenen maar direct aan!

Lekker springen

Als eerste geven je graag een idee wat jouw kinderen lekker lang bezighoudt, namelijk een trampoline! Je kunt een trampoline in de tuin zetten of een fitness trampoline aanschaffen. Zo kun je samen lekker springen in de tuin of kun je je kids samen met vriendjes en vriendinnetjes laten springen. Een bijkomend voordeel is dat ze hier een flinke tijd zoet mee zijn, dus dat je ze ook alleen in de tuin kunt laten springen. Zo krijg jij tijd om te koken, even een kop thee te drinken tijdens de middag of wat werk te verzetten. Dit is een veel speelser en actiever alternatief dan ze voor de televisie of de iPad zetten. Bekijk verschillende opties van Trampoline berg hier.

Lekker springen

Wandeling routine

Als je kinderen niet super actief zijn kun je voorstellen om een vaste wandelroutine aan te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling na de lunch of het avondeten, waarna jullie als gezin er even op uit gaan. Dit kan ook aan het begin van de dag zijn, waarbij jullie wat eerder opstaan om een wandeling te maken. Dit vereist wel wat discipline, vooral in de ochtend. Dit kun je bijvoorbeeld het beste doen als je kinderen nog jong zijn en vroeg wakker, want pubers uit bed trekken is niet echt een gewenste optie.

Samen sporten

Is er een sport die jullie allebei erg leuk vinden? Misschien wil je zoon of dochter wel op voetbal en heb je zelf ook aardig balgevoel. Je kunt dan samen naar een openbaar veldje om lekker te voetballen en de penalty’s te oefenen. Je hoeft echt niet keihard te sporten samen om ze een beetje actief te krijgen, maar laat ze wel zelf iets kiezen om te doen. Zo krijg je je kids veel gemakkelijker van de bank en hoef je ze niet erg te motiveren om wat te gaan doen.

Reageer op artikel:
Lekker bewegen met je kinderen; zo doe je dat!
Sluiten