Petra
Petra Lifestyle 5 Aug 2022

Huidverzorging tijdens zwangerschap

Veel vrouwen hebben de wens om zwanger te worden. Als dit jou gegund is en het daadwerkelijk zover is, wil je natuurlijk dat dit zo goed mogelijk verloopt. Bij een zwangerschap moet je met een hoop zaken rekening houden, zodat de groei van je baby goed gaat. Denk aan een flinke vermindering in cafeïne, geen alcohol en geen rauw eten. Naast dat het belangrijk is om aan je baby in de buik te denken, wil je natuurlijk ook dat jijzelf in een goede conditie blijft. Dit houdt in: een goede haarverzorging, een goede huidverzorging, het behouden van een conditie en de juiste voeding. Dit alles om de zwangerschap zo comfortabel mogelijk te maken.

Voorkom irritaties op de huid

Het is logisch dat niet iedere huidverzorging goed werkt voor jou. Voor de een werkt een product heel goed, waar het bij een ander weer helemaal verkeerd aanslaat. Denk aan vrouwen met een gevoelige of droge huid. Het kan zo zijn dat je huid heel snel reageert op bepaalde stoffen en hier een reactie op geeft. Zoals bultjes of een vervelende irritatie. Dit kun je voorkomen door producten te kopen die geen parfum bevatten en daarnaast geen kunstmatige stoffen bevat. Een goed merk hiervoor is La Roche Posay. Het merk legt hun focus op de gevoelige huid en vindt dermatologische huidverzorging belangrijk. Het is begrijpelijk dat niet iedereen dit type verzorging kan betalen, dus La Roche Posay zorgt voor een toegankelijke toepassing. Hier staan ze dan ook om bekend.

Voor alle huidtypes geschikt

Voor alle huidtypes geschikt

De verzorging van La Roche Posay is op basis van een milde vorm. Dit is geschikt voor diverse huidtypes; een gevoelige huid, maar ook een droge of juist vette huid. Bij een zwangerschap horen voor veel vrouwen zoetigheden. Craving naar chocolade is algemeen bekend en het kan voorkomen dat jouw huid hier sterk op reageert in de vorm van onzuiverheden of acne dat terugkomt. De producten hebben hier over het algemeen een goede werking op en verminderen de opbouw van talg. Je hoeft natuurlijk niet alle zoetigheden aan de kant te zetten, want tijdens een zwangerschap gaat het er ook om dat je geniet en luistert naar je lichaam. Het eten van genoeg fruit en groenten is voor iedereen goed. Of dit nou voor jou als zwangere vrouw is, of voor je dochter van drie jaar. 

Goede bescherming tegen uv-stralingen

Bij een huidverzorging kun je denken aan diverse producten zoals een crème die irritaties of droge plekken verzorgt, maar ook een crème met hydraterende werking. Zo zijn er moisturizers, bodycrème en nog veel meer. Dat je goed beschermd bent tegen de zon is altijd belangrijk. Als zwangere vrouw moet je hier echter nog meer op letten voor een goede bescherming. Vele producten van La Roche Posay bevatten dan ook standaard een goede SPF-factor, waardoor je direct een bescherming hebt tegen uv-stralingen. Het kan natuurlijk geen kwaad om de nodige vitamines van buitenaf binnen te krijgen. De juiste verzorging van je huid is erg belangrijk. Zolang dit gecontroleerd gebeurt ben je op de goede weg. 

Reageer op artikel:
Huidverzorging tijdens zwangerschap
Sluiten