Petra
Petra Wonen 10 Feb 2023

Wanddecoratie ophangen in de kinderkamer: 5 manieren

Wanddecoratie maakt een kinderkamer pas echt compleet. Het zorgt voor een persoonlijke touch en extra gezelligheid. Denk voordat je een aantal foto’s of schilderijen aan de muur hangt goed na over het ophangsysteem. Er zijn meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt! Ieder ophangsysteem heeft zijn eigen uitstraling en voordelen. Hieronder staan 5 opties voor je op een rijtje.

1. Schroef of spijker in de muur

De standaard manier is om een lijst aan een spijker of schroef te hangen. Het is snel en eenvoudig, maar heeft ook een paar nadelen. Zo ben je gebonden aan de positie en kan het lastig zijn om meerdere lijsten recht naast elkaar te hangen. Zodra je de wanddecoratie eraf haalt, blijven er lelijke gaten over.

2. Plafondrail of wandrail

Je kunt ook je lijst ophangen aan de wand met gebruik van een rail. Hierbij heb je de keuze uit plafondrails en wandrails. Een ophangsysteem aan het plafond kun je heel netjes wegwerken achter een decoratieve kroonlijst. Het grote voordeel van een ophangrail is de flexibiliteit. De positie en exacte hoogte van de ophangdraden is geheel naar wens aan te passen. Je kunt blijven variëren met de opstelling zonder de achterliggende wand te beschadigen. Lelijke gaten zijn verleden tijd!

Plafondrail of wandrail

3. Los ophangdraad

Als je slechts één lijst aan de muur wil hangen, is een solo ophangsysteem een goede keuze. Hierbij maak je gebruik van één staaldraad met RVS dop voor een moderne look. Je kunt dit systeem zelfs helemaal laten wegvallen achter de foto of het schilderij. Is de lijst erg breed of zwaar? Gebruik dan twee losse ophangdraden voor een stevig resultaat. Voor een posterwand is een flexibele ophangrail een betere keuze.

4. Clip railsysteem

Wil je geboortekaartjes, losse foto’s of kindertekeningen op een stijlvolle manier ophangen? Kijk dan eens naar een wandsysteem met clips. Hier kun je lichte decoratie tussen klemmen en binnen een handomdraai weer vervangen. Je kunt er zelfs naamkaartjes boven hangen of extra haakjes toevoegen voor andere decoratie.

5. Magnetische rail

Een magnetische rail is net zo flexibel als het ophangsysteem met clips. Je kunt er altijd weer nieuwe foto’s, kaartjes of tekeningen bij hangen met een magneetje. Je hoeft geen gebruik te maken van lelijk plakband of gevaarlijke punaises. De ophangrail is eenvoudig te monteren en zorgt altijd voor een strakke look. Het komt overigens ook goed van pas in een thuiskantoor, studeerkamer of de keuken.

Op welke manier ga jij de wanddecoratie ophangen in de kinderkamer?

Reageer op artikel:
Wanddecoratie ophangen in de kinderkamer: 5 manieren
Sluiten