Petra
Petra Lifestyle 10 Feb 2023

Op vakantie naar Toscane met kinderen

Toscane is een geweldige keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuke en ontspannende vakantie. Er zijn hier tal van attracties te vinden voor kinderen, groot en klein. Genoeg om elke dag mee te vullen!

Zoek spanning en sensatie op door te gaan raften of van de hoogste glijbaan van de regio te roetsjen. Neem de kids mee om wilde dieren te ontmoeten in een van de beste natuurparken van Italië. Help ze ijs en pizza te leren maken. En noem het maar op.

Kortom: een vakantie in Toscane met kinderen is geweldig voor iedereen die quality time met het gezin wil doorbrengen in een van de mooiste regio’s van Italië. Hier volgen onze tips om het beste uit je reis met je kroost te halen:

Verblijf op een agriturismo

Verblijven op een kindvriendelijke agriturismo in Toscane is een van de beste manieren om je kinderen kennis te laten maken met het lokale, Toscaanse leven. Een agriturismo is een traditionele (nog werkende) boerderij, die is ingericht om gasten te ontvangen.

Ze kunnen opereren als B&B, zelfstandige appartementen, villa’s en noem het maar op. De meeste agriturismo’s hebben een eigen restaurant en sommige bieden leuke activiteiten aan, zowel voor de kinderen als de ouders.

Kies specifiek voor en agriturismo met dieren (mits je kinderen hiervan houden), zodat je kroost ze kunnen helpen voeren, aaien etc. De keuze uit gezinsvriendelijke agriturismo is groot, dus er is altijd een boerderij te vinden die helemaal aansluit bij je wensen!

Ontdek de prachtige grotten van Toscane

Toscane staat, naast zijn wereldberoemde wijn, bekend om zijn ondergrondse grottenstelsels, waarvan vele open zijn voor het publiek en veilig zijn voor kinderen om te verkennen.

Sommige van deze grotten herbergen fascinerende stalactieten en stalagmieten ijspegelformaties, terwijl andere zelfs ondergrondse watervallen en meren bezitten. Je kunt je dus wel voorstellen dat deze grotten echt magische wonderen zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Rondleidingen door de grotten zijn vaak ook beschikbaar voor mensen van alle wandelniveaus, dus dit is een geweldige activiteit voor het hele gezin. Een aantal van de beste ondergrondse systemen om te bezoeken zijn Grotta del Vento, Grotte di Equi en Grotta del Sassocolato.

Ontdek de prachtige grotten van Toscane

Bezoek ‘Parco Avventura Il Gigante’

Op zoek naar een dagje avontuur? Neem de kinderen dan mee naar Parco Avventura Il Gigante: een leuk avonturenparcours in de buitenlucht met touwbruggen, klimnetten en tokkelbanen. Eén ding is gegarandeerd: je zult ze hier zeker helpen wat energie te verbranden!

Dit hoge touwenparcours, gelegen in de bossen in het noorden van Florence, is ideaal voor kinderen van alle leeftijden, inclusief tieners. Het herbergt zelfs een lage route met tunnel en tokkelbaan voor kinderen vanaf 3 jaar.

Bezoek je liever een ander pretpark in Toscane? Bekijk hier dan de meest populaire pretparken van de regio.

Leer meer over het maken van kaas in Cugusi

Voor een leuke, smakelijke en leerzame activiteit die het hele gezin aanspreekt, ga je naar Cugusi, het beroemde kaasmakerijgebied rond Pienza.

Stop bij de Cugusi Dairy, waar volwassenen de beroemde lokale Pecorino-kaas kunnen inslaan en kinderen alles kunnen leren over het fascinerende kaasbereidingproces, inclusief een kleine ontmoeting met de dieren. Ze zullen het geweldig vinden!

Maak je eigen pizza bij ‘Fattoria Barbialla Nuova’

Er is niets leukers dan je eigen lunch klaarmaken. En je kids zullen het fantastisch vinden om hun eigen pizza te bereiden in de Fattoria Barbialla Nuova in Montaione. Dit toevluchtsoord ligt slechts een uur buiten Florence en is de perfecte plek om er even helemaal tussenuit te zijn.

Er worden hier, naast het maken van pizza, een aantal andere leuke kooklessen aangeboden (zoals zuurdesembrood maken en een diepgaande les over klassiek Italiaans koken). Daarnaast zijn tal van andere ervaringen om van te genieten, zoals een truffeljacht, begeleide wandelingen, fietstochten en nog veel meer.

Zoals je ziet hoeft je je geen moment te vervelen als je in Toscane bent met je kinderen. Bovenstaande tips zijn slechts een kleine selectie van alles wat er te doen en te beleven valt. Veel plezier!

Reageer op artikel:
Op vakantie naar Toscane met kinderen
Sluiten