Petra
Petra Opvoeding 14 Apr 2017

Top 3 apps die helpen bij het opvoeden van je kinderen

Opgroeiende kinderen hebben is ontzettend leuk, maar opvoeden kan ook erg lastig zijn. Als ouder kom je vaak voor moeilijke kwesties te staan. Je kunt tips over opvoeden lezen in boeken of op internet, maar je zult er ongetwijfeld al achter zijn gekomen dat deze tips in jouw situatie niet altijd toe te passen zijn. Opvoeden is namelijk heel persoonlijk en er is niet één goede manier. Het belangrijkste is dat het opvoeden bij jou als ouder en bij je kind past.

Apps zijn hierbij een handig middel omdat ze informatie aan kunnen passen aan jouw situatie. UnitedConsumers heeft enkele apps die helpen bij het opvoeden op een rijtje gezet.

1- Oei, ik groei! App (iOS, Android, Windows)

De Oei, ik groei! app houdt de mentale ontwikkeling van je baby in de gaten. Het is vaak lastig om je baby’s gedrag te begrijpen. Als ouder kun je aan je eigen baby natuurlijk het beste zien wat er aan de hand is, maar iedere ouder wil weleens weten wat er in het hoofdje omgaat. Deze app laat je weten wanneer mentale ontwikkelingen plaatsvinden en welke mentale fases je baby doormaakt. Hierdoor leer je jouw baby beter te begrijpen. Andere informatie en tests zijn vaak gericht op de lichamelijke ontwikkeling van de baby, terwijl deze app juist over de mentale ontwikkeling gaat.

2 – Oppass App (iOS, Android

Het vinden van een oppas neemt vaak veel tijd in beslag. Sms’en, bellen, mailen en weer bellen. Om reden is de oppas-app ontwikkeld. De app brengt ouders en gastouders in de buurt met elkaar in contact. Je kunt gemakkelijk een account aanmaken en een oproep plaatsen, de app doet de rest. Het is mogelijk om direct reacties te sturen, met elkaar te chatten en afspraken te maken. Met deze app wordt een opvang voor uw kind vinden heel eenvoudig.

3 – EHBO Rode Kruis App  (iOS, Android, Windows)

In ieder gezin gebeuren ongelukjes. Voor ouders is het dan belangrijk dat zij weten hoe ze met deze ongelukjes moeten omgaan. Daarom heeft het Rode Kruis de EHBO app ontwikkeld, met handige tips en informatie bij de dertien meest voorkomende ongelukjes in en rondom huis. Bloedneuzen, een vinger tussen de deur of een brandwond bijvoorbeeld. Het allerbelangrijkste is het goed handelen in de eerste minuten na het ongeluk. De app geeft razendsnel de juiste informatie, zodat je als ouder niet eerst op internet hoeft te gaan zoeken als je kind bijvoorbeeld met een vinger tussen de deur zit.

Nieuwsgierig geworden naar andere opvoed apps? Bekijk dan het complete overzicht van apps die helpen bij het opvoeden.

Reageer op artikel:
Top 3 apps die helpen bij het opvoeden van je kinderen
Sluiten