Tips voor een ontspannen zwangerschap

Als zwangere vrouw heb je nogal wat te verduren. Niet alleen verandert je hele lichaam, maar je kunt ook behoorlijk in de stress raken van alle dingen die je moet regelen. En stressen is niet goed voor jezelf en je baby. Daarom hier een aantal tips om te ontspannen.

  • Ga in bad.

Neem een heerlijk warm bad. Maar pas op, het bad mag niet warmer zijn dan 37 graden.

 Als je een te heet bad neemt, kan je oververhit raken, neemt je hartslag toe en vermindert de bloedtoevoer naar de baarmoeder. Dit zou vervolgens de ontwikkeling van je baby kunnen hinderen of negatief beïnvloeden. Laat daarom je bad vol lopen met water rond de 37 graden en geniet van de rust.

  • Neem een masker

Je kunt heerlijke maskers kopen of er zelf een maken. Voor een gezichtsmasker kun je bijvoorbeeld vers fruit en yoghurt gebruiken.

Mango – karnemelk masker
– twee kleine stukjes mango
– twee eetlepels karnemelk
Deze twee ingrediënten gooi je bij elkaar in de blender en smeer je daarna op een goed gereinigd gezicht. Laat het masker een half uur zitten. Houd de huid rond de ogen en neusgaten vrij. Na een half uur verwijder je het masker met een vochtige, warme doek.

  • Laat je masseren

Je laten masseren door je partner is ook een uitstekende manier om je ontspannen, pijn te verlichten en spieren te versterken. Vanaf de zesde maand van de zwangerschap is het fijn als met name de rug goed gemasseeerd wordt. Wil je partner je niet masseren, laat je dan verwennen door de schoonheidsspecialiste of de masseuse. Tijdens je zwangerschap, heeft je rug veel te verduren, en je rug wordt ook overmatig belast. Het is belangrijk om de spieren in je rug goed soepel te houden.

  • Scrubben!

Een stralende huid krijg je door regelmatig te scrubben. Met een zachte scrubcrème verwijder je de dode huidcellen, reinig je verstopte poriën en stimuleer je de aanmaak van nieuwe cellen. Ook de doorbloeding van je huid wordt gestimuleerd. Kies voor een niet te grove peeling- of scrubcrème. Je kunt zelf een scrub maken door een schoon potje te vullen met:
– Olijfolie;
– Suiker of zout;
– Etherische olie, voor een lekkere geur.
Maak goeg voor een paar douchebeurten en geniet maar.

 

 

Reageer op artikel:
Tips voor een ontspannen zwangerschap
Sluiten