Onzekerheden tijdens de zwangerschap

Vanaf het moment dat jullie bekend hebben gemaakt dat jullie een kindje verwachten, gaat bijna alle aandacht naar de aanstaande moeder, want zij draagt jullie kindje. Niet leuk voor jou als aanstaande vader, maar niet getreurd. Alle mannen hebben hier last van.

Als man zijnde kun je je al snel buitengesloten gaan voelen. Aangezien het kindje in de buik van je vrouw groeit, denkt niemand er bij na om ook jou er in dezelfde hoeveelheid bij te betrekken. Zorg ervoor dat je jezelf zo veel mogelijk bij de zwangerschap betrekt. Op deze manier geef je jezelf het gevoel meer betrokken te zijn bij de zwangerschap. Ga bijvoorbeeld zo vaak mogelijk mee naar de verloskundige, ga mee om spullen voor de kleine te kopen en zorg dat je weet wat er zich afspeelt in de buik van je vrouw.

Bijna iedere zwangere vrouw heeft last van een wisselend humeur. De veranderende hormoonhuishouding kan ervoor zorgen dan je vrouw het ene moment vrolijk is en het andere moment erg chagrijnig of verdrietig is. Ā Periodes van pijn komen vaak voor en van tijd tot tijd zal ze wat klachten hebben. Laat haar lekker boos of verdrietig zijn, het komt door de hormonen. Deze veranderingen in het karakter van je vrouw gaan vanzelf weer weg.

Als toekomstige vader zal je je af en toe zorgen maken over de gezondheid van je baby, de gezondheid van je vrouw en de veranderingen die gaan komen. Iedere vader heeft dit. Probeer je in ieder geval voor te bereiden door alles over de ontwikkeling van je kindje te lezen. Zo weet je wat er op dit moment in de buik van je vrouw gebeurt en hoe je kindje zich zal ontwikkelen als hij eenmaal geboren is.

Tot slot zijn er maar weinig vaders die niet bang zijn voor de bevalling als ze de verloskamer binnenstappen. Voor zowel jou als je vrouw is de bevalling spannend, maar een goede voorbereiding is het halve werk.

Reageer op artikel:
Onzekerheden tijdens de zwangerschap
Sluiten