Petra
Petra DIY 14 May 2012

Luiertaart maken

Ken je iemand die zwanger is? En wil jij haar een mooi, origineel en creatief cadeau geven? Dan is een luiertaart een perfect cadeau. Bovendien is het praktisch, luiers zijn altijd nodig. Mensen zien dat je moeite heb gedaan voor een cadeau, en dat het maakt het natuurlijk nog leuker.

Spullen die je nodig hebt voor een taart met 3 lagen, zijn:

  • 59 Luiers, maat 2
  • 4 cadeautjes die je in de taart kunt verstoppen
  • Elastiekjes (ligt aan de hoeveelheid luiers die je gebruikt)
  • 3 linten van 2,5 centimeter breed
  • Rond kartonnen onderbord

Neem 35 luiers voor de onderste laag. Draai elke luier in een rolletje en plaats er een elastiekje omheen. Zet de opgerolde luiers tegen elkaar in een grote cirkel. Doe een mooi groot lint om de cirkel heen om alle luiers bij elkaar te houden. Plaats het stuk lint precies over de middelste elastieken, zodat ze niet meer opvallen.

Voor het tweede niveau van de taart heb je 18 luiers nodig. Stapel deze op de eerste laag van de luiers, maar blijf een eindje van de rand. De tweede laag is dus kleiner dan de eerste. Voor een verrassend en speels effect, is het leuk om een cadeautje tussen de luiers te verstoppen.

Nu komen we bij het laatste gedeelte van de taart aan. Pak wat minder luiers dan de tweede laag, ongeveer 6 luiers. Rol de luiers op en zet ze weer vast met een lint. Een leuk idee is om op de taart een knuffel, speen of schoentjes neer te zetten. Versier de taart met cadeautjes en de luiertaart is klaar.  

 

Reageer op artikel:
Luiertaart maken
Sluiten