Petra
Petra Blog 27 Dec 2011

Nanny Care baby sensormatje red leven baby Jurriaan

Langs deze weg willen wij u uit de grond van ons hart bedanken voor de Nanny Care. Na een moeilijke start van mijn zoontje (hij had een streptococcen B infectie bij de bevalling) heb ik gelijk de Nanny sensormatje aangeschaft.

Afgelopen donderdag ging het alarm af, en bleek mijn zoontje helemaal wit/grijs te zijn aangelopen en totaal niet meer te ademen.

Paniek alom.
We hebben hem opgepakt en op zijn rug geklopt. Gelukkig begon hij toen heel zachtjes en benauwd te ademen. Tegelijkertijd heeft mijn vriend 112 gebeld, waardoor er snel een ambulance ter plekke kwam. Mijn zoon heeft uiteindelijk tot zaterdagmiddag ter controle aan de monitor in het Waterland Ziekenhuis gelegen, waarna wij gelukkig gezond weer naar huis mochten.

Uit de onderzoeken is uiteindelijk niets gebleken. Hij was wel heel erg verkouden en snotterig. Volgens de artsen zou het zo kunnen zijn dat zijn luchtwegen geblokkeerd waren door het slijm. Eventueel kon er ook wat melk omhoog zijn gekomen (hebben wij bij Jur echter niets van gezien), maar zo zeiden ze, soms “vergeten” kindjes ook wel eens adem te halen.

Bij de meeste gevallen van wiegendood is echter niet te achterhalen waar het door komt. Maar goed, door dit alarm hebben wij in ieder geval ons kind nog!!! En ik hoop dat door mijn verhaal naar buiten te brengen ook andere kindjes ermee gered kunnen worden, al is het er maar een!

Even terzijde wil ik ook nog even opmerken dat de kreten van sommige “deskundigen” over het onnodig ongerust maken van de ouders door het alarm en het vals alarmeren van de sensor mij volledig onbekend is. Sinds we het alarm heb slapen wij rustiger, we hoeven niet elk uur te kijken of hij nog wel ademt, en het systeem heeft sinds het half jaar dat we het gebruiken nog NOOIT vals alarm gegeven. Dus Nanny Care, wij zijn u eeuwig dankbaar.

Met vriendelijke groet,
Astra en Eelco (ouders van Jurriaan)

Vanzelfsprekend is de Nanny Care via babyshoppen.nl te bestellen.
 

Reageer op artikel:
Nanny Care baby sensormatje red leven baby Jurriaan
Sluiten