Lachen! De grap van het ouderschap

Het ouderschap is niet altijd even makkelijk. Iedere ouder kent wel die grote en kleine problemen waar je dagelijks tegenaan loopt. Een gillend kind dat zichzelf op de grond gooit in de supermarkt, omdat het geen lolly’s mag kopen. Of een kind dat maar niet zindelijk wil worden, wat je ook belooft of probeert. Als je kinderen ouder worden, komen er weer andere problemen in de plaats. Een puberdochter die ‘s avonds laat nog niet thuis is. Een tienerzoon die veel te hard rondscheurt op z’n opgevoerde brommer. Kortom; het ouderschap gaat niet over rozen. Gelukkig is er een remedie tegen al dat leed: grappen maken!

De leukste cartoons over ouderschap

Het is heerlijk om af en toe eens flink te kunnen lachen. En hoewel we dat allemaal stiekem wel weten, wordt dat tijdens lastige dagen makkelijk vergeten. Gelukkig zijn er creatieve mede-ouders die al dat leed aan het papier toevertrouwen en laten zien hoe grappig het opvoeden van kinderen kan zijn. Zo heeft striptekenaar Gerrit de Jager heel wat herkenbare situaties getekend met Zusje in de hoofdrol:

zusje ouderschap grappig

Deze strip heeft al in een aantal landelijke dagbladen gestaan en de cartoons zijn inmiddels ook gebundeld. Daardoor is het heerlijk leesvoer voor een momentje waarop je het als ouder even helemaal hebt gehad! En het mooiste is: het zijn allemaal korte strips, dus zelfs als je het ontzettend druk hebt met de kinderen heb je hier af en toe een momentje voor. En je zult zien dat na een flinke schaterlach de opvoeding je ook weer een stuk makkelijker af zal gaan!

Lol over het ouderschap in Engelstalige cartoons

Ook buiten Nederland zijn er (gelukkig) ouders die af en toe worstelen met de opvoeding van hun kinderen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de cartoons van Brian Gordon. Op zijn website publiceert hij cartoons die op het eerste gezicht lijken te gaan over een eend. Die eend blijkt bij nader inzien echter in hetzelfde schuitje te zitten als veel (jonge) ouders. En dan krijg je situaties zoals de onderstaande. Dit was voor mij in ieder geval een heel herkenbaar moment, waarbij ik met een zucht van verlichting kon vaststellen dat ik niet de enige ben met zulke kinderen. Is dat niet f*cking fantastisch?;) Zo kan je af en toe best een grap maken over het ouderschap!

brian gordon comics

Reageer op artikel:
Lachen! De grap van het ouderschap
Sluiten