Kaartwereld.nl – Snel een leuke wenskaart sturen! [Review]

Kaartwereld.nl review

​Kaartwereld.nl review

Review van: Kaartwereld.nl   Wat: Wenskaarten online ontwerpen en versturen

Effectiviteit

Prijs

Gebruiksgemak

Support/hulp

Je hoeft het huis niet meer uit!

Prima in vergelijking met concurrentie

Makkelijk ontwerpen en versturen

Goede FAQ's en klantenservice

Wat vind ik goed

Wat vind ik minder

Ruim aanbod voor iedere gelegenheid

Bijna verplicht tot aanmaken account

Redelijke prijzen

Vergelijkbare aanbieders met nog groter aanbod

Mogelijkheid tot meesturen cadeautjes

Samenvatting: Geen tijd om naar de winkel te gaan? Op Kaartwereld.nl vind je een ruim assortiment wenskaarten en cadeautjes voor iedere gelegenheid. Voor een redelijke prijs stuur je een voorgedrukte of een zelfgemaakte wenskaart in slechts een paar simpele stappen!
Laatst belde ik een vriendin, die al een paar dagen met een flinke griep op bed lag. Nu bleek ze niet alleen ziek te zijn, maar ook flink in de stress te zitten. Een goede vriend was namelijk bijna jarig en ze moest hem nog een kaart sturen. Ze stond op het punt om, flink ziek, toch uit bed te stappen en naar de winkel te gaan om een kaart te kopen. Ik vroeg me af of er geen makkelijker oplossing was. Zo kwamen we uit bij Kaartwereld.nl.

Kaartwereld.nl review

Een kaart sturen vanachter je computer

Waarschijnlijk kennen we het allemaal wel. We hebben het de hele dag druk, met werk en gezin, waardoor de aandacht voor vrienden er weleens bij inschiet. De echte postkaart wordt langzaamaan vervangen door een digitale versie. Maar wat is er nu leuker dan het krijgen van een kaart of pakketje door de brievenbus? Via kaartwereld.nl kun je dat gewoon online regelen, zonder dat je er zelf voor de deur uit hoeft. Handig dus, voor mensen met drukke levens (wie niet?;)) of onhandige werktijden.

Kaartwereld.nl voor iedereen?

Op kaartwereld.nl vind je niet alleen wenskaarten, maar ook brievenbuscadeautjes. Alleen voor mensen die per se een handgeschreven kaartje willen sturen zal deze website niet de oplossing zijn: dat is (nog) niet mogelijk via Kaartwereld. Voor alle mensen die niet tot die groep horen, is Kaartwereld een leuke manier om iemand die je dierbaar is een attentie of kaart te sturen.

Wat biedt Kaartwereld.nl?

Ja, de naam zegt het natuurlijk al: op Kaartwereld vind je kaarten, voor praktisch elke gelegenheid en in verschillende soorten en maten. Je kunt de kaarten online uitkiezen, schrijven en adresseren. Vervolgens wordt de kaart op de door jouw aangegeven datum verstuurd naar de ontvanger. Behalve kaarten zijn er ook zogenaamde brievenbuscadeautjes te verzenden: cadeautjes die (eventueel met begeleidende kaart) naar de ontvanger verzonden worden.

Kaartwereld.nl ervaringen reviews

Wat zijn de voordelen van Kaartwereld.nl

Het belangrijkste voordeel wat mij betreft benoemde ik daarnet al:

· Je hoeft er de deur niet meer voor uit en kan op iedere gewenste dag of tijd een kaart maken.

Dit is niet het enige voordeel dat ik vond:

· Je kunt ook persoonlijke fotokaarten maken, in plaats van gebruik te maken van een standaardkaart;

· Vind je een kaart alleen wat karig? Kies er dan een cadeautje bij uit, dat samen met de kaart verzonden wordt;

· Er zijn kaarten te vinden voor (bijna) iedere gelegenheid; huwelijk, geboorte, verjaardag, feestdagen etc.

Zijn er ook nadelen aan Kaartwereld.nl?

Hoewel ik overtuigd ben van de voordelen van deze website, merkte ik tijdens het gebruik dat er ook wat nadelen zijn:

· Voor degenen die alleen een handgeschreven kaartje echt persoonlijk vinden: Nee, dat kan niet bij Kaartwereld.nl. De kaarten worden gedrukt, niet geschreven;

· Om gebruik te kunnen maken van de voordeligste prijs, word je min of meer gedwongen om een account aan te maken. De prijs wordt ook lager wanneer je meer kaarten in een keer verstuurt.

Wat zijn de mogelijkheden van Kaartwereld.nl

Via een overzichtelijk menu kun je op Kaartwereld.nl direct een keus maken uit het maken van een eigen fotokaart of het sturen van een bestaand ontwerp. Het aanbod bestaande kaarten is enorm groot en er zijn kaarten in veel soorten en formaten. Denk je dat je niet creatief genoeg bent om zelf een kaart te ontwerpen? Maak je geen zorgen, want met de sjablonen van Kaartwereld.nl maakt zelfs iemand met twee linkerhanden in no-time een prachtige kaart. Ook fotokaarten kun je in een aantal verschillende formaten maken. Voor alle kaarten geldt dat je er een tekst aan kunt toevoegen. De opmaak van de tekst kun je zelf kiezen. Zo kun je, hoewel niet handgeschreven, toch veel persoonlijks toevoegen aan de kaart!

Een kaart sturen in slechts een paar stappen!

Is het ontwerpen van een eigen kaart nou echt zo simpel als het beschreven wordt? Ja, dat blijkt het te zijn! In een paar stappen ontwerp je je eigen wenskaart. Maak eerst je keuze tussen een bestaand ontwerp en een eigen ontwerp. Wil je een eigen kaart maken? Dat doe je zo:

  1. Kies welk type kaart je wilt maken; een gewone ansichtkaart, of een grote dubbele kaart bijvoorbeeld.
  2. Ontwerp je kaart door een foto te uploaden. Eventueel kun je er op simpele wijze versieringen aan toevoegen. Ook het lettertype voor de tekst die je erin wilt schrijven kun je makkelijk aanpassen. 
  3. Kies het formaat van je kaart. Vervolgens hoef je alleen de adresgegevens van de ontvanger en de gewenste verzenddatum in te voeren. Betalen doe je simpel via iDeal en klaar is je kaart!​
Kaartwereld.nl kaart ontwerpen
Kaartwereld.nl kies formaat
Kaartwereld.nl kaart ontwerpen

Een kaart én een cadeau?

Het houdt niet op bij kaarten, want op Kaartwereld.nl vind je ook nog een assortiment cadeautjes die meegestuurd kunnen worden. Wat dacht je van een fles wijn (of hé, zelfs champagne) of een boodschap in chocoladeletters? Dit assortiment is trouwens wel aanzienlijk kleiner dan het assortiment kaarten. Dat kan het lastig maken om een echt origineel presentje toe te sturen. Ikzelf zocht bijvoorbeeld iets leuks voor een jongen van 10, maar ik kwam niet verder dan een tegoedbon. Overigens zijn de ballonnen die je mee kunt sturen met een geboortekaartje wel ontzettend schattig. Misschien niet origineel, maar toch wel ontzettend leuk om te geven en te ontvangen (zoals in onderstaand filmpje heel duidelijk wordt…)!

Aanmaken account nuttig?

Ik noemde het hierboven een nadeel dat het aanmaken van een account bijna verplicht is. Je kunt namelijk wel kaarten versturen zonder account, maar dan betaal je een hogere prijs. Als je er echter geen problemen mee hebt om een aantal persoonlijke gegevens door te geven, kan zo’n account best een voor- in plaats van een nadeel worden. Als je bent ingelogd kun je bijvoorbeeld een online adresboek bijhouden. En wat dacht je van een kalender waarop je verjaardagen en jubilea kunt bijhouden? Zeker wanneer je niet zo goed bent in het onthouden van zulke data is dit een heel handige functie!

Kaartwereld.nl review ervaringen

Andere ervaringen met Kaartwereld.nl

Ik noemde het hierboven een nadeel dat het aanmaken van een account bijna verplicht is. Je kunt namelijk wel kaarten versturen zonder account, maar dan betaal je een hogere prijs. Als je er echter geen problemen mee hebt om een aantal persoonlijke gegevens door te geven, kan zo’n account best een voor- in plaats van een nadeel worden. Als je bent ingelogd kun je bijvoorbeeld een online adresboek bijhouden. En wat dacht je van een kalender waarop je verjaardagen en jubilea kunt bijhouden? Zeker wanneer je niet zo goed bent in het onthouden van zulke data is dit een heel handige functie!

                 
Helaas nu een kaart die ik ruim op tijd had gemaakt, niet bezorgd door post.nl.
Erg vriendelijke klantenservice gaf me een kortingscode voor de volgende keer.

 
Veel keuze, leuke kaarten en heel goed zelf aan te passen. Upload van foto's en dergelijke zou wat ruimer mogen qua keuze.

Kaartwereld.nl vergeleken met andere websites

Een bekende concurrent van Kaartwereld.nl is Greetz.nl. Het aanbod van beide webshops is vergelijkbaar. Het aanbod wat betreft zelf ontwerpen is op Greetz.nl nog iets groter, maar zo op het eerste gezicht lijken de prijzen op deze website wel iets hoger te liggen.

Een andere kaartenwebsite is Hallmark.nl. Ook deze website heeft veel dezelfde opties als Kaartwereld.nl. Het assortiment cadeautjes is bij Hallmark wel iets groter.

Kaartje2go.nl is een website die zich specifiek richt op wenskaarten. Ook zelf ontwerpen is hier mogelijk. Het assortiment is wel veel kleiner dan bij Kaartwereld.nl.

Kaartwereld.nl: de moeite waard?

Ikzelf vind het prettig om veel opties te hebben, maar te veel is ook weer niet goed. Wat dat betreft vind ik Kaartwereld.nl een prima optie: je hebt er ruime keus, maar toch is het aanbod overzichtelijk. Wil je nog meer mogelijkheden? Dan is het de moeite waard om bij Hallmark.nl of Greetz.nl te kijken. Zoek je gewoon een leuke kaart en niets meer of minder? Kijk dan eens bij Kaartje2go.nl. Wat mij betreft is Kaartwereld.nl een overzichtelijke website met ruim voldoende aanbod en genoeg mogelijkheden om iets origineels te versturen. En daarbij kun je je het jezelf zo moeilijk (of makkelijk;)) maken als je zelf wilt. Ik zou zeggen: probeer het eens uit!

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.