Mentale Dieet Plan – Na je bevalling snel weer op gewicht! [Review]

Mentale Dieet Plan ervaringen review
Ik weet nog goed het moment waarop ik na de bevalling onder de douche stond en voor het eerst weer naar beneden keek. Hoewel mijn zoon er inmiddels uit was, leek het alsof er in mijn buik nog steeds een flinke baby zat. Daar had niemand me voor gewaarschuwd! Gelukkig trok het uiteindelijk weer wat bij, maar er bleven helaas een paar kilootjes achter die ik graag kwijt wilde. Daarom besloot ik het Mentale Dieet Plan te proberen.

​Het Mentale Dieet Plan

Review van: Mentale Dieet Plan  Wat: training en coaching om snel af te vallen

Effectiviteit

Prijs

Gebruiksgemak

Support/hulp

Klaar met jojo-en

Voor een laag bedrag voor eens en voor altijd klaar!

Je moet er wel zelf wat voor doen

Ondersteuning via videocoaching

Wat vind ik goed

Wat vind ik minder

Waar voor je geld!

Geen 1-op-1 coaching

Geen jojo-effect meer

Afvallen gaat best snel, maar niet supersnel

Lekkere recepten

Samenvatting: Het Mentale Dieet Plan kan je goed helpen wanneer je na je bevalling de overgebleven kilo's kwijt wilt. Het voorkomt het bekende jojo-effect, waardoor je lang plezier zult hebben van deze afvalmethode. Voor een redelijke prijs krijg je support via algemene videocoaching en ontvang je handige e-books en heerlijke recepten.

Wat is het Mentale Dieet Plan?

Ken je dat? Je bent na een zwaar dieet een paar kilo kwijt, maar zo gauw je stopt zitten de kilo’s er binnen no-time weer aan… Dat jojo-en wilde ik graag voorkomen, vandaar dat ik besloot het Mentale Dieet Plan te gaan proberen. Bij het Mentale Dieet Plan draait het namelijk niet alleen om je voeding, maar ook over het aanleren en volhouden van juiste eetgewoonten. De bedenker van het dieet, Katja Callens, was ervaringsdeskundige als het gaat om jojo-en, totdat ze erachter kwam dat het bij afvallen vooral gaat om het mentale gedeelte. Inmiddels zijn volgens haar website al meer dan 100.000 mensen succesvol kilo’s kwijtgeraakt met haar methode.

Voor wie is het Mentale Dieet Plan geschikt?

Voor mensen die zich voor de volle 100 procent willen inzetten, zou deze methode prima moeten werken. Wil je gewoon snel voor een paar dagen een paar kilo kwijt, bijvoorbeeld om in die mooie jurk te passen, en kan het je niet schelen dat ze er een paar dagen later gewoon weer aan zitten? Dan is het Mentale Dieet Plan niets voor jou en kun je beter een crash-dieet proberen.

Hoe werkt het MDP?

Wanneer je aan diëten denkt, denk je waarschijnlijk direct aan het aanpassen van je eetpatroon. Bij het Mentale Dieet Plan wordt het echter heel anders aangepakt. Voordat je met het aanpassen van je eetpatroon start, ga je eerst door een intensief mentaal traject. Tijdens dit traject krijg je oefeningen die je mentaal sterker maken. Met de belofte dat je nadat je mentaal sterk bent het veranderen van je eetpatroon moeiteloos zal doorstaan en blijven volhouden.

Voor wie is dit dieet perfect?

Zoals ik hierboven al aangaf, is het Mentale Dieet Plan niet gericht op de korte termijn. Dus als je ‘even snel’ een paar kilo’s kwijt wil, kun je beter een ander dieet proberen. Maar als je klaar bent met dat jojo-effect en definitief wilt afrekenen met die extra kilo’s, zou dit dieet zomaar de oplossing kunnen zijn. Ook wanneer je al van alles hebt geprobeerd, maar steeds weer hebt opgegeven, is het Mentale Dieet Plan waarschijnlijk de moeite waard. Het Plan helpt je namelijk bij het volhouden van de juiste eetgewoonten.

Mentale Dieet Plan ervaringen review

Voordelen van het Mentale Dieet Plan

Wat het grootste voordeel is van het Mentale Dieet Plan, blijkt al wel uit de uitleg over het dieet: het Mentale Dieet Plan werkt permanent. De bedoeling is dat door de methode wordt voorkomen dat je de kilo’s er uiteindelijk weer aan gaat eten. En als dit zo werkt, zou dat natuurlijk geweldig zijn! Er zijn nog een paar andere voordelen bij dit dieet:

· Is het om af te vallen noodzakelijk om te sporten? Volgens het Mentale Dieet Plan hoeft dit niet, maar is het meer een kwestie van op de juiste manier te eten. Ben je geen sporter? Dan lijkt dit Mentale Dieet Plan dus de oplossing!

· Zie je er tegenop om minder te gaan eten om af te kunnen vallen? Het Mentale Dieet Plan pakt het heel anders aan: volgens het Plan moet je namelijk vaker in plaats van minder eten. Een hongergevoel zou namelijk betekenen dat je spijsvertering uit evenwicht raakt en juist meer vet gaat opslaan. Je hongerig voelen is dus helemaal niet goed.

· Nog een voordeel: je krijgt veel waar voor je geld. De prijs die je betaalt voor het dieet is eenmalig. Stel je voor dat je daarna nooit meer hoeft te lijnen met behulp van dure maaltijdvervangers of shakes. Dat scheelt een hoop geld!

Wat zijn de nadelen van het Mentale Dieet Plan?

Zitten er nadelen aan het Mentale Dieet Plan? Naar mijn mening een paar:

· Het omzetten van die ‘mentale knop’ kost moeite. Om succesvol te kunnen zijn zal je dus flink aan de slag moeten!

· Er is geen persoonlijk contact met een coach. Je moet dus echt zelfstandig aan de slag, en ik kan me voorstellen dat dat niet iedereen even goed ligt. Het Plan is echter wel heel duidelijk geschreven, dus hiermee zelfstandig hiermee werken is volgens mij prima te doen!

De werking van het Mentale Dieet Plan

Normaal gesproken pak je bij een nieuw dieet direct je eetpatroon aan. Dat is in het geval van het Mentale Dieet Plan heel anders! Volgens de ontwikkelaar van het dieet is namelijk niet je voeding de oorzaak van overtollige kilo’s. Veel erger is de ‘mindset’ die wij hebben ontwikkeld. Een mooi voorbeeld uit het Mentale Dieet Plan: in Azië eten mensen rijst wanneer ze nog niet vol zijn van de groenten die ze hebben gegeten. In West-Europa zien we rijst en aardappelen juist als het belangrijkste onderdeel van een maaltijd. Dom, want van groenten wordt je niet dik, van (te veel) aardappels wel!

Begin met het mentale gedeelte

Eigenlijk zegt de naam ‘Mentale Dieet Plan’ het al: bij dit dieet draait het om de mentale ontwikkeling. Het is de bedoeling dat je er zelf achter gaat komen wat voor jou de meest gezonde levensstijl is. Zo gauw je dat weet, is het helemaal niet lastig meer om op die manier te gaan leven. Het wordt iets ‘natuurlijks’, waar je als het goed is de rest van je leven niet meer over hoeft na te denken. Het volgen van het Mentale Dieet Plan zal dus een grote impact hebben en zal jouw dieetproblemen voor eens en altijd kunnen oplossen!

Hulp via e-mail

Hoewel je het zelf moet doen, sta je er gelukkig niet alleen voor. Wanneer je je ingeschreven hebt voor het Mentale Dieet Plan, krijg je regelmatig mails met hulpmiddelen om je het dieet eigen te maken. Al deze hulp zorgt ervoor dat je het uiteindelijk helemaal alleen af kan. Je wordt als het ware je eigen coach.

Ervaringen met het Mentale Dieet Plan

Op internet zijn er heel wat positieve reviews te vinden over het Mentale Dieet Plan. Dat het populair is, is ook te zien aan de Facebookpagina: de pagina heeft meer dan 100.000 likes! Wil je zelf eens ervaren wat het Plan inhoudt? Download dan nu de gratis recepten hier:

Alternatieven voor het Mentale Dieet Plan?

Ja, alternatieven voor het Mentale Dieet Plan zijn er genoeg, natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan de Weight Watchers. Daarbij volg je echter wel een heel strikt dieet, op basis van punten. Zo gauw je stopt met het tellen van die punten is de kans groot dat je snel weer aankomt. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld de methode van Sonja Bakker. Omdat je bij haar methode standaard minder calorieën binnenkrijgt dan dat je eigenlijk nodig hebt, zal je snel afvallen. Zo gauw je weer terugvalt in je oude voedingspatroon zullen de kilo’s er weer aanvliegen (het bekende jojo-effect).

Een andere manier om af te vallen is met behulp van maaltijdvervangers. Zo zijn er speciale shakes verkrijgbaar die je hongergevoel wegnemen, maar waardoor je ook afvalt. Ook hier ligt het jojo-effect op de loer en, erger nog: die maaltijd shakes zijn meestal ontzettend duur. Als je op korte termijn snel wat kilo’s kwijt wilt en er het geld voor over hebt, is dit natuurlijk wel een prima methode.

Conclusie: wel of niet het Mentale Dieet Plan

Eerlijk is eerlijk; toen ik voor het eerst over het Mentale Dieet Plan las, vond ik het een beetje een vaag verhaal. Maar toen ik me er verder in verdiepte, ontdekte ik dat er juist een heel logisch verhaal achter schuilt. Dik wordt je niet door voedingsmiddelen, maar door de mentale manier waarop je daar mee omgaat. Ben je een echte emotie-eter, die gaat snoepen als je verdrietig of boos bent? Dan is het Mentale Dieet Plan in echte aanrader. Het plan kan je helpen met het veranderen van zulke patronen. Ik ben in ieder geval superblij dat ik inmiddels weer terug ben op mijn streefgewicht. En met behulp van de technieken uit het Mentale Dieet Plan ben ik niet meer bang voor het jojo-effect! Benieuwd naar wat het Mentale Dieet Plan voor jou zou kunnen betekenen? Schrijf je via onderstaande button vrijblijvend in en ontvang direct een gratis e-book vol heerlijke, gezonde recepten:

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.