Joggen tijdens zwangerschap

A: Over het algemeen is joggen natuurlijk geweldig om ervoor te zorgen dat je gezond blijft, maar hoe zit dat nu dan met tijdens de zwangerschap? We kunnen je vertellen dat er eigenlijk geen concrete resultaten uit onderzoek bekend zijn die beweren dat joggen slecht voor je is wanneer je zwanger bent. Echter is het wel verstandig om op te passen.

Als je voor je zwangerschap eigenlijk niet deed joggen, dan is het verstandig om dit ook niet te doen tijdens je zwangerschap. Het is vooral belangrijk dat je bekijkt wat je lichaam aangeeft. Begrijp ons niet verkeerd, lopen tijdens je zwangerschap is goed voor je. Joggen is toch weer een ander verhaal. Je bekkenbodem kan namelijk belast raken en het kan zijn dat je spieren ook overbelast raken.

Kies er dus voor om te lopen en te fietsen in plaats van te joggen. Dit zal ook prettiger zijn voor de baby! Kies je er toch voor om te gaan joggen? Draag dan een buikband om je rug, nek en bekkenbodem te ondersteunen. Dit zal ervoor zorgen dat je minder last gaat krijgen. Luister wel naar je lichaam!

[yasr_overall_rating]

Reageer op artikel:
Joggen tijdens zwangerschap
Sluiten