Petra
Petra Lifestyle 5 Jul 2022

Inspiratie voor een unieke rondreis door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland ligt helemaal aan de andere kant van de wereld. Voor veel mensen is het een droombestemming om te bezoeken. En dat is niet voor niets. Het land heeft dankzij de enorme biodiversiteit en verschillende landschappen enorm veel te bieden. Ga jij binnenkort op reis naar Nieuw-Zeeland? Lees dan gauw verder. Hieronder vind je inspiratie voor een unieke rondreis door Nieuw-Zeeland

Abel Tasman National Park

Een van de bestemmingen die zeker niet kan ontbreken tijdens jouw rondreis, is het Abel Tasman National Park. Dit nationale park is toevallig het allerkleinste nationale park van Nieuw-Zeeland. Maar daarom is het zeker niet minder mooi. Het park bestaat uit prachtige gouden stranden, riviermondingen omgeven met zand, watervallen, bossen en we kunnen zo nog wel doorgaan! Het park is omgeven door een azuurblauwe zee waar je kleine eilandjes en prachtige koraalriffen vind. Je kunt ervoor kiezen om het park wandelend te verkennen. Maar dankzij het rustige water is het ook mogelijk om een kajak te huren en het park al peddelend te verkennen. Zeker een aanrader om te bezoeken als je in Nieuw-Zeeland bent!

Tongariro National Park

Tongariro National Park

Een ander park dat niet kan ontbreken op je bucketlist voor je rondreis is het ‘Tongariro National Park’. Het klimaat in Nieuw-Zeeland is op veel plekken erg verschillend. Dit park ligt bijvoorbeeld op het Noordereiland en je vind er veel besneeuwde bergtoppen, vulkanen en ook blauwe meren. Een totaal andere beleving en klimaat als het Abel Tasman National Park. De natuur is hier prachtig en het is een zeer geschikt park voor het maken van mooie wandelingen. Je kunt het park ook verkennen op de mountainbike of op een kajak. Alles is mogelijk! Het park is het huis van een bijzonder dier: de bruine kiwi. De beroemde vulkaan Mount Tongariro ligt op wel 1978 hoogte. Andere vulkanen en bergen die je er kunt bekijken zijn ‘Mount Ngauruhoe en Mount Ruapehu. Ook de felblauwe ‘Emerald Lakes’ kun je echt niet missen wanneer je het park bezoekt!

Walvissen spotten in Kaikoura

Een andere plek die je op je lijstje kunt zetten is het dorp Kaikoura. Het dorp is omgeven door bergen waar vaak veel sneeuw ligt en heeft een mooie kustlijn. Het dorp is erg populair omdat je er veel verschillende wilde dieren kan spotten, zoals walvissen, dolfijnen, pinguïns en ook zeehonden. Walvis spotten is dan ook zeker een activiteit dat erg leuk is om te doen als je in het dorp bent. Je kunt er veel verschillende walvissen zoals grienden, bultruggen, zuidelijke walvissen en blauwe vinvissen spotten. Een unieke beleving voor een onvergetelijke vakantie!

Reageer op artikel:
Inspiratie voor een unieke rondreis door Nieuw-Zeeland
Sluiten