Petra
Petra Lifestyle 24 Jun 2022

Tips voor avontuurlijke wandelroutes voor moeders! 

De zomer staat weer voor de deur en voor veel mensen betekent dat lekker veel tijd buiten zijn. Vooral als je net moeder bent geworden is het lekker om er even tussenuit te gaan. Wandel bijvoorbeeld eens een mooie wandelroute. Of ga op een actieve vakantie! Er is van alles mogelijk om jouw zomer actief door te komen. Heb jij een aantal avontuurlijke wandelingen op de planning staan? Zorg dat je je dan van tevoren goed voorbereid, zodat jij lekker kunt genieten tijdens het wandelen. Denk aan wandelschoenen, wandelsokken voor dames en bijvoorbeeld een rugzak. Hieronder vind je een aantal tips over hoe je zere voeten en andere ongemakken tijdens een wandeling kunt voorkomen!

Koop goede wandelsokken

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar als je graag lang wandelt zijn wandelsokken zeker aan te raden. Normale sokken kunnen zweet niet zo goed afdrijven, waardoor je voeten veel meer en sneller gaan zweten. Als je voeten erg zweten en je blijft doorlopen, krijg je al snel last van blaren op je voeten. Dit wil je natuurlijk zien te voorkomen, vooral als je van plan bent meerdere dagen achter elkaar te gaan wandelen! Ga voor sokken die gemaakt zijn van synthetisch materiaal en niet van katoen. Je vind kwalitatieve wandelsokken voor dames hier

Zoek naar de perfecte wandelschoenen

Als je op wandelvakantie gaat is het handig als je over een paar wandelschoenen beschikt die je perfect passen. Wandelschoenen kun je zowel online als in fysieke winkels vinden. Het wordt aangeraden om veel verschillende soorten wandelschoenen te proberen. Als je de wandelschoenen aan het passen bent, is het een goed idee om dit met je wandelsokken te doen. Zo voel je precies hoe de schoen zit en kun je een betere keuze maken. Zorg ervoor dat de schoen mooi aansluit op je gehele voet en niet te strak of te los zit. Bij de tenen kan eventueel wat losse ruimte zitten. Dat is niet erg!

Een goede rugzak

Een goede rugzak

Een goede rugzak is vooral belangrijk voor mensen die een wandelroute van meerdere dagen volgen. Deze mensen hebben voor meerdere dagen spullen nodig en als je geen fijne rugzak hebt, kun je veel last krijgen van je rug. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Let er daarom op of de rugzak voorzien is van verstelbare banden, die je op meerdere plekken kunt vastmaken. Zo kan het gewicht zich verdelen over je gehele bovenlichaam, in plaats van dat het alleen aan je rug hangt. Check ook of de rugzak groot genoeg is voor alle spullen die je nodig hebt. Zo weet je zeker dat alles erin past en dat je niet zonder eten of drinken komt te zitten tijdens je wandeling!

Na het lezen van deze tips ben jij helemaal goed voorbereid op je volgende wandelreis!

Reageer op artikel:
Tips voor avontuurlijke wandelroutes voor moeders! 
Sluiten