Hoe huisdieren bijdragen aan de ontwikkeling van je peuter

Veel ouders twijfelen over het nemen van een huisdier. Ze zijn bang dat een huisdier in combinatie met hun jonge kind niet goed zal gaan en stellen het nemen van een huisdier daardoor vaak uit. Maar het nemen van een huisdier bij jonge kinderen kan juist een positieve invloed hebben op je kind. Huisdieren dragen namelijk bij aan de ontwikkeling van je peuter! Je kind wordt hierdoor bijvoorbeeld socialer en leert meer verantwoordelijkheid te krijgen. Hieronder zie je hoe en welke huisdieren bijdragen aan de ontwikkeling van je peuter!

Je kind leert verantwoordelijkheid te krijgen

Omdat huisdieren altijd afhankelijk zijn van hun baasjes, krijgen de baasjes veel verantwoordelijkheid. Je kind heeft dit door en kan je hier ook bij betrekken. Zo leert je kind dat jij als baasje verantwoordelijk bent voor het geven van voer, het uitlaten van het dier, het schoonmaken van het hok en het geven van aandacht aan je huisdier. Je kind voelt zich hierdoor verantwoordelijk en wordt ook zorgzaam. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je het kind goed begeleid in het verzorgen van een huisdier. Kinderen weten vaak niet wat ze doen en kunnen het huisdier per ongeluk het verkeerde voer geven of er te wild mee spelen. Ben je op zoek naar kwalitatief hondenvoer? Ga dan voor Royal Canin hondenvoer.

Je kind wordt socialer

Je kind wordt socialer

Je kind krijgt niet alleen een verantwoordelijkheidsgevoel, maar je peuter wordt ook socialer. Je kind praat bijvoorbeeld tegen de hond en leert zijn gevoelens te uiten. Als je kind een keer gefrustreerd is of een slecht humeur heeft, zal het al snel steun en troost zoeken bij het huisdier. Zo leert het kind beter omgaan met gevoelens en durft het ook sneller te praten over gevoelens. En als ze vrolijk zijn, kunnen ze lekker gaan spelen met het huisdier!

Welke huisdieren helpen je kind ontwikkelen?

Nu vraag je je misschien af, maar welke huisdieren helpen je kind nou bij de ontwikkeling? Dit zijn vrijwel alle huisdieren. Het ene dier helpt het kind op een andere manier dan het andere. Honden en katten zijn goede voorbeelden van huisdieren die je kind helpen ontwikkelen. Als je een kat hebt, moet je deze bijvoorbeeld goed verzorgen. Neem je kind mee naar de dierenwinkel en koop bijvoorbeeld Royal Canin kattenvoer. Als je een hond hebt, moet deze waarschijnlijk naar puppy- of hondencursus. Ook daar kun je je peuter mee naartoe nemen en zal het zich nog meer ontwikkelen!

Als je twijfelde of een huisdier wel goed gaat in combinatie met je peuter, ben je hier vast op teruggekomen na het lezen van dit artikel!

Reageer op artikel:
Hoe huisdieren bijdragen aan de ontwikkeling van je peuter
Sluiten