Petra
Petra Baby 30 May 2022

Onmisbare items voor in de luiertas

Als je met je kindje op pad gaat moet je net wat meer meenemen dan normaal. Je wilt namelijk overal op voorbereid zijn en onderweg niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Maar wat neem je mee in de luiertas? Met deze zes items ga je goed voorbereid met je kindje op stap. 

1. Luiers

Het belangrijkste item in de luiertas zijn natuurlijk luiers. Je kleintje kan namelijk onderweg een ongelukje krijgen of doorlekken. Dan wil je hem of haar natuurlijk meteen kunnen verschonen. Neem twee luiers mee voor elke twee uur die je onderweg bent. Het is namelijk handig om voor de zekerheid meer luiers mee te nemen dan je nodig denkt te hebben. 

2. Billendoekjes

Je kindje kan onderweg een natte luier of poepbroek hebben. Neem daarom billendoekjes mee, zodat je zijn of haar billetjes kunt schoonmaken. Zo voorkom je dat de vieze billetjes in een nieuwe luier gaan broeien en dat het huidje van je kindje geïrriteerd raakt. Kies voor vochtige, hygiënische doekjes. Neem ook billenzalf mee als je kindje gevoelig is voor huidirritatie, allergieën of luieruitslag

Zorg er ook voor dat je een verschoonmatje bij je hebt zodat je je baby op een schone en zachte ondergrond kan leggen als je hem of haar verschoont. Dit is prettiger voor je kleintje en bovendien ook hygiënischer. 

Billendoekjes

3. Een slabbetje of spuugdoekje

Baby’s spugen nog wel eens melk of ander eten uit, of kwijlen doordat er tandjes doorkomen. Een slabbetje of spuugdoekje mag daarom niet in je luiertas ontbreken. Zo worden de kleertjes van je kleintje niet vies. Neem ook altijd een extra rompertje, broekje en shirtje mee. Zo heb je altijd schone kleren voor je kindje mee en kun je hem of haar ook wat schoons aandoen als de kleertjes bijvoorbeeld nat zijn geworden.

4. Een speeltje, knuffel of boekje

Tijdens een uitje met je baby haal je hem of haar uit de vertrouwde omgeving. Dit kan onwennig zijn voor je kleintje en hij of zij kan zich gaan vervelen tijdens een lange reis. Neem daarom een favoriet speeltje en/of knuffeltje mee, zodat je kindje iets vertrouwds mee heeft van thuis en zich tijdens de reis kan vermaken. Je kunt je kindje ook vermaken met plaatjes kijken of voorlezen uit zijn of haar favoriete boekje. 

5. Flesjes, melkpoeder en flessenwarmer

Geef jij je kleintje de fles? Dan mogen flesjes, melkpoeder en een flessenwarmer natuurlijk niet in je luiertas ontbreken. Je kindje zal onderweg namelijk een of meerdere flesjes nodig hebben. 

Zorg daarom altijd voor melkpoeder, zodat je onderweg een flesje kunt maken. Door een flessenwarmer mee te nemen kun je de melk warm maken. Je hebt daar wel een stopcontact voor nodig. Gelukkig vind je die onderweg steeds vaker. 

6. Kleding en reinigende handgel- of spray voor jezelf

Denk ook om jezelf en neem schone kleren mee. Je kindje kan namelijk zowel zichzelf als jou onderspugen. Het is dan geen pretje om in dezelfde vieze kleding te moeten blijven lopen. Zorg ook voor reinigende handgel- op spray. Zo kun je je handen na het verschonen grondig schoonmaken en desinfecteren en dat is wel zo prettig en hygiënisch. 

Reageer op artikel:
Onmisbare items voor in de luiertas
Sluiten