Het verlies van een Kind

een kind verliezen
Ongekend verlies
door Annemarie van der Meer

Wat als je zwangerschap misloopt?
Een op de vier zwangere vrouwen krijgt een miskraam – een ingrijpende gebeurtenis voor de vrouw, haar partner en het gezin. Zwangerschapsverlies is een onderwerp waar nog steeds een taboe op rust en waar nog maar weinig over bekend is.

In Ongekend verlies beschrijft Annemarie van der Meer de medische en psychosociale gevolgen van een miskraam en sterfte rond de geboorte. Zij interviewde negen bekende Nederlanders over hun zwangerschapsverlies. Onder anderen Manon Thomas, Xaviera Hollander, Gerda Havertong en Bas Westerweel vertellen over het verlies van hun ongeboren kindje, het ongeloof, de pijn, het afscheid, het onbegrip van de omgeving en de rouwverwerkingsfase.

4 REACTIES

 1. Dit heb ik ook meegemaakt,
  ik was tussen de 9 weken zwanger eindelijk stond iedereen er achter.
  Toen ik voor mijn termijn echo moest om te kijken hoelang ik was Bleek er iets niet goed te zijn,
  week voor de echo was ik al aan het vloeien maar mijn moeder zei maak je niet druk, dat heb ik ook gehad bij jou ik liep helemaal leeg. Maar dus toen ik op de tafel lag bleek er iets niet goed te zijn dus deden ze nog even een inwendige echo en ja, het slechte nieuws kwam. Het hartje stond stil.
  😥 Ben je er eindelijk aan gewend moet je maar wachten tot het er uitkomt.. 3 dagen later nog niks eruit, ik wel heel erg pijn s’nachts na het ziekenhuis kon ik gelijk de volgende dag terug komen om het weg te halen want het zou niet goed zijn als het nog langer in me buik zou zitten..
  Maar na dit alle ben ik weer in blijde verwachting, nog niet zo lang maar ik ben blij en het voelt al anders dan de eerste keer :baby:

 2. Ik heb 2 goeie echo’s gehad! De laatste was met 11 weken, kindje was heel actief en alles zag er goed uit! Me volgende controle was met 13,5 week , toen bleek dat het hartje niet meer klopte! Waarschijnlijk met 11 weken en 5 dagen gestopt! Ik voelde me nog steeds goed, op het emotionele na dan. Een week later was het nog niet af komen zetten en heb dus toen met 14,5 week een curettage gehad! Het was daarna allemaal nog zo onwerkelijk, had nog steeds nergens last van.. Had niet eens buikpijn of wat.. Heb me een lange tijd flink klote gevoeld maar ben nu gelukkig weer zwanger! 14 weken nu! En het gaat nog steeds goed! 😆

 3. heb net dit boek uitgelezen. kado gekregen van een vriendin. Ik ben na 40 weken perfecte zwangerschap en een prima bevalling mijn dochtertje verloren op 17 juni 2013. Toen ze geboren werd had ze een heel lage hartslag, en ze ging hard achteruit. De hele zwangerschap en bevalling geen vuiltje aan de lucht.
  Ik heb heel veel aan dit boek. Mijn man is het nu aan het lezen.
  Dit boek is echt aan te raden.

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.