Petra
Petra Verlies 3 Feb 2015

Kusje in de wind

Kusje in de wind

Er wordt haast nooit over gesproken, maar het gebeurt helaas vaker dan je zou denken. Bij 1 op de 100 zwangerschappen loopt het na de zestiende week nog mis en sterft een kindje in moeders buik. Een baby met handjes en voetjes, vingertjes en teentjes, met een neusje en een prachtig mondje. Deze kindjes worden stil geboren en de wereld zwijgt er veelal over. Het boek Kusje in de wind, dat op 21 januari gepubliceerd is, verbreekt die stilte om lotgenoten te ondersteunen en dit verlies een stem te geven.
Wie een kind verliest wordt losgerukt van het wonder dat, al voor de geboorte, zo innig geliefd is. Toekomst, hoop en dromen vervliegen in de wind. Ouders lopen voor altijd hand in hand met een kind, dat niemand ziet, maar dat wel werkelijk is. Irene van Wesel beschrijft in haar boek niet alleen het verlies van haar zoontje Lieve*, maar vertelt ook over het rouwproces en de manier waarop haar wolkenkind de wereld veranderde.                

Dat er een enorme behoefte bestaat aan meer openheid rondom doodgeboorte blijkt wel uit het feit dat de cover van het boek inmiddels bijna 19.000 keer gezien is via de Facebookpagina www.facebook.com/kusjeindewind en meer dan 160 keer gedeeld. Daarnaast zijn er al 100 boeken verkocht in slechts drie dagen tijd.

De opbrengst van het boek wordt ingezet voor het project Liever bij mij…, een bundel die andere ouders de kans biedt hun verhaal te delen en zo op hun beurt anderen te steunen. Moeders of vaders die deel willen nemen kunnen zich aanmelden via irenevanwesel@gmail.com.

Kusje in de wind is voor €10,95 te bestellen via www.kusjeindewind.com

Reageer op artikel:
Kusje in de wind
Sluiten