Petra
Petra Baby 28 May 2021

Het mooiste kindertapijt

Hebben jullie net zorgvuldig en met veel liefde de baby- of kinderkamer ingericht? Dan hoort daar natuurlijk ook een gezellig kindertapijt bij! Een zacht kleed op de vloer maakt de sfeer helemaal af. Welke opties zijn er allemaal en waar let je op als je een tapijt kiest?

Natuurlijke materialen zijn trendy

Een vloerkleed van natuurlijke materialen, zoals wol, katoen, zeegras of jute, heeft uiteraard de voorkeur. Het is gezonder voor je kindje én voor het milieu. Een dergelijk kindertapijt is verkrijgbaar in verschillende stijlen en meestal in lichte tinten. Dat is erg mooi op een kinderkamer, omdat het fris en rustig oogt. Toch kan een kleed van synthetisch materiaal, zoals polypropyleen, ook heel goed. Er zijn zelfs diverse tapijten van synthetische materialen die natuurlijk ogen. Ook die zijn uitgevoerd in basic tinten en een ondergrond in crème, lichtgrijs, beige, etc. Het voordeel van dit soort kleden is dat ze enorm slijtvast zijn en zacht aanvoelen. Natuurlijk ogende materialen en kleuren in het interieur zijn in ieder geval helemaal trendy.

Online kopen is gemakkelijk

Als je een fijn adresje hebt om dit soort artikelen online te bestellen, is dat wel zo gemakkelijk. In dit geval is het echt een aanrader om voor een kindertapijt op La Redoute te kijken. Het is een betrouwbare webwinkel met kwalitatief hoogwaardige artikelen en qua kindertapijten hebben ze volop keuze! De natuurlijke trend zie je ook daar goed terug. Er zijn neutrale kleden en kleden voor een meisjes- of jongenskamer in verschillende maten en stijlen.

Ga je voor een print of voor één kleur?

Ga je voor een print of voor één kleur

Een kindertapijt met een vrolijke print of gezellige afbeelding trekt je in eerste instantie misschien meer aan. Toch kan een kleed in één kleur vaak de voorkeur genieten, zeker wanneer je al beddengoed en gordijnen met een print hebt gekozen. Een effen kindertapijt heeft voor- en nadelen. Voordelen zijn dat het makkelijker te combineren is, de kamer een rustgevend effect krijgt én dat je kindje minder wordt afgeleid wanneer het op het kleed aan het spelen is. Een nadeel is dat je er eerder vlekken op ziet dan op een tapijt met een print. Een mooie tussenvorm is een kleed met een effen ondergrond en een vrolijke afbeelding erop in rustige tinten. Zoals een crèmekleurig kleed met de afbeelding van luiaard of ander dier.

Neem de maten op van de beschikbare vloerruimte en bekijk dus even goed hoe de sfeer in het kamertje al is. Kies vervolgens een kindertapijt dat daar een mooie aanvulling op is. Niet moeilijk, maar wel leuk om te doen!

Reageer op artikel:
Het mooiste kindertapijt
Sluiten