Petra
Petra Lifestyle 11 Jun 2021

Dagje uit met de kids: wat neem je mee?

Met de zomer in aantocht en de coronamaatregelen die langzamerhand versoepelen, kunnen we weer steeds meer leuke dingen doen. Wat dacht je van binnenkort een leuk dagje weg met de kids? Waarschijnlijk is het een flinke tijd geleden dat je dit hebt kunnen doen, vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Of je nu een dagje uit naar een pretpark of een dierentuin gaat: als je op pad gaat met je kids dien je jezelf wel goed voor te bereiden. Het is belangrijk dat je de juiste spullen mee neemt. Wat je allemaal mee kunt nemen als je een dagje uit bent met de kids? Wij helpen je op weg en zetten wat handige tips voor je op een rijtje. 

Stevige tas of rugzak

Je kunt geen dagje uit gaan zonder wat belangrijke spullen mee te nemen. Het is daarom belangrijk dat je beschikt over een goede tas, waar je wel iets in kwijt kunt. Als je met kids op pad bent, moet je vaak wat meer spullen meenemen dan dat je zelf ergens naartoe gaat. Zorg er daarom in ieder geval voor dat je een tas hebt waar genoeg spullen in kunnen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je een tas hebt die makkelijk te dragen is. Ben je nog op zoek naar een mooie nieuwe tas? Kijk dan eens bij deze tassen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een normale tas mee te nemen als je een dagje op pad gaat met jouw kids, maar wat ook enorm handig kan zijn om mee te nemen is een rugzak. Een rugzak is namelijk lekker stevig en bovendien kun je er vaak veel spullen in kwijt. Ook is het een voordeel dat je deze gewoon comfortabel op je rug kunt dragen. Zeker als je veel spullen voor je kids meeneemt voor een dagje weg, is het handig om te kiezen voor een rugzak.

Eten

Wat je niet moet vergeten als je een dagje weg gaat met je kids, is om eten mee te nemen. Hoewel er vaak wel eetgelegenheden zijn als je een dagje uit bent, kan het zo zijn dat jouw kids dol zijn op een bepaald product van thuis. Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van belegde broodjes. Ook kun je wat snoepjes meenemen. Uiteraard kun je tijdens jouw dagje uit ook nog ergens eten halen, maar het kan geen kwaad om alvast wat bij je te hebben. Je weet tenslotte nooit op welke gekke tijdstippen jouw kids zin hebben in eten.

Drinken

Niet alleen eten is handig om mee te nemen als je een dagje uit gaat met je kids, ook drinken kan handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van wat flesjes water, Capri-Sun of ander lievelingsdrinken van jouw kids.

Zonnebrand

Zonnebrand

Als het zonnig weer is tijdens jouw dagje uit, kan zonnebrand maar al te goed van pas komen. Het is dus ook aan te raden om dit op een warme zomerdag mee te nemen. Zo kun je tijdens jouw dagje uit tussendoor af en toe even je kids en jezelf insmeren. Zo voorkom je dat jullie verbranden tijdens het dagje uit.

Doekjes

Deze komen altijd van pas als je op pad bent met je kids: doekjes. Of het nu is om handen schoon te maken of neuzen te poetsen: het is onmisbaar tijdens een dagje weg. Zorg er dus voor dat je dit bij je hebt, je weet nooit in welke situaties deze doekjes allemaal van pas kunnen komen.

Fototoestel

Bij een dagje uit met je kids horen natuurlijk leuke foto’s. Beschik je over een fototoestel? Dan kan het een leuk idee zijn om deze mee te nemen. Zo kun je tijdens het dagje uit met je kids leuke foto’s maken, die je later weer met veel plezier kan terugkijken. Als je geen fototoestel hebt, is het natuurlijk ook gewoon prima om foto’s te maken met je smartphone.

Extra setje kleding

Wat altijd handig kan zijn, is om een extra setje kleding mee te nemen. Bijvoorbeeld voor ongelukjes, onverwachte weersomstandigheden of als je kids ergens met water kunnen spelen. Het kan dus nooit kwaad om iets aan extra kleding mee te nemen. Zo ben je er in ieder geval altijd op voorbereid.

Een dagje uit met de kids: er kan best wat voorbereiding aan vooraf gaan. Een goede voorbereiding voor een uitje met de kids heeft echter veel voordelen, want hoe beter je voorbereid bent hoe meer profijt je hiervan zult hebben. Zorg er dus voor dat je over de juiste dingen beschikt en dan staat jou nog maar één ding te doen: genieten met de kids!

Reageer op artikel:
Dagje uit met de kids: wat neem je mee?
Sluiten