Petra
Petra Wonen 17 Dec 2021

Heb jij je huis wel goed beveiligd?

Vorig jaar vonden er 44.475 inbraken plaats in Nederland. Rond de feestdagen worden inbrekers extra actief. Daarom is het slim om nu alvast de beveiliging van je woning goed na te lopen. Wil je je huis veiliger maken maar weet je niet waar te beginnen? Hier zetten we een paar praktische tips voor je op een rij, waaronder een slim alarmsysteem voor je woning.

Slim alarm

Met een slimme alarminstallatie in je woning hou je criminelen effectief buiten de deur. Zo’n smart alarm is voorzien van allerlei technische snufjes. Het is bijvoorbeeld dag en nacht aangesloten op een virtuele alarmcentrale en makkelijk te bedienen via een app op je mobiel of tablet. De installatie kun je makkelijk zelf doen en het alarm is draadloos.

Op de HD-camera kun je altijd zien wie er bij je voor de deur staat, ook als je in de supermarkt of op je werk bent. Bovendien is het alarmsysteem huisdiervriendelijk. Dit betekent dat je hond of kat geen vals alarm kunnen veroorzaken. Wel zo handig. Je kunt een slim alarm aanschaffen óf je abonneren op een woondienst waarbij je voor een vast bedrag per maand over een intelligent alarm beschikt.

Slim alarm

Andere slimme beveiliging

Er zijn ook andere smart producten die je woning goed tegen inbraak en diefstal kunnen beschermen. Dit zijn een aantal populaire producten:

  • Slimme deurbel. Ideaal als de eerste stap naar een slim beveiligd huis. Deze deurbel is voorzien van een ingebouwde camera waardoor je op afstand kunt zien wie er op je bel drukt. Via de bijbehorende app kun je ook met diegene praten.
  • Slimme beveiligingscamera. Perfect als aanvulling op je slimme alarm, maar ook prima op zichzelf. Met deze camera kun je de meest inbraakgevoelige plekken in en om je huis in de gaten houden, zoals je tuin, de achterdeur of de woonkamer. Als de camera iets verdachts opmerkt, krijg je een notificatie op je mobiel en kun je zien wat er aan de hand is.
  • Slim deurslot. Met een slim slot heb je geen sleutel meer nodig om je deur open of dicht te doen. Dit kan allemaal met de bijbehorende app op je smartphone en je toegangscode. Als iemand anders het slot ontgrendeld, dan krijg je direct een melding op je telefoon. Zo kun je bij een verdachte ontgrendeling snel ingrijpen.

Hang- en sluitwerk

Of je nou wel of niet voor slimme beveiliging kiest: het nalopen van je hang- en sluitwerk is altijd een goed idee. De Nederlandse politie raadt aan om je voordeur in ieder geval te voorzien van een anti-inbraakstrip en brievenbusbeveiliging. Plaats ook veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging op je buitendeuren, of een cilinder met kerntrekbeveiliging. En doe de deur altijd op het nachtslot als je van huis gaat.

Reageer op artikel:
Heb jij je huis wel goed beveiligd?
Sluiten