Petra
Petra Zwangerschap 5 Jan 2022

Deze snufjes maken koken een stuk gemakkelijker!

Ben jij toe aan meer overzicht in de keuken, waar je lekker kunt kokkerellen? Waarschijnlijk ben je de hele dag al aan het rennen, haasten en regelen, dus je mag in de keuken best wat comfort verwachten. Natuurlijk moet er gekookt worden en waarschijnlijk moet dit binnen een bepaald tijdsbestek gebeuren, dus dan kun je er maar beter voor zorgen dat deze zo efficiënt mogelijk ingericht is. We geven je graag een paar tips hoe je dit goed kunt aanpakken.

Een kokend waterkraan

Een kraan waar direct kokend water uit komt is ontzettend ideaal om tijd te besparen tijdens het koken of gewoon om een lekker kopje thee te zetten. Veel gezinnen kiezen ervoor om geen kokend waterkraan te installeren, omdat ze bang zijn dat het onveilig is. Niets is echter minder waar, want er zit een speciale beveiliging op de kraan waardoor je er dus niet zomaar kokendheet water uit kunt krijgen. Zo blijft je keuken zeer kindvriendelijk. Je moet deze kraan dus echt ‘snappen’ om hem te gebruiken, dus kinderen zullen zich niet snel verwonden. Voor meer informatie betreffende kokendwaterkranen kun je onder andere bij Grohe terecht.

Een inductieplaat met afzuiging

Nooit meer je hoofd stoten tegen de afzuigkap, want met een geïntegreerde afzuiging heb je deze helemaal niet meer nodig. Je hoeft echt niet meer zo’n lelijke afzuigschouw in je keuken te laten installeren, want met een inductieplaat met afzuiging gaat dit allemaal via je keukenkastjes het huis uit. De dampen worden direct vanaf de rand van de pan krachtig weggezogen, dus je hebt ook geen kookluchtjes meer in huis. Dat bespaart een hoop ruimte in de keuken, waardoor deze een stuk overzichtelijker is. Daarnaast ziet het er ook nog eens zeer modern en strak uit, wat ook een groot pluspunt is!

Investeer in een high class oven

Investeer in een high class oven

Kook jij graag door veel van je gerechten in de oven te bereiden? Logisch, want het is ontzettend makkelijk en bespaart een hoop tijd doordat je tijdens het koken andere dingen kunt doen. Deze tip is dus voor jou! Door niet te zuinig te zijn wanneer je een nieuwe oven aanschaft, kun je jezelf een groot dagelijks plezier doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar dual cook ovens, waarbij je meerdere gerechten tegelijkertijd kunt bereiden. Deze ovens hebben ontzettend veel ruimte en kunnen op verschillende standen tegelijkertijd gebruikt worden. Ideaal als je groenten en vlees apart in de oven wilt zetten, zonder de groentes helemaal uit te bakken. 

Een slimme koelkast

Misschien vraag je je af of je extra zou moeten investeren in een koelkast, want uiteindelijk heeft het maar één functie; je voedsel lang kunnen bewaren. Toch moet je iets verder kijken dan je neus lang is, want met een luxe koelkast krijg je ontzettend veel handige functies die je dagelijks kunt gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een camera in je koelkast, waardoor je in de supermarkt kunt checken of je dat ene product nog in huis hebt. Of een koelkast met speciale vakken voor groenten, die ervoor zorgt dat ze langer vers blijven? Allemaal snufjes die het jou een stuk gemakkelijker maken!

Reageer op artikel:
Deze snufjes maken koken een stuk gemakkelijker!
Sluiten