Gerookte zalm tijdens zwangerschap

Tijdens je zwangerschap heb je vaak behoefte aan bepaalde dingen en zo kan zalm daar ook een van zijn. Maar veel vrouwen vergeten dat je tijdens je zwangerschap niet alles mag eten, omdat dit namelijk gevaarlijk of schadelijk kan zijn voor je kindje. Het is daarom belangrijk om te weten wat je wel en wat je niet mag eten tijdens je zwangerschap. Wanneer je het echt lekker vindt om tijdens je ontbijt of op een ander moment van de dag om gerookte zalm te eten dan is het belangrijk om na te gaan of het wel toegestaan is om gerookte zalm bij je zwangerschap te eten. Want kan gerookte zalm dan niet schadelijk zijn? Mag je eigenlijk wel vis eten tijdens je zwangerschap en welke vis mag je dan wel of niet eten? Hieronder gaan we hier dieper op in en zullen we je precies uitleggen of dit mag of niet.

Zwanger en gerookte zalm

Wanneer ik aan het ontbijten ben dan is dat vaak met gerookte zalm in combinatie met een heerlijk afgebakt broodje of stokbrood. Wanneer je niet zwanger bent hoef je eigenlijk bijna geen rekening te houden met wat je wel en niet moet eten, tenzij je gezond wilt leven natuurlijk. Maar tijdens je zwangerschap verandert eigenlijk alles. Je moet nu namelijk niet alleen met jezelf rekening houden, maar ook met de kleine wonder in je buik. Zo mag je bijvoorbeeld geen alcohol meer drinken (dat is al afgeraden voordat je zwanger wilt worden) en mag je bijvoorbeeld ook geen rauwe vis eten.

Maar hoe zit het nu met gerookte zalm? Mag je dit nu wel of niet eten?

Mag je gerookte zalm wel of niet eten?

Het is eigenlijk heel makkelijk. Gerookte zalm tijdens je zwangerschap is niet toegestaan, tenzij deze vers is van de boer. De verpakte soort zalm kan namelijk een bepaalde bacterie bevatten, genaamd de listeriabacterie. De kans dat je een miskraam krijgt of andere complicaties wanneer je deze bacterie hebt is heel groot. Wij raden je dus ook altijd aan om geen rauwe vis te eten, aangezien hier de kans het grootst is dat je deze bacterie krijgt.

Welke vis mag ik dan wel eten?

Zoals je eigenlijk hebt kunnen lezen is rauwe vis niet toegestaan om te eten vanwege de kans op de gevaarlijke listeriabacterie. Wat je wel mag eten is vette vis. Hierbij kan je denken aan zalm en haring. Dit zijn vissen die gewoon toegestaan zijn om te eten. Wel raden wij aan om dit niet meer dan twee keer per week te eten vanwege de schadelijke stoffen in deze vis. Twee keer per week is goed genoeg om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die goed zijn voor je baby. Daarnaast zal je dan ook niet veel schadelijke stoffen binnen krijgen. Wanneer je echter meer dan twee keer per week vis eet zal dit wel het geval zijn.

[yasr_overall_rating]

Reageer op artikel:
Gerookte zalm tijdens zwangerschap
Sluiten