Een Wonder: baby Lynlee werd 2 keer geboren

baby lynlee twee keer geboren
Bron: bbc.com
Eigenlijk is een geboorte iedere keer een wonder: 40 weken daarvoor was er nog niets, en nu komt er een nieuw, prachtig mensje tevoorschijn. Maar het kan echter nog wonderbaarlijker: baby LynLee kwam namelijk niet slechts 1, maar zelfs 2 keer ter wereld!

Slecht nieuws na 16 weken zwangerschap

Margaret Hawkings Boemer uit Texas had van begin af aan een zware zwangerschap. In eerste instantie ontwikkelden zich twee foetussen in de baarmoeder. Helaas ging het bij een van beide al snel mis. Al voor de twaalfde week kreeg Margaret een miskraam waarbij ze een van de baby's verloor. Toen er met 16 weken zwangerschap weer een echo werd gemaakt, bleek de nachtmerrie helaas nog niet voorbij. Haar nog ongeboren kindje bleek een tumor te hebben aan het uiteinde van de ruggengraat.

"Breek de zwangerschap af"

Het zag er slecht uit voor het kindje. De tumor zorgde ervoor dat de doorbloeding niet meer goed verliep. De kans op een fatale hartaanval door dit tekort werd met de minuut groter. De artsen zagen geen oplossing en adviseerden Margaret om de zwangerschap af te breken. Zo zou het kindje in ieder geval niet zo lang meer te hoeven lijden. Margaret en haar man wilden echter nog wachten, in de hoop dat er toch een oplossing gevonden zou worden. Met 23 weken zwangerschap leek het erop dat de baby niet lang meer zou leven. Toen gaven de artsen aan dat ze een poging wilden wagen de baby te opereren. De kans op succes was echter zeer klein.

Spannende operatie

Met de kleine kans op succes in het achterhoofd, besloot Margaret toch toestemming te geven voor de operatie. Met 23 weken en 5 dagen werd ze de operatiekamer ingereden. Wat volgde was een zenuwslopende operatie. De chirurg maakte de baarmoeder open en zag een kindje van een halve kilo, met een tumor die net zo groot was als zijzelf. Tijdens het snijden stopte het hartje van de baby. Gelukkig lukte het een hartspecialist om haar toch te laten overleven. Nadat de chirurg het grootste deel van de tumor verwijderd had, werd de kleine weer in de baarmoeder teruggeplaatst.

baby lynlee twee keer geboren

Bron: bbc.com

Zware laatste weken

Na de operatie moest Margaret noodgedwongen de rest van de zwangerschap op bed blijven. Hoewel ze veel pijn had, hield ze het uiteindelijk nog 12 weken vol. Toen onderging ze voor de tweede keer in korte tijd een keizersnede. Maar deze keer kwam haar kindje gezond en wel ter wereld: met 2,4 kilo was ze een voldragen baby. De dappere strijder werd vernoemd naar haar twee grootmoeders en kreeg de naam Lynlee. Acht dagen na haar tweede geboorte onderging de kleine Lynlee nogmaals een operatie, waarbij de laatste restjes van de tumor werden verwijderd. Inmiddels is ze alweer een aantal weken thuis en gaat het prima! De dokters staan versteld, maar gaan ervan uit dat het nu helemaal goed komt: tegen zo'n sterke wil kan niets of niemand op!

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.