Blijf jouw kind maar hoesten? Dit kun je eraan doen!

Merk je dat jouw kind de laatste tijd maar last blijft houden van een kriebelhoest en dat het niet minder wordt? Je wil je kind natuurlijk helpen, maar gaat waarschijnlijk liever niet meteen over op het geven van medicijnen. Gelukkig zijn er ook goede natuurlijke alternatieven die je kunt gebruiken om te zorgen dat jouw kleintje sneller van de kriebelhoest af is. In dit artikel vertellen we je welke natuurlijke middelen je hiervoor kunt inzetten!

Paardenmelk capsules tegen kriebelhoest 

Het meest bekende paardenmiddel tegen kriebelhoest is het slikken van paardenmelk capsules. Deze capsules bestaan uit 100% natuurlijke, gedroogde paardenmelk. Deze melk bevat bijzondere eiwitten die voor de helft bestaan uit albumine en globuline. Deze stoffen ondersteunen ons lichaam tegen astma, hooikoorts en allergieën. Het middel helpt ook erg goed tegen kriebelhoest en het is helemaal veilig voor kinderen. Daarnaast vergroot paardenmelk het herstellend vermogen van de huid, wat nog een fijn extraatje is. 

Hoestspray of hoestsiroop 

Hoestsiroop is natuurlijk het bekendste algemene middel tegen een vastzittende hoest. Het helpt zowel bij een droge hoest als bij een slijmhoest. De siroop smeert en beschermt de keel en zorgt dat je makkelijker kunt ophoesten. Daarnaast kalmeert het de keel, zodat je minder vaak hoeft te hoesten. Hoe vaker je hoest, hoe schraler je keel immers wordt. Hoestspray werkt eigenlijk zo’n beetje hetzelfde als hoestsiroop, maar in plaats van dat je inslikt, spray je het in je keel. Het beschermt de slijmvliezen in de keel tegen irritatie en zorgt dat je minder vaak hoeft te hoesten!

Tips om kriebelhoest tegen te gaan

Tips om kriebelhoest tegen te gaan

Naast het toepassen van hoestsiroop of paardenmelk capsules, zijn er andere dingen die je kunt doen om te zorgen dat een kriebelhoest minder wordt:

  • Hoge luchtvochtigheid: Zorg voor een hoge luchtvochtigheid in huis zodat je kriebelhoest sneller overgaat. De verwarming of airco in een woning kan ervoor zorgen dat de lucht erg droog wordt. Dit zal een hoest niet ten goede komen. 
  • Water drinken: Zorg dat je genoeg water drinkt. Koude en warme dranken hebben een verzachtend effect op de keel. Kruidenthee werkt heel goed tegen een droge hoest, maar water is over het algemeen het beste om te drinken als je last hebt van kriebelhoest. 
  • Rooklucht vermijden: Zorg dat je zoveel mogelijk uit de rooklucht blijft. Rook je zelf, probeer dit dan zo min mogelijk te doen totdat de kriebelhoest over is. 
  • Genoeg poetsen: Stof en allergieën zijn in veel gevallen de oorzaak van een droge hoest. Zorg dus dat je genoeg schoonmaakt in huis om stof te beperken. 

Kortom, wanneer jouw kind last heeft van aanhoudende kriebelhoest, hoef je niet meteen naar medicijnen te grijpen. Natuurlijke alternatieven zoals paardenmelk capsules en hoestspray kunnen effectieve verlichting bieden zonder zorgen over bijwerkingen. Bovendien zijn simpele tips zoals het creëren van een vochtige omgeving, voldoende hydratatie, het vermijden van rooklucht en regelmatig schoonmaken ook van essentieel belang om de hinder van kriebelhoest te verminderen. Met deze informatie kun je jouw kind op een natuurlijke en veilige manier helpen om snel van die vervelende kriebelhoest af te komen.

Reageer op artikel:
Blijf jouw kind maar hoesten? Dit kun je eraan doen!
Sluiten