Petra
Petra Lifestyle 22 Aug 2023

Waar let je op bij het aanschaffen van een mama fiets

Wat is er nu gezelliger dan tijdens een prachtige lentedag samen met je kind een eindje te gaan fietsen? Helemaal wanneer ze wat ouder zijn en ook begrijpen wat er om hen heen gebeurt, is dit als echte Nederlander natuurlijk een absolute aanrader. Toch zien we dat een groot deel van de moeders het vaak spannend vindt om te gaan fietsen. Enerzijds omdat ze zelf bijna nooit fietsen, maar ook omdat ze geen idee hebben hoe hun kindje hierop reageert. Een andere mogelijkheid is dat je als moeder (nog) helemaal geen geschikte fiets hebt, waarop je gezellig en vooral ook veilig samen kunt fietsen met je kleintje. Omdat de keuze enorm is en het wel belangrijk is dat je kiest voor een veilige fiets, hebben we een aantal tips voor je, waar je op moet letten bij het aanschaffen van een mama fiets.

Wat is een mamafiets?

Voor we verdergaan met een aantal tips, is het goed eerst even wat dieper in te gaan op het begrip ‘mamafiets’. We kunnen ons namelijk heel goed voorstellen dat je je afvraagt wat dit nu precies is. Deze fietsen zijn in tegenstelling tot een normale (elektrische fiets) speciaal ontworpen om je kind veilig en ook comfortabel te kunnen meenemen. Vaak zijn ze voorzien van een wat lager frame zodat de fiets stabieler is en een lagere instap, waardoor je als moeder gemakkelijk been over de stang kunt zeggen. Een ander verschil is vaak de bagagedrager, deze is bij een mama fiets vaak net even wat breder, zodat een zitje stabieler kan worden bevestigd en je kind dus veiliger kan worden meegenomen.

Normale of elektrische damesfiets?

Normale of elektrische damesfiets

Tijdens je zoektocht naar een geschikte damesfiets die speciaal geschikt is voor het veilig en comfortabel meenemen van je kind, is het belangrijk om de afweging te maken of je kiest voor het aanschaffen van een elektrische damesfiets voor jou als mama of dat je voorkeur toch ligt bij een normale fiets. Als we je een advies mogen geven, dan is het verstandiger om voor een elektrische fiets te gaan. Naarmate je kind ouder wordt, zullen ze ook zwaarder worden en wordt het voor je het weet, een hele opgave om een flink eind te fietsen met je kind voor- of achter op. Daarbij komt ook dat je zelf bepaald in welke mate je ondersteund wordt, dus je ook je eigen benen voor het grootste deel het werk kunt laten doen.

Extra accessoires

Wanneer je je zoon of dochter veilig wilt kunnen meenemen op de fiets, is een goed kinderzitje een absolute must. Niet ieder zitje past op iedere fiets, waardoor het dus belangrijk is hier goed naar te kijken voordat je een keuze maakt. Zorg er ook voor dat je goed kijkt naar het type bagagedrager, zodat je zeker weet dat deze stevig genoeg is om in de toekomst ook een tweede kind mee te nemen, terwijl de eerste in het kinderzitje voor op de fiets zit. Als laatste is het van belang dat je ook goede fietstassen aan je fiets kunt bevestigen, aangezien je met kinderen een stuk meer mee moet nemen, dan wanneer je alleen op de fiets zit. Door rekening te houden met bovenstaande punten, staat niets je meer in de weg op de juiste keuze te maken, mits je natuurlijk een goed gevoel hebt bij een bepaalde fiets.

Reageer op artikel:
Waar let je op bij het aanschaffen van een mama fiets
Sluiten