Sterrenbeeld Stier [knuffelig maar eigenwijs]

Hoe lief jouw Stier-kindje ook is, soms zal hij of zij je het bloed onder de nagels vandaan halen. Naast aanhankelijk en lief, zijn Stier-kindjes namelijk ook ontzettend eigenwijs. Moeten de schoenen aan? Moet je per se op tijd de deur uit? Of is het hoog tijd dat je kindje naar bed gaat? Dat alles gaat alleen gemakkelijk lukken als je Stier-kindje het daar mee een is. Bereid je in alle andere gevallen maar voor op een flinke strijd!

Omgaan met de eigenwijsheid van je kleine

Natuurlijk wil je geen ruzie maken met je kind. Soms lijkt het helaas de enige manier om bij een Stier-kindje gedaan te krijgen wat jij verlangt. Zijn jullie het oneens? Houd dan vooral het hoofd koel en bedenk dat je kindje dit niet doet om je te pesten. Hij of zij vindt het om de een of andere reden simpelweg niet nodig om te doen wat jij hem opdroeg. Om gedoe te voorkomen zijn er een paar dingen van groot belang: rust en duidelijkheid. Het heeft geen zin om je tegen je kind te gaan schreeuwen. En hoe duidelijker jouw regels zijn, hoe makkelijker je kindje ze op zal volgen. Kinderen weten echt wel wanneer het geen zin heeft om strijd te leveren. Regels helpen om daarover helderheid te bieden. Al zullen de duidelijkste regels nog niet kunnen voorkomen dat je kindje soms een woede-uitbarsting kan krijgen. Ken je dat beeld van het kind dat huilend op de supermarktvloer ligt, omdat het niet die gewenste zak met snoep krijgt? De kans is groot dat dat kind een Stier-kindje is! Toch wil dat niet zeggen dat Stier-kindjes moeilijker zijn dan andere kindjes. Zolang je weet hoe je om moet gaan met zulke nukken, valt het allemaal best mee.

Wat een knuffelkont!

Behalve eigenwijs is een echt Stier-kindje ook een echte knuffelkont, heeft het een evenwichtig karakter en houdt het van creatieve bezigheden. Is je kindje een beetje verdrietig? Een stevige knuffel zal helpen! Zelf heeft je kindje meestal voldoende knuffels en kusjes om niet alleen papa, mama, broertjes of zusjes, maar ook opa, oma, juf of gastouder te trakteren. Op de kinderopvang en school zijn ze vaak de moeilijkste niet. Als peuter lijken ze vaak wat ‘oud’ voor hun leeftijd; net wat verstandiger dan leeftijdsgenootjes. Kijk dan ook niet gek op wanneer je de ingewikkeldste ‘Waarom’- vragen naar je hoofd geslingerd krijgt. Hun nieuwsgierigheid komt overigens op school niet altijd duidelijk naar voren. Stier-kindjes kunnen namelijk nogal verlegen zijn, waardoor ze niet zo makkelijk het woord nemen. Ze hebben meestal ook niet de behoefte om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Een eigen plekje om rustig te kunnen spelen zullen ze op prijs stellen. Stel daarnaast niet te hoge eisen. Van (te) hooggespannen verwachtingen raakt je kindje gestrest. Die stress kan ervoor zorgen dat je kind opstandig en boos raakt. Neem de tijd om die emoties weg te nemen. Een dikke knuffel helpt vaak al!

Doen met je Stier-kindje

Op zoek naar een leuke hobby of een leuk uitje voor je Stier-kindje? Kies voor iets creatiefs, want daar zal je kind zijn of haar ei in kwijt kunnen. Stier-kindjes houden van een creatieve uitdaging. Een teken- of schildercursus kan daarom prima in het straatje passen. Ook muziekles kan een fijne uitlaatklep zijn. Daarbij gaat de voorkeur uit naar individuele muziekles en niet naar spelen in een orkest. Je Stier-kindje vindt het fijn om in z’n eentje aan de slag te kunnen en heeft daar liever geen anderen bij. Creatieve uitjes zal hij of zij op prijs stellen. Dat kan een dagje naar een museum zijn. Steeds meer musea bieden extra’s voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke speurtocht door het museum. Zoiets is echt wat voor een Stier-kindje!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

jongen in de bibliotheek

Stier-meisje of Stier-jongen

Er zijn duidelijk overeenkomsten tussen Stier-meisjes en Stier-jongens. Bij bijna alle Stier-kindjes zal de koppigheid herkent worden, maar ook het lieve en knuffelige karakter. Is jouw zoon een Stier? Dan is de kans groot dat hij sterk is en weinig ziek. Het kan een echte sporter zijn. Maar ook als je kind niet uitgesproken sportief, zal je merken dat hij sterk is in vergelijking met veel leeftijdsgenootjes. Ook Stier-meisjes kunnen sterk en stoer zijn. Veel Stier-meisjes zijn echter écht meisjes. Ze spelen graag met poppen en make-up en werken heel netjes. Een Stier-meisjes weet hoe ze haar charmes in de strijd kan werpen om te krijgen wat ze wil. Dat werkt vaak prima bij de jongetjes in de klas. Ook als ouder zal je merken dat het lastig kan zijn om streng te blijven. Toch is het juist bij Stier-kindjes belangrijk om duidelijk te zijn als het gaat om regels.

Vriendjes en vriendinnetjes

Stier is een Aarde-element. Een spreekwoord dat daar goed bij past: Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Maagd- en Steenbok-kindjes zullen dat gevoel herkennen. Ook kindjes met deze tekens houden van duidelijkheid, rust en regelmaat. Daarnaast hebben al deze kindjes een flink doorzettingsvermogen. Met Vuur-elementen (zoals Ram en Leeuw) kunnen Stier-kindjes meestal wat minder goed mee overweg. Deze kindjes zijn impulsief en kunnen opeens de wildste plannen bedenken. Niets voor Stier-kindjes! Met kindjes met Lucht-elementen (zoals Waterman en Tweeling) kunnen Stiertjes meestal wel goed overweg. Dat zijn fijne gesprekspartners, met een groot hart. Dit in tegenstelling tot kindjes met watertekens (zoals Schorpioen en Vissen). Bij kindjes uit die maanden voelt een Stier-kindje zich niet snel op z’n gemak. Welke voorkeuren jouw kindje heeft, zal in de klas snel duidelijk worden. Je Stier-kindje zal een beetje uit de buurt blijven van sommige kinderen en zal het liefst rustige spelletjes spelen met kindjes die ook een rustig karakter hebben. Af en toe gek doen vinden ze trouwens prima, zolang er maar voldoende rustige momenten tegenover staan. Dat geeft je Stier-kindje de kans om weer even bij te komen.

Reageer op artikel:
Sterrenbeeld Stier [knuffelig maar eigenwijs]
Sluiten