Petra
Petra Zwangerschap 22 Jul 2016

Babywatcher: thuis echo’s maken van je baby

Wat is er leuker dan te zien hoe jouw kleintje beweegt in je buik? Niet voor niets gaan toekomstige moeders graag naar de verloskundige om een echo te maken, of laten zo voor de ‘fun’ extra echo’s maken.

Sinds kort is er echter nog een andere handige optie bijgekomen: de BabyWatcher. Dit is het eerste echoapparatuur dat je (vanaf 59 euro voor 1 week) kunt huren voor thuisgebruik. Hierdoor kun je op ieder moment van de dag even naar de baby in je buik kijken!  Lees meer over de voor- en nadelen en bekijk de review van de Consumentenbond. Direct bestellen kan ook, dat doe je hier.

Babywatcher review door de Consumentenbond

Bekijk de review van de consumentenbond over de Babywatcher.

 Babywatcher voordelen

  • Makkelijk zelf te doen, er is geen training voor nodig
  • Op elk gewenst tijdstip maak je zelf een 2D-echo
  • Ligt je kindje even niet in een gunstige positie, dan heb je voldoende kansen voor scans waarbij je kindje wel goed ligt
  • Je kunt er een leuk familie-event of vrienden-event van maken, anderen kunnen bijv. via Skype ook meekijken
  • Alle eigen echo’s kun je opslaan en delen met familie die verderweg wonen

Babywatcher kanttekeningen

Er zijn ook tegenstanders van het apparaat. In dit krantenbericht in het AD vindt verloskundige Beatrijs Smulders dat het zijn doel voorbijschiet. Vrouwen denken door de echo’s zekerheid te hebben dat het goed gaat met hun kindje. Voor een ongeoefend oog is het echter heel moeilijk om op een echo te zien of het wel of niet goed gaat in de buik. Het kan nodeloos ongerust maken. Terwijl het kindje misschien alleen maar slaapt en daarom zo stil ligt.

Winnen?

Heb jij de Babywatcher al uitgeprobeerd of lijkt het je wat? Doe dan vooral mee met de winactie! Reageer hiervoor onder dit bericht of stuur een mail naar info [ at ] ikenmama.nl!

NB. Deze win-actie is helaas al afgelopen!

Reageer op artikel:
Babywatcher: thuis echo’s maken van je baby
Sluiten