Petra
Petra Gezondheid baby 20 Jul 2016

Bijzonder: hechte band tussen tweelingzusjes

Dat tweelingen vaak erg close met elkaar zijn is algemeen bekend. Zelfs het DNA van eeneiige tweelingen is praktisch helemaal aan elkaar gelijk. De tweelingzusjes Jenna en Jilllian spannen echter de kroon als het gaat om de hechte band tussen tweelingen.

Moeilijke zwangerschap tweeling

De moeder van Jenna en Jillian had het moeilijk toen ze zwanger was van de meisjes. De zusjes bleken namelijk samen een vruchtzak te delen. Dit gebeurt slechts bij 1 op de 10.000 zwangerschappen. En dat is maar goed ook, want bij zo’n zwangerschap is de kans op complicaties erg groot. Zo kan de navelstreng van de ene baby verstrengeld raken om de nek van de andere baby. Om die reden moest moeder Sarah bijna twee maanden lang op bed blijven. Met 33 weken zwangerschap werd besloten de tweeling via een keizersnede ter wereld te brengen. Wat er toen gebeurde was erg bijzonder.

Geef elkaar een hand!

Met een verschil van slechts 45 seconden werden de zusjes geboren. Direct hielden de artsen de tweelingen bij elkaar, boven mama’s buik, om vader Bill de eerste foto’s te laten maken. Wat de tweeling vervolgens deed ontroerde alle aanwezigen: ze grepen namelijk elkaars hand en hielden die stevig vast. Gelukkig was papa er met de camera snel bij, om dit bijzondere tafereel vast te leggen. Hoewel de artsen al heel wat baby’s ter wereld hadden gebracht, had geen van de artsen zoiets bijzonders eerder gezien.

hand in hand tweeling

Nog steeds hand-in-hand

Inmiddels is het twee jaar geleden dat de zusjes werden geboren en hebben ze beide een eigen persoonlijkheid ontwikkeld. Jenna is de voorzichtige van het stel, terwijl Jillian nergens bang voor lijkt te zijn. Als echte zusjes geven ze tegenwoordig ook graag de ander de schuld van kattekwaad dat ze hebben uitgehaald. Toch is er een ding dat niet veranderd is: ze lopen nog steeds graag hand-in-hand. Hun ouders proberen ze er langzaam aan te laten wennen dat ze niet altijd bij elkaar kunnen zijn. Onlangs nam papa Bill de ene zus mee naar de winkel en bleef de ander bij mama thuis. Dit zorgde voor flinke huilbuien en woedeaanvallen. Het mag dus wel duidelijk zijn dat de band die ze bij de geboorte al met elkaar hadden nog steeds bestaat!

Reageer op artikel:
Bijzonder: hechte band tussen tweelingzusjes
Sluiten