Petra
Petra Blog 24 Jul 2016

Ongelooflijk: 3 tweelingen in 26 maanden

Hoewel een zwangerschap meestal een prachtige periode is, is het ook een pittige tijd. Ook de bevalling is een gebeurtenis waar de meeste vrouwen wel even van bij moeten komen. Hoewel sommige vrouwen ervoor kiezen om vrij snel na de bevalling weer zwanger proberen te raken, wachten de meeste liever even. De Amerikaanse Danesha Couch wachtte echter niet zo lang. Sterker nog; ze beviel van maar liefst drie tweelingen in slechts 26 maanden!

Zwanger van een tweeling

De eerste keer dat Danesha zwanger was, was ze nog maar 17 jaar oud. Op 13 april 2014 beviel ze van twee jongetjes; Danarius en Desmond. Helaas was Desmond niet sterk genoeg, door problemen met de placenta. Hij overleed. Voor Danesha was dit erg moeilijk. Ze zegt dat ze die zware tijd daarna is doorgekomen door veel te bidden. Gelukkig kwam ze vrij snel daarna haar huidige partner Jeffrey tegen. Bij hem vond ze weer wat geluk en al snel was ze weer in verwachting.

3 tweelingen

Nog twee baby’s?

De verrassing was groot toen in het ziekenhuis bleek dat Danesha weer zwanger was van een tweeling. De families van Danesha en Jeffrey waren stomverbaasd toen ze het nieuws hoorden. De kans op twee tweelingen is zeer klein, zeker zonder vruchtbaarheidsbehandeling. Maar op 29 mei 2015 kwamen dochters Delilah en Davina ter wereld via een keizersnede. Met beide baby’s ging het gelukkig goed en ze mochten al snel met papa en mama mee naar huis.

3 tweelingen

‘Double trouble’

Het werd alleen nog gekker. Want al snel bleek Danesha weer zwanger en ook dit keer verschenen er twee kloppende hartjes op de echo. Zelfs de artsen waren verbaasd. De moeder van Danesha schrok, omdat zij zich afvroeg hoe ze voor al die kinderen wilden gaan zorgen. Om die reden gaf ze haar dochter de bijnaam ‘Double trouble’. Gelukkig verliep ook deze bevalling zonder problemen. Op 17 juni 2016 werden dochters Darla en Delanie geboren. Klein, maar gezond!

Familiewagen

De geboorte van de tweelingen heeft het leven van jonge ouders Danesha en Jeffrey flink op de kop gezet. Ze zijn dag en nacht bezig met zorgen. Jeffrey is meer uren gaan werken, omdat Danesha nu ouderschapsverlof heeft. Daarnaast krijgen ze veel steun van hun beide families. De twee auto’s die ze vroeger hadden hebben ze inmiddels verkocht. Daarvoor in de plaats is een grote familiewagen gekomen, met plaats voor zeven mensen. Zolang er volgend jaar niet weer een tweeling wordt geboren is daarin dus plek voor het hele gezin!

Alle foto’s hierboven zijn door Danesha zelf gemaakt.

Reageer op artikel:
Ongelooflijk: 3 tweelingen in 26 maanden
Sluiten