Babyfoon 3G App review & handleiding voor gebruik

​Babyfoon 3G App review

Review van: Babyfoon 3G App   Wat: Mobiele Babyfoon App, ook lange afstand 

Effectiviteit

Prijs

Gebruiksgemak

Support/hulp

Top, zolang je mobiel bereik hebt

3,99 per installatie

Installatie, mobiel koppelen en gaan!

Stapgewijze installatie in enkele minuten

Wat vind ik goed

Wat vind ik minder

Lage prijs t.o.v. normale babyfoons

Je bent 1 mobiele telefoon 'kwijt'

Geen fysieke babyfoon meer nodig

Bij geen databereik ook geen babyfoon

Support ook video

Samenvatting: De Babyfoon 3G App is een ideale vervanger van de 'ouderwetse' babyfoons. Door het gebruik van je telefoon heb je in theorie onbeperkt bereik. En met 3,99 is de app veel goedkoper. Gebruik op vakantie is helemaal ideaal, mits je goede Wifi hebt of goedkope mobiele data..

Het probleem met babyfoons

Je kind even alleen laten als ze slapen? Tot nu toe liet ik dat vaak. Een kopje koffie of een feestje bij de directe buren gaat nog wel, dat redde onze babyfoon nog net. Maar als ik een paar deuren verder ging hield de babyfoon er al mee op. Laat staan op vakantie, waar niets lekkerder dan samen nog even een duik in het zwembad te nemen als de kinderen nog slapen. Dit betekent vaak dat mama wel op pad gaat en papa thuis blijft of andersom. Maar als we een manier hadden om wel zeker te weten dat ons kind lekker ligt te slapen zou het anders zijn. Oftewel als het bereik van je babyfoon het gewoon aan had gekund..

Babyfoons met video zijn tot nu toe een drama

Met de introductie van de video babyfoons werd dit er niet beter op. Hoewel het hebben van video leuk is om te zien hoe de kleine ligt te slapen, is het bereik van deze babyfoons vaak nog veel beperkter. Hierdoor heb je én geen beeld én geen geluid, en zit je alsnog met een onrustig gevoel bij dat feestje. Wat vaak ertoe leidt dat je je opgejaagd voelt en snel weer thuis bent. De prijs van deze babyfoons is ook meestal boven de 100 euro.

Hoe zou het zijn als je onbeperkt bereik had, en geluid en video altijd werkte zodat je af en toe je kindje ook nog kan zien liggen slapen. Hier zijn al wat langer een aantal apps voor, maar de meesten daarvan werken niet prettig of zijn niet gebruiksvriendelijk.

En daar kwam de Babyfoon 3G App

Gelukkig kwamen we de Babyfoon 3G App tegen. Dit blijkt al door een half miljoen ouders te worden gebruikt, maar wij kenden de app nog niet. Eerlijk is eerlijk: we snappen dat al zoveel ouders dit gebruiken. Direct nadat we de Babyfoon 3G App gingen gebruiken, waren we de bereikproblemen af en hadden we een stuk meer vrijheid. En we baalden dat we dit niet eerder waren tegengekomen! 😉 .

Sindsdien gebruiken we eigenlijk alleen nog maar de Babyfoon 3G app  en hebben de oude babyfoons weggedaan. In deze review laat ik je graag zien wat de voor- en nadelen van de app zijn, zodat je voor jezelf kunt bepalen of dit iets voor jou is (waarschijnlijk wel 😉 ). PS: dit is geen betaalde blog of iets dergelijks, we willen graag de handige app met je delen.

Babyfoon 3G App review - de voordelen

Babyfoon met onbeperkt en ruisloos bereik

Doordat de app gebruik maakt van internet en geen radiosignaal, maakt het niet meer uit waar je zelf bent om toch te kunnen luisteren of je baby slaapt en via video een glimp van je baby op te vangen. En hoe vaak had je niet last van storingen bij de oude babyfoons, omdat iedereen in je buurt dezelfde babyfoon gebruikte? Ook dat is verleden tijd 🙂

Video, ook 's-nachts

Een groot pluspunt vonden wij het nachtlampje. Hierdoor kun je 's-nachts ook even meekijken. Voor het licht wordt de cameraflitser van je mobiele telefoon of tablet gebruikt. De intensiteit is afstelbaar waardoor je baby er niets van hoeft te merken.

Je kunt terugpraten

Wij hebben het nog nauwelijks gebruikt, we liepen liever gelijk even langs als er iets aan de hand was. Maar je kunt terugpraten als er iets met je kind aan de hand is. Waarschijnlijk vooral handig om te zeggen dat je eraan komt..

Prijs

Als je het vergelijkt met andere babyfoons, dan hoef je waarschijnlijk niet lang over de aanschaf van de Babyfoon 3G App na te denken. Het kost je 3,99 per apparaat, een fractie van wat een babyfoon van redelijke kwaliteit kost. En babyfoons met video kosten al vaak 100 euro of meer. Tegelijkertijd werken de 'oude' babyfoons gewoon minder goed, dus wij gaan daar niet meer naar terug!

Er zijn natuurlijk andere apps die iets goedkoper zijn of gratis. Maar kwalitatief doen ze onder voor Babyfoon 3G.

Babyfoon 3G App review - de nadelen

Apparaat nodig

Voor de app heb je je een mobiele telefoon of tablet nodig voor zowel het monitoren van je baby als het ontvangen en luisteren / bekijken van geluiden en beelden. Het apparaat wat je bij je baby neerlegt kun je dus niet gebruiken.

Op vakantie & geen Wifi of mobiele data? = geen bereik

 Thuis heb je waarschijnlijk de zekerheid van stabiel internet via Wifi, of anders kun je terugvallen op mobiele data. Op vakantie is soms wat lastiger. We hebben regelmatig in bijvoorbeeld Portugal in een accommodatie gezeten waar geen Wifi was. En als je geen buitenlandbundel voor data hebt, is mobiele data meestal erg duur. Je doet er dus goed aan om voor vertrek te controleren of je Wifi hebt, of een buitenlandbundel aan te schaffen.

Babyfoon 3G installeren en gebruiken

De installatie​ werkt eigenlijk heel eenvoudig:

1. Download en installeer de app (iTunes / Google play) op ​de apparaten die je als babyfoon en waar je het geluid en video op wilt ontvangen. 

babyfoon 3g installeren
2. Koppel de apparaten door het stappenplan te doorlopen dat getoond wordt als je voor de eerste keer de app start. Eventueel kun je ook meer dan 2 apparaten koppelen zodat pappa, mamma, maar misschien ook wel opa en oma mee kunnen kijken.

3. en klaar! Je kunt nu de telefoon of tablet die je als babyfoon ​wilt gebruiken bij je kindje neerleggen. Het andere apparaat kun je gebruiken om je kindje te monitoren. Je krijgt automatisch een melding als je kindje wakker is geworden.

babyfoon 3g app wakker

Conclusie

We hebben in de afgelopen jaren veel verschillende babyfoons gebruikt, zowel van onszelf als bijvoorbeeld van buren. Van goedkope modellen met alleen geluid tot de eerste uitgebreide modellen die video hadden. Maar tot nu toe baalden we er altijd van dat we alsnog niet bv. de Olympische Spelen bij buren konden kijken omdat de babyfoon het niet redde. Ook die laatste duik van de dag op vakantie was lastig. Hier is een babyfoon app echt een perfecte oplossing voor.

De Babyfoon 3G app​ biedt je veel waar voor weinig. Voor 3,99 per toestel heb je veel functionaliteit voor erg weinig geld. Het bereik is in principe oneindig. En de HD video functie en het nachtlampje maken de app ook completer dan veel andere babyfoons of apps.

Weet jij al of dit iets voor jou is? Probeer het gerust, en als je het niets vindt heb je alsnog 2 dagen (Google Play) of 14 dagen (iTunes) de tijd om je geld terug te vragen.

Babyfoon 3G App video

Benieuwd naar de mogelijkheden die de app jou kunt bieden? Bekijk dan onderstaande video. Ik geef toe, de video van de makers komt wat gemaakt over ;). Maar hij laat wel goed zien wat het idee achter de app is en hoe je het kunt gebruiken.

Wat zijn jouw ervaringen met babyfoons, de Babyfoon 3G app of andere apps?

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.