Petra
Petra Shops & reviews 12 Nov 2017

WinterBBQ met kids! [Review Weber Grill – en WIN!]

Goed nieuws: dacht jij dat het barbecueseizoen na de zomer is afgelopen? Helemaal niet! Stiekem is er niets leukers dan een gezellige barbecue op een heldere winterdag. Steek er nog een vuurkorf bij aan en je houdt het buiten uren vol! En met behulp van de Weber Grill Academy en de accessoires bij de Weber bbq moet je met gemak een gevarieerde maaltijd op de tuintafel kunnen zetten. Wij testten het uit.

Weber Grill – wat is het?

Weber Grill maakt in Amerika al vanaf 1952 barbecues, buitenkeukens en daarbij horende accessoires. Ze zijn een belangrijke speler op deze markt en sinds 2003 zijn ze dat ook in Nederland. Grappig detail: de ‘kogelvormige’ barbecue (een bak met een bol deksel) die je in veel tuinen ziet staan, is uitgevonden door de oprichter van Weber Grill. Tegenwoordig staan bij het bedrijf een aantal voorwaarden centraal. Zo moet de barbecue simpel in gebruik zijn, maar er wel mooi uitzien. Ook veiligheid speelt natuurlijk een grote rol, maar ook duurzaamheid vinden ze een belangrijke factor.

Weber original review

Weber Grill – voor wie geschikt?

Weber levert ontzettend veel verschillende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een pizzasteen, een gevogeltestomer, woksets, grill- en houtskoolroosters en ga zo maar door. Met behulp van al deze accessoires wordt een barbecue veel meer dan alleen een apparaat om vlees mee te grillen. Hierdoor kan de Weber bbq dus ook heel geschikt zijn voor mensen die een gevarieerde maaltijd willen bereiden. En als je kinderen hebt, is de kans groot dat je zo’n gevarieerde maaltijd op tafel wil zetten. Dan is de Weber Grill dus ook voor jou misschien wel een hele leuke toevoeging aan de keuken!

Weber Grill – wat hebben wij getest?

Hoewel Weber makkelijk bruikbare spullen ontwerpt, is de kans groot dat je door al die accessoires door de bomen het bos niet meer ziet. Wat past bij jouw manier van koken en welke spullen passen daar nog meer bij? Om de uitgebreide mogelijkheden van de Weber Grill te ontdekken, hebben wij de gevogeltestomer en pizzasteen uitgetest. Om meteen lekker van start te gaan, hebben we ook deelgenomen aan een workshop van Webers’ Grill Academy. Via de Academy kun je op verschillende locaties in Nederland workshops volgen over allerlei bbq-technieken. En geloof me; dat levert lekker hapjes op. Wij volgenden de basic-cursus en leerden daar een volledig viergangenmenu in elkaar te zetten – op de barbecue!

Genieten van de Weber Grill

Weet jij het verschil tussen de directe en indirecte kookmethode? Nee? Dan is de basiccursus van de Grill Academy zeker weten een aanrader. Weet je het wel? Volg dan een van de verdiepingscursussen, zoals de inspirerende en heerlijke ‘Bier Special’. Daar maak je in een paar uur een 7-gangenmenu, met bij iedere gang een bijpassend biertje. Heb je de basistechnieken van het barbecueën al onder de knie? Dan kun je zonder cursus ook al flink genieten van de Weber Grill. Tijdens het gebruik van de barbecue en de accessoires vielen me een aantal voor- en nadelen op.

Weber gevogeltestomer review

Voordelen Weber Grill

De belangrijkste voordelen wat mij betreft:
• Onze vorige barbecue (géén Weber) had regelmatig last van rookvorming. Hoewel we alles probeerden om dat te voorkomen, ging het vaak mis wanneer we het deksel op de barbecue zetten. Een iets rokerige smaak hoort natuurlijk bij een grill, maar dit was vaak te veel van het goede. Op de Weber Grill hebben we echter binnen de kortste keren een prima hittebron van houtskool met weinig rookvorming – zelfs mét deksel;
• De pizzasteen vonden vooral de kids een groot succes, want die zijn nu eenmaal gek op pizza. Zelf vond ik het vooral prettig dat je het net zo makkelijk of ingewikkeld kan maken als je zelf wilt. Je kan er een diepvriespizza mee afbakken, maar ook los gaan met een zelfgemaakte pizza met spinazie en zalm. Zo gauw de pizza op de pizzasteen ligt, ruikt het heerlijk. En eenmaal op de steen is de pizza binnen een minuut of 6 gaar. Lang wachten op je eten hoeft dus niet!
• Met de gevogeltestomer krijg je heerlijk gaar vlees met een lekker knapperige buitenkant. Ik ben normaal gesproken geen fan van kip op de bbq, omdat het vaak veel te droog wordt. Daar heb je met deze stomer geen last van! Mooi is ook dat je tegelijkertijd groenten mee kan stomen. Een paar gepofte aardappels erbij en je hebt in een handomdraai weer een gevarieerde maaltijd op tafel staan! Grappig detail: in de gevogeltestomer kun je ook prima cake en brood bakken. Lekkere bijgerechten voor een winterse bbq met de kids dus!

Nadelen Weber Grill

Tijdens het gebruik bekeek ik natuurlijk ook de nadelen van de grill. Ik vond de volgende:
• Om de pizzasteen goed te laten werken, is het van belang dat de barbecue een constante temperatuur van 250 graden heeft. Een goede thermometer is dus wel een must. Zonder thermometer loop je kans dat het pizzadeeg ongaar wordt;
• Wil de een pizza en de ander kip? Dan wordt het wat krap op de barbecue en is de kans groot dat de een even geduld moet hebben. Zowel de pizzasteen als de gevogeltestomer nemen het grootste deel van het barbecue-oppervlak in beslag. Dat wordt dus keuzes maken!
• Bij Weber kun je terecht voor praktisch ieder denkbaar accessoire voor houtskool-, gas- en elektrische bbq, om nog beter te kunnen bakken, grillen en stomen. Aan al die accessoires hangt echter natuurlijk wel een prijskaartje. Dan kun je ervoor kiezen om het simpel te houden en alleen de basic barbecue aan te schaffen. Maar als je echt wilt genieten van de gigantische hoeveelheid mogelijkheden die Weber biedt, dan kan het de investering zeker waard zijn.

Weber Grill: top of flop?

Een gezellige, winterse bbq met de kids? Met behulp van Weber Grill gaat dat zeker lukken. Met de basic houtskoolbarbecue kom je al een heel eind, maar als je in bent voor meer culinaire hoogstandjes zijn extra accessoires een aanrader. Van zowel de pizzasteen als de gevogeltestomer word ik persoonlijk erg blij. De heerlijke gerechten die je daarmee kunt maken, maken ze voor mij echte toppers. Om echt alle pluspunten van deze gerechten te kunnen gebruiken, is ook het volgen van een cursus bij de WG Academy aan te raden.

Zelf alles uit de bbq halen? – WIN-actie

Momenteel heeft Weber een leuke kortingsactie: bij verschillende producten uit hun assortiment krijg je tijdelijk een leuke korting op een cursus van de Weber Grill Academy. Leer van een grill master de fijne kneepjes van het bbq-en! Lees hier meer over de actievoorwaarden. En, ook leuk: wij mogen twee Grill Academy Vouchers t.w.v. 99 euro weggeven! Laat uiterlijk 25 november in de reacties hieronder weten wat jij deze winter nog graag wil maken op de barbecue. Uiterlijk 28 november hoor je of je een van de gelukkige winnaars bent!

Reageer op artikel:
WinterBBQ met kids! [Review Weber Grill – en WIN!]
Sluiten