Petra
Petra Shops & reviews 2 Nov 2017

McHappy Day: ondersteun een goed doel door lekker te eten!

Met clowns heb ik een haat-liefdeverhouding. Als kind vond ik ze altijd een beetje eng, maar ook erg interessant. Toen ik een jaar of acht was droomde ik er zelfs van om als clown mee te reizen met het circus. Bij mijn kinderen zie ik die gevoelens ook terug: aan de ene kant vinden ze clowns leuk. Aan de andere kant zijn ze bang gemaakt door al die enge clown filmpjes die er in omloop zijn. Onlangs kreeg ik van McDonald’s een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de première van hun film over het Ronald McDonald Kinderfonds. Deze première bleek voor mijn kids een fantastisch moment om van hun angst voor clowns af te komen. Voor mijzelf was het een mooi moment om meer te weten te komen over het Kinderfonds. Op verzoek van McDonald’s deel ik dit graag met jullie.

Wat doet het Ronald McDonald Kinderfonds?

Als je als kind in het ziekenhuis ligt, wil je natuurlijk het liefst je ouders zo dicht mogelijk bij je hebben. Om dit makkelijker te maken, zijn er Ronald McDonald Huizen gebouwd. Deze huizen, die dicht bij ziekenhuizen staan, zijn speciaal bestemd voor de ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen. Daar kunnen ze overnachten, terwijl hun kind in het ziekenhuis ligt. Zodat ze zoveel mogelijk bij elkaar kunnen zijn. Daarnaast heeft het Kinderfonds ook nog een aantal speciale vakantiehuizen, waar ook gezinnen met kindjes die veel zorg nodig hebben kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

22 november: McHappy Day voor het Ronald McDonald Kinderfonds

Om de Ronald McDonald Huizen te ondersteunen, is het op 22 november McHappy Day. Eet je op deze dag bij McDonald’s? Dan wordt jouw maaltijd verpakt als feestelijk Happy Meal, als bedankje voor jouw bijdrage aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Van ieder verkochte Happy Meal gaat namelijk een bedrag naar dit fonds. Om deze sympathieke actie nog meer bekendheid en steun te geven is er nu een prachtige animatiefilm gemaakt van het werk van het Kinderfonds. In deze film vertellen kinderen die gebruik hebben kunnen maken van de steun van het fonds wat dat voor hen betekend heeft. Hun verhalen worden verbeeld aan de hand van animatie van tekeningen van de kinderen zelf.

Premiere bijbehorende animatiefilm

Op 30 september vond dus de première van deze film plaats. Het was een hele happening in de Pathé Arena bioscoop in Amsterdam! Hoofdgasten waren natuurlijk de kindjes uit de film zelf. Zij mochten over de rode loper om het extra feestelijk te maken. Zo speelden ze niet alleen in de film, maar ook tijdens de première een hoofdrol! Ik vond het ontroerend om al die blije gezichtjes te zien. Tekst gaat verder onder de video.

Gek op de clown van McDonald’s!

Mijn eigen kids vonden het ook een prachtige beleving. Ze zijn gek op naar de bioscoop gaan en dit was natuurlijk een extra indrukwekkende gelegenheid. Het grappigste van de dag voor mij persoonlijk was nog wel het verrukte gezicht van mijn dochter toen ze zei: ‘Hey, die clown van de McDonald’s is helemaal niet eng!’ Ze kan daarom ook niet wachten om op McHappy Day bij de plaatselijke McDonald’s langs te gaan om een Happy Meal te kopen. En van mij mag ze deze keer wat extra’s, om ook deze mooie actie extra te ondersteunen!

Reageer op artikel:
McHappy Day: ondersteun een goed doel door lekker te eten!
Sluiten