Petra
Petra Blog 26 Sep 2012

Angela Groothuizen schrijft kinderboek

Vanaf vandaag ligt het eerste kinderboek van Angela Groothuizen in de winkel. Het heet Paula en Khaliloen het beschrijft een vriendschap tussen een Nederlands meisje en een Marokkaans jongetje. Het thema sluit goed aan bij het thema van de Nationale Kinderboekenweek: “Hallo Wereld”

“Het zijn avonturen die ik in de basis zelf heb meegemaakt. Ik liep altijd met een vast vriendje op straat te struinen, altijd was er wel iets te beleven. Omdat de verhalen zijn gestoeld op mijn eigen belevenissen, had ik er totaal geen moeite mee ze op papier te zetten.”

Samen met haar muzikale partner Nico Brandsen heeft ze naar aanleiding van dit heugelijke feit het nummer Schooieren geschreven en opgenomen. Dit is voor iedereen gratis te downloaden via www.paulaenkhalilo.nl

Het Kinderboekenfeest van Kruidvat vindt net voor de Nationale Kinderboekenweek plaats. In deze periode (van 25 september t/m 7 oktober) ontvangen consumenten bij aankoop van twee actieproducten een gratis exemplaar van het boek Paula en Khalilo. Het boek is nergens anders te verkrijgen.

Mocht het boek in de smaak vallen, hoeft het vervolg niet lang op zich te laten wachten. “Ik had iets van 14.000 woorden geschreven en dat moesten er geloof ik 8000 worden. Hele avonturen moest ik eruit halen. Dat vond ik verschrikkelijk en moeilijk. Daarom heb ik hele hoofdstukken bewaard voor een volgend boek. Want ik moet zeggen dat ik de smaak van het schrijven wel te pakken heb.”
 

Bron: nu.nl

Reageer op artikel:
Angela Groothuizen schrijft kinderboek
Sluiten