Ananas eten tijdens zwangerschap

Persoonlijk vind ik ananas een van de lekkerste fruitsoorten die er zijn en veel vrouwen delen die mening. Natuurlijk moet je tijdens je zwangerschap letten op wat je allemaal eet en dan ga je je natuurlijk afvragen wat je wel en niet mag eten. Zo is het een verboden omdat het rauw is, terwijl het ander verboden is omdat dit mogelijk schadelijk kan zijn voor de zwangerschap en uiteindelijk ook voor jezelf. Zo hebben wij ook via de mail de vraag gekregen of het eten van verse ananas bij de zwangerschap schadelijk kan zijn voor de zwangerschap. Ananas is een natuurlijk product en zit boordevol vitaminen en mineralen. Je zou toch zeggen dat het eten van ananas dan ook toegestaan is en zelfs gezond is? Maar is dit ook waar? Kan het niet schadelijk of gevaarlijk zijn Maar zitten er ook schadelijke stoffen in? Hieronder lees je hier meer over.

Ananas stimuleert de weeën

Volgens een oud fabeltje (van oma) stimuleert ananas de weeën en zou je zoveel mogelijk moeten eten als je eindelijk klaar wil zijn met je zwangerschap. Ananas bevat namelijk een stofje genaamd kinine. Men geeft aan dat kinine dit zou stimuleren, echter is dit nog niet uit onderzoek gebleken en is het dus slechts geen fabeltje. Al zou het waar zijn, dan zou je natuurlijk veel ananas moeten eten om er echt iets van te merken.

Het is dus niet bewezen dat dit ook daadwerkelijk het geval is.

Ananas en zwanger

Wanneer je zwanger bent is het belangrijk om goed te letten op wat je eet en drinkt, aangezien sommige zaken niet goed zijn voor de zwangerschap en dus ook niet voor je baby. Sommige dingen die je eet of drinkt kunnen zelfs fatale gevolgen hebben voor je zwangerschap. Ananas is niet gevaarlijk of schadelijk voor de zwangerschap, dit komt omdat het een natuurlijk product is wat boordevol mineralen en vitaminen zit. Hieronder een overzicht waarom ananas zo gezond is bij het zwanger zijn.

  • Ananas is goed voor de huid
  • Ananas zit vol met vitamine C, wat goed is voor het bestrijden van virussen. Daarnaast ook nog eens goed tegen haaruitval
  • Het eten van ananas is goed voor een sterk tandvlees
  • Ananas zit vol met vitaminen en mineralen

Vooral het laatste is van toepassing tijdens je zwangerschap. Je lichaam heeft namelijk veel vitaminen en mineralen nodig om niet alleen je baby goed te laten ontwikkelen, maar ook om jou sterk te houden tijdens de zware weken van de zwangerschap.

Is ananas eten dan schadelijk?

Nee, er is op dit moment geen signaal waaruit blijkt dat het eten van ananas tijdens de zwangerschap schadelijk is of gevaarlijk is voor de zwangerschap. Ananas is een natuurlijk iets en meestal kan je die zonder problemen eten. Het is natuurlijk wel verstandig om dit te overleggen met je verloskundige of specialist. Iedere persoon is anders en er kan dus een uitzondering voor je gelden. Bespreek dus alles met je verloskundige of arts.

Reageer op artikel:
Ananas eten tijdens zwangerschap
Sluiten