Petra
Petra Gezondheid baby 30 Jul 2015

Hoeveel slaapt een baby van 4 maanden

A: Een baby van 4 maanden is natuurlijk nog niet zo oud en moet nog wennen aan het slapen overdag en het slapen ‘s nachts. Baby’s kunnen namelijk niet zo snel wennen aan een vast slaapritme. Wanneer een baby 4 maanden oud is zal de baby ‘s nachts heel veel slapen en overdag heel weinig. De baby begint steeds meer te wennen aan de afwisseling van de dag en nacht en dat is ook precies hoe de baby zich gaat ontwikkelen.

Je moet natuurlijk ook rekening houden met het feit dat iedere baby anders is. De een zal veel meer slapen dan de ander en de ander zal juist veel minder slapen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de baby meer overdag slaapt dan nacht, omdat de baby dan nog niet gewend is aan de dag en de nacht. Het is dan belangrijk om je baby te laten wennen aan de nacht, door de baby iets langer wakker te laten blijven zodat hij of zij ‘s nachts meer zal slapen.

Maar hoeveel uur slaapt een baby van 4 maanden nu eigenlijk?

‘s Nachts: 10 uur

Overdag: 5 uur

Totaal: 15 uur

Zoals eigenlijk al is vermeldt zal iedere baby een ander patroon hebben. Uit onderzoek is gebleken dat een baby van 4 maanden gemiddeld 15 uur per dag moet slapen. Des te meer de baby slaapt des te beter voor de ontwikkeling en de groei van de baby. Zorg er dus ook echt voor dat de baby voldoende slaapt.

 

Reageer op artikel:
Hoeveel slaapt een baby van 4 maanden
Sluiten