Petra
Petra Wonen 14 Dec 2021

5 tips om je droomtuin compleet te maken

Binnenshuis heb je het allemaal voor elkaar. Je interieur is helemaal naar wens. Je woonkamer is voorzien van een bankstel waar je fijn op kunt zitten – of liggen. Prachtige meubels vormen het perfecte plaatje in combinatie met de vloer en de gordijnen. Kamerplanten en accessoires maken het geheel helemaal af. Je voelt je er veilig, je bent thuis! Nu de tuin nog. De tuin is hét verlengstuk van je huis en daarom verdient het net zoveel aandacht als je huis zelf. Zeker in de zomer bevinden we ons graag in de tuin en daarom is het van groot belang dat je van je tuin ook jouw thuis maakt. In dit artikel geven wij 5 tips om van je tuin een waar paradijsje te maken.

Tip 1: zorg voor een comfortabele loungehoek

Als je veel tijd in je tuin doorbrengt, dan mogen comfortabele tuinmeubelen niet ontbreken. Een loungeset is dan een van de eerste dingen waar je aan denkt. Een loungeset klinkt luxe, maar dat betekent niet dat een loungeset onbetaalbaar is. Integendeel, tegenwoordig zijn er ontzettend goede loungesets verkrijgbaar tegen een betaalbare prijs. Een loungeset staat prachtig op je terras, onder een overkapping of op een veranda. Avond na avond kun jij genieten van de buitenlucht terwijl jij het je makkelijk maakt op je loungebank en een goed boek leest.

Denk ook eens na over de accessoires om je zithoek compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke kussens van een all-weather stof die je in de hoeken van de loungebank legt of een zacht fleecedekentje die je over de leuning drapeert. En die je ook heerlijk warm houdt tijdens de wat killere avonden. Sfeerverlichting maken het plaatje natuurlijk helemaal compleet.

Tip 2: vuur en licht voor een warme en gezellige sfeer

Hoewel een dekentje best warmte kan brengen op een koude avond, weegt het absoluut niet op tegen een vuurelement. Zo kun je kiezen voor een vuurschaal, een vuurkorf of een vuurtafel. Een vuurschaal of vuurkorf is wel wat bewerkelijker dan een vuurtafel, omdat je eerst het vuur aan moet zien te krijgen. Het grote voordeel van een vuurtafel is dat deze op gas brandt. Het enige wat je hoeft te doen is de knop om te draaien en je kunt meteen genieten van de warmte en gezelligheid van het vuur. Het vuurspel lijkt op een echt houtgestookt vuurtje, alleen heb je geen last van rondvliegende vonken, rook en de geur. Wel zo prettig voor je buren. Een vuurtafel is in verschillende stijlen verkrijgbaar en kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Zo is er voor elke tuin wel een passende vuurtafel verkrijgbaar.

Tip 3: buitenkoken

buitenkoken

Stel je eens voor: op een warme zomeravond nodig jij een aantal vrienden of familieleden uit om bij jou te komen eten. Omdat het mooi weer is, verplaatsen jullie je naar de tuin. Tegen etenstijd verlaat jij het gezelschap om binnenshuis in je keuken een maaltijd voor je gasten te bereiden, terwijl je gasten het enorm gezellig buiten hebben. Dat kan anders. Waarom zou jij de maaltijd binnenshuis bereiden als het ook buiten kan! Er zijn verschillende manieren om je maaltijden buiten te bereiden. De barbecue is natuurlijk een van de meest bekende mogelijkheden. Maar wist je dat je met een goede barbecue veel meer kunt dan alleen een stukje vlees of vis bereiden? Verdiep je eens in ‘barbecueën’ en verbluf je gasten met de lekkerste gerechten. Een andere mogelijkheid is om boven het open vuur van bijvoorbeeld een vuurkorf je maaltijd te bereiden. Boven een vuurkorf kun je een driepoot plaatsen waaraan je een kookpot of grillrooster kunt bevestigen. Een andere mogelijkheid om is een paellabrander in de tuin te plaatsen en in een speciale paellapan de lekkerste authentieke Spaanse Paella te bereiden. Of wat dacht je van een houtgestookte pizzaoven waarmee je je een avondje in Italië waant? Mogelijkheden te over!

Tip 4: kies voor een praktische dining set

Als je buiten je maaltijd bereidt ga je daarna niet naar binnen om je maaltijd aan de eettafel op te eten. Ook dat doe je natuurlijk buiten. Eten op een loungeset is vaak niet zo’n handige optie. Een praktische dining set biedt dan de oplossing. Een dining set bestaat uit een tafel en een aantal dining stoelen en kan gemaakt zijn van allerlei materialen zodat jij er een kunt kiezen die perfect in je tuin past. Een dining set is verkrijgbaar in verschillende formaten; Zo kun je kiezen uit een 2-persoonsset, een 4-persoonsdiningset of een 6-persoonsset. Een groot assortiment vind je bij Fonteyn Uddel, de kans is groot dat je daar zeker zult slagen en dat je met een dining set thuiskomt die voldoet aan jouw wensen én binnen jouw budget past.

Tip 5: planten in bijpassende plantenbakken

Wat is een tuin zonder planten. Wanneer je je tuin hebt ingericht met een loungeset, dining set, een vuurelement en bijvoorbeeld een barbecue, kun jij je tuin compleet maken met planten. Planten kun je zowel in de volle grond als in plantenbakken plaatsen. Kies voor planten in een bepaalde kleurstelling om één geheel te creëren. Ook als het gaat om plantenbakken zijn er mogelijkheden te over. Een plantenbak kan gemaakt zijn in verschillende materialen zoals hardhout, aluminium, polyester of cortenstaal. Kies een materiaal – en indien mogelijk de kleur – die het beste uitkomt in je tuin. Het is niet verstandig om zomaar op de bonnefooi planten en plantenbakken te kopen, maar denk er goed over na welke materialen en welke kleur het beste tot zijn recht komt in je tuin!

Reageer op artikel:
5 tips om je droomtuin compleet te maken
Sluiten