Petra
Petra Ben ik zwanger? 25 Nov 2014

Wanneer weet je dat je zwanger bent

Als je zwanger wil worden, dan wil je graag weten hoe je kunt weten dat je zwanger bent. Wat merk je aan je lichaam? Wat kun je voelen en hoe kun je het zien? Om te beginnen is het goed om te weten dat er veel hormonen in je bloed komen die bij sommige vrouwen zorgen voor wat ongemakken. Daarbij zou je kunnen denken aan misselijkheid in de ochtend. Maar zijn ook nog meer symptomen van een prille zwangerschap. Hierdoor kun je dus ook merken dat er wat aan de hand is met je lichaam.

Symptomen

Daarbij kun je denken aan dat alle luchtjes ineens vies zijn of dat je minder goed ziet. Pijn in je bovenbenen of de drang van schoonmaken, soppen, stofzuigen, opruimen en je voelt je goed. Je bruist van de energie, je hebt wat pijn in de lage onderrug en je hebt een harde buik. Je kunt ook last hebben van steken onder in de buik (lies), gevoelige tepels, meer bultjes op de tepels dan normaal en bij vlagen last hebben van misselijkheid. Misschien moet je veel plassen, worden de borsten wat groter en voel je je raar. Je hebt last van eindeloos staren, een zware buik, steken in de buik of kleine puistjes op rare plekken zoals op de rug en borst. Je hebt meer trek in veel gerechten, je bent sneller moe en je bent emotioneler. Je hebt een droge huid, je bent vergeetachtig en je hebt een andere smaak gekregen. Misschien heb je sterk ruikende urine, witte afscheiding uit de tepels of ben je duizelig. Het kan ook zijn dat je de hele dag tranende ogen hebt of dat je een drukkend gevoel hebt bovenop het schaambeen. Misschien ben je ook wat winderig. Het kan er allemaal op wijzen dat je misschien zwanger bent.

Zekerheid over zwangerschap?

Wanneer je zekerheid wilt over je zwangerschap dan kun je het beste een zwangerschapstest doen. Er kan dan aan worden gegeven wanneer je uit bent gerekend of hoelang je al zwanger bent. Hierdoor weet je nog sneller waar je aan toe bent en ook wat je hier mee kunt doen. Het kan zijn dat het gepland is en dan ben je erg blij met het goede nieuws. Misschien had je al een tijdje een vermoeden vanwege lichamelijke klachten, ook dan is het een bevestiging waar je iets mee kunt doen. Je kunt het al snel merken wanneer je zwanger bent, maar dat is niet bij alle vrouwen zo. Er zijn ook vrouwen die het niet meteen merken. Zij hebben bijvoorbeeld na een tijdje pas door dat de klachten die ze gehad hebben hoorde bij de zwangerschap. Let goed op je lichaam als je bepaalde klachten hebt, schrijf het desnoods op en bij twijfel kun je altijd maar beter naar een arts gaan. Maar bij misselijkheid in de ochtend kun je zeker denken aan een zwangerschap en zeker wanneer je nog meer van deze kenmerken hebt die net zijn genoemd.

Reageer op artikel:
Wanneer weet je dat je zwanger bent
Sluiten