Petra
Petra Blog 20 Dec 2011

Ruim 1000 km achter de kinderwagen

AMSTERDAM – De kilometers lopen aardig op als je alle afstanden bij elkaar optelt van de keren dat je met je baby gaat wandelen omdat hij niet in slaap wil vallen.
Gemiddeld nemen moeders hun baby zes keer per week mee voor een wandelingetje en lopen dan 3,2 kilometer per keer. Dat komt neer op bijna 1030 kilometer in het eerste jaar. Ter vergelijking: dat is de afstand van Amsterdam naar Warschau, Stockholm of Boedapest.

Autoritje
42 Procent van de vrouwen gaat regelmatig met de kinderwagen naar buiten om de baby in slaap te krijgen. Een wandelingetje blijkt daarmee de op een na populairste manier om de baby in slaap te krijgen, na het heen- en weer wiegen van de baby.

Iets meer dan een derde van de ouders gaat regelmatig een eindje rijden met de auto in de hoop dat dat de baby naar dromenland helpt. Gemiddeld moet er vier kilometer gereden worden voordat het effect heeft.

Stress
Voordeel van de herhaaldelijke wandelingen is dat moeders buiten komen, ondertussen zelf bewegen en dat de baby gemakkelijk past in de dagelijkse routine.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Pampers Baby-Dry. Tweeduizend moeders werden gevraagd naar de slaapgewoonten van hun baby. Meer dan de helft zei dat het in slaap krijgen van de baby een van de meest stressvolle dingen was van het kersverse moederschap. Een typische nieuwe moeder krijgt slechts vijf uur slaap per nacht in de eerste drie jaar. 

Reageer op artikel:
Ruim 1000 km achter de kinderwagen
Sluiten