Petra
Petra Blog 2 Jan 2012

Kinderen worden vaak verwekt tijdens kerst

Op 16 september worden meer kinderen geboren dan op andere dagen. Dit houdt in dat de meeste kinderen tijdens de kerstvakantie worden verwekt. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek van The Daily Beast.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat in de Verenigde Staten meer mensen op 16 september geboren zijn dan op andere dagen. Maar liefst negen procent van alle kinderen wordt in de week tussen Kerstmis en nieuwjaar verwekt. Dit heeft voornamelijk met het weer en de seizoenen te maken. Die hebben een grote invloed op de frequentie waarmee mensen zin in seks hebben.

Vruchtbaar
Een andere invloed op de activiteiten in de slaapkamer zijn de korte dagen en de lange avonden. Niet alleen worden er in december veel meer kinderen verwekt, ook de verkoop van condooms verdubbelt in de feestmaand.

In april worden er juist minder baby’s geboren. Dit betekent dat er in augustus relatief weinig kinderen worden verwerkt. Ook dit heeft met het weer te maken. Hogere temperaturen zorgen ervoor dat de kwaliteit van sperma achteruit gaat, terwijl vrouwen door hormonale veranderingen tijdelijk minder vruchtbaar worden.
 

Reageer op artikel:
Kinderen worden vaak verwekt tijdens kerst
Sluiten