Petra
Petra Lifestyle 27 Jul 2020

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten na de geboorte van je kind

Gefeliciteerd, je hebt een zoontje of dochtertje gekregen! De geboorte van een kind is een bijzondere gebeurtenis, en voor veel moeders is het zelfs het mooiste moment van hun leven. De meeste ouders ervaren direct vanaf de geboorte een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor hun kleintje. Natuurlijk omdat een baby zo afhankelijk is, vooral de eerste tijd. Maar ook omdat ze het beste willen voor de rest van het leven van hun kind. Wil je zeker weten dat alles goed geregeld is? Neem dan je huidige verzekeringen eens onder loep, en bekijk of het nodig is extra verzekeringen af te sluiten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een overlijdensrisicoverzekering.

Je partner en kinderen verzorgd achterlaten met een ORV

Je partner en kinderen verzorgd achterlaten met een ORV

Ouders willen er het liefst natuurlijk altijd kunnen zijn voor hun kind. Door de geboorte van een zoontje of dochtertje worden veel mensen juist daarom ook herinnerd aan hun eigen sterfelijkheid. En weet jij eigenlijk wel wat er gebeurt als jij of je partner komt te overlijden? Hoewel het gemis niet gemakkelijker te maken is, zijn er andere zaken die je wel kunt regelen. Door het overlijden van jou of je partner valt immers waarschijnlijk een deel van jullie inkomen weg. Om financiële problemen te of schulden voorkomen kun je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluiten.

Met een overlijdensrisicoverzekering laat je een mooi bedrag achter als jij of je partner komt te overlijden. Je zorgt hiermee voor een stukje financiële zekerheid, als onverhoopt een van jullie overlijdt. Het uitgekeerde bedrag kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het (af)betalen van de hypotheek of huur, het betalen van de vaste lasten of voor de studie van een kind (of kinderen). Een ORV is een levensverzekering. Deze keert een vooraf afgesproken bedrag uit indien de verzekerde voor een bepaalde datum komt te overlijden. De uitkering van de verzekering komt terecht bij de nabestaanden. In eerste instantie is dit je partner, gevolgd door je kind of kinderen. Welk bedrag er uitgekeerd moet worden? Dat bepaal je zelf.

De premie van een overlijdensrisicoverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij gaat het onder andere om leeftijd, geslacht, de hoogte van het uit te keren bedrag, het type uitkering (gelijkblijvend, lineair of annuïtair), de looptijd van de verzekering en je levensstijl.

Rekenvoorbeeld van een overlijdensrisicoverzekering

Wil je een overlijdensrisicoverzekering die het beste bij jouw wensen past? Vergelijk dan verschillende verzekeraars en soorten overlijdensrisicopolissen met elkaar. De premies kunnen namelijk best uiteenlopen, terwijl de premie en aanvullende voorwaarden vrijwel gelijk zijn.

Stel dat je een vrouw bent van 33 jaar die niet rookt. Samen met je partner heb je twee kinderen, een van twee jaar oud en een pasgeborene. Je partner is 36 jaar en rookt ook niet. Samen besluiten jullie een overlijdensrisicoverzekering voor jullie beiden af te sluiten. Het uit te keren bedrag moet voldoende zijn om een deel van de hypotheeklasten mee op te kunnen vangen, en om de vervolgopleiding van de kinderen van te betalen. Je kiest daarom voor een looptijd van 30 jaar en een gelijkblijvende uitkering van 200.000 euro. Bij Allianz betaal je 22,46 euro per maand over een periode van 30 jaar. Bij Centraal Beheer betaal je 30,10 euro per maand over een periode van 30 jaar. Zoals je ziet maakt dit over de jaren heen best een verschil uit. Let overigens bij het vergelijken niet alleen op de premie, maar ook op de voorwaarden en afsluitkosten.

Meer informatie over dit onderwerp vind je op: Overlijdensrisicoverzekering.nl

Reageer op artikel:
Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten na de geboorte van je kind
Sluiten