Cola light tijdens zwangerschap

A: Ten eerste hebben we een regel hier op Ikenmama. Als er veel onzekerheid is op internet over of je iets wel of niet mag eten/drinken, dan moet je het sowieso niet doen. Het is natuurlijk wel belangrijk om je te laten weten waarom je cola light niet zou moeten drinken.

In Cola Light zitten zogenaamde zoetstoffen. Deze vervangen de suiker die in normale suiker zit, vandaar dat het ook Cola Light wordt genoemd. Deze zoetstoffen worden niet door het lichaam gescheiden, maar opgeslagen. Dit is dus in feite vergif wat je opslaat in je lichaam. Dat lijkt me niet zo handig als je zwanger bent, of wel? šŸ˜‰

Daarnaast is het sowieso afgeraden om Cola te drinken, aangezien er cafeĆÆne in zit. Dit bereikt namelijk de placenta waar je baby in zit. Een ongeboren baby weet de caffeine nog niet af te breken, waardoor zij dus langdurig het effect zullen ondervinden wat wij maar kort ondervinden. De baby wordt actieverĀ enĀ zijn of haar hartslag wordt hoger. Dit is heel slecht voor de ontwikkeling van je baby.

Kortom: Drink dus geen cola light bijĀ de zwangerschap.

[yasr_overall_rating]

Reageer op artikel:
Cola light tijdens zwangerschap
Sluiten