Petra
Petra Reviews 26 Jan 2019

Betalen via je horloge of armband, doe jij het al?

Ja, dat lees je goed! Geen bankpas nodig om boodschappen te kunnen betalen. Niet meer hoeven zoeken naar je portemonnee in die overvolle schoudertas, terwijl je ondertussen in de gaten moet houden of je kinderen niet alle kanten op rennen. Hoe fijn is dat? Sinds kort kun je betalen met de wearables van ABN AMRO. Onze mama vlogger Marlene mocht de Laks wearable van ABN AMRO testen. Wat waren haar ervaringen?

Snel contactloos betalen

“Met de wearable van ABN AMRO kan je snel en simpel contactloos betalen. Erg handig als je je handen vol hebt of niet veel wil meenemen. Ik mocht van de wearables de Laks armband testen. Je krijgt ‘m in een heel chique sieraden zakje. Ik vind dat wel handig; het blijft toch wel iets kwetsbaars hebben. Het is mooi dat wanneer je ‘m niet gebruikt, je het sieraad netjes op kan bergen.

Je kan de wearable heel makkelijk aanvragen via de site van ABN AMRO. Ik heb deze armband online aangevraagd en had ‘m binnen een paar dagen thuis. Even activeren, chipkaart erin en klaar! Heel simpel en snel! Het uitkiezen van de wearable kan trouwens wel lastig zijn. Je kunt kiezen uit armbanden, ringen, maar ook uit bijvoorbeeld sleutelhangers en horloges. De sleutelhanger is de voordeligste optie, maar de armbandjes en horloges zijn ook zeker de moeite waard.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

betalen met wearable restaurant

En nu de praktijk

Afgelopen zaterdag heb ik ‘m voor het eerst gebruikt. Ik ben toen gaan lunchen in Amsterdam met mijn vriendinnen. Ik was erg benieuwd naar de reactie toen ik moest afrekenen. Het is best gek om geen pasje in je handen te hebben en je pols op de automaat te plaatsen. De ober vond het wel een hele coole gadget. Het is zo fijn geen gedoe meer met je portemonnee of weer te moeten zoeken naar je pasje. Ik hoef alleen mijn armband te plaatsen en ik heb betaald. Lekker simpel! Net als bij contactloos betalen met een bankpas moet je voor bedragen boven de 25 euro overigens nog wel je pincode (van je betaalpas) intoetsen. Maar met zo’n wearable komt er verder dus geen bankpas meer aan te pas 🙂

Boodschappen doen met mijn dochter

Ik was ook heel erg benieuwd hoe dat gaat nu met boodschappen doen. Vooral met een kleine. Met de ene hand heb je de kinderwagen vast en met de andere hand je winkelmandje. En dan ook nog even je portemonnee zoeken en betalen. Pfoe… dat kan soms een gedoe zijn voordat je dan je pasje in de hand hebt. Vooral als op dat moment je kindje huilt en opgetild wil worden. Zo’n wearable is dan echt super handig. Ook in andere situaties is zo’n ding trouwens heel praktisch. Bijvoorbeeld als je naar de sportschool gaat met vriendinnen en je niet je hele portemonnee wilt mee sjouwen. Of wanneer je met je kids op pad gaat en in alle drukte domweg je portemonnee vergeet. Grote kans dat je de wearable gewoon om je pols of aan je sleutelbos hebt zitten! Dus ik ben hier heel erg blij mee! En behalve dat het heel praktisch is, ziet deze armband er ook nog eens erg mooi uit!”

Ga jij ‘m ook bestellen? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen!

Reageer op artikel:
Betalen via je horloge of armband, doe jij het al?
Sluiten