Petra
Petra Lifestyle 20 Apr 2022

Het haar van je kind stijlen: zo doe je dat

Wil je het haar van je kind mooi in model brengen? Dat is natuurlijk op verschillende manieren mogelijk. Zo kun je denken aan het maken van een staart of vlecht, maar kun je er ook voor kiezen om wat krullen te maken. Ook het haar van je kind stijlen is een goede mogelijkheid. Benieuwd hoe je dit laatste het beste kunt aanpakken? Wij zetten het voor je op een rij!

Haar wassen

Wil je het haar van je kind kaarsrecht maken? Dan is het handig om eerst het haar te wassen. Een goed verzorgende shampoo is hiervoor geschikt. Door het haar van je kind eerst te wassen, zorg je ervoor dat je haar mooier stijl wordt. Naast het wassen met shampoo, kun je er ook nog aan denken om conditioner of een haarmasker aan te brengen. In ieder geval kan het geen kwaad voor je kind om eerst de douche in te stappen ter voorbereiding van het stijlen van je haar.

Borstelen en het haar klaarmaken voor de hitte

Nadat het haar is gewassen, is het goed om het handdoekdroge haar te borstelen. Zorg ervoor dat er geen klitten meer in het haar zitten van je kind. Naast het borstelen, kan het goed zijn om het haar klaar te maken voor de hitte van de föhn en stijltang. Je moet namelijk zien te voorkomen dat straks het haar van het kind beschadigt door de hitte. Je kunt het haar klaarmaken voor de hitte door bijvoorbeeld een mousse hiervoor aan te brengen. Ook een spray gebruiken die bestendig is tegen hitte, is een aanrader. Doe er alles aan om het haar van je kind niet te beschadigen tijdens het stijlen.

Borstelen en het haar klaarmaken voor de hitte

Haar föhnen

Heb je het haar van je kind voorbereid op het stijlen? Dan is er nog iets handig om te doen voordat je de stijltang er echt bij pakt. Dit is namelijk het föhnen van het haar. Dit is handig om te doen, omdat je er hiermee voor zorgt dat het haar echt helemaal droog is. Met een stijltang aan de slag gaan op nat haar is allesbehalve goed, dus probeer dit echt te voorkomen. Zeker als jouw kind nog dun haar heeft dat snel beschadigd kan worden, is het een aanrader om eerst het haar helemaal goed te föhnen. Met behulp van een föhn kun je het haar van je kind ook in model brengen, bijvoorbeeld als je het meer volume wilt geven. Als je zo nu en dan wat anders wilt proberen met het haar van je kind, kan het een aanrader zijn om voor inspiratie te kijken op Haarstijlspecialist.nl.

Stijlen met stijltang

Als je het haar van jouw kind goed hebt voorbereid op de hitte en geföhnd hebt, kan het stijlen van het haar echt gaan beginnen. Hiervoor heb je een goede stijltang nodig. Zorg ervoor dat deze stijltang geschikt is voor het haar van je kind, zodat het door de hitte niet zomaar het haar beschadigt. Na het stijlen zou je er nog voor kunnen kiezen om wat haarlak te sprayen, zodat het langer in model blijft.

Deze tips kunnen je erbij op weg helpen om het haar van je kind mooi te stijlen. Door deze stappen te ondernemen zorg je ervoor dat jouw kind met mooie, stijle lokken de deur uitloopt!

Reageer op artikel:
Het haar van je kind stijlen: zo doe je dat
Sluiten