Van baby- naar kinderkamer – Ombouwen doe je zo!

Is jouw schattige kleine baby’tje inmiddels uitgegroeid tot een bijdehand kleutertje? Grote kans dat zijn slaapkamer opeens wel heel kinderachtig lijkt. Het wiegje is eruit en vervangen voor een ledikant. Het aankleedkussen op de commode wordt niet meer gebruikt. En dat schattige nachtlampje is natuurlijk helemaal niet stoer. Tijd om in een paar simpele stappen die babykamer om te bouwen in een coole kinderkamer!

Stap 1: weg met dat schattige behangkinderkamer behang

Een kleuter wil geen lief behangetje op de muur. Meestal gaat de voorkeur uit naar een design waar je als ouder hoofdpijn van krijgt als je ernaar kijkt: een muur vol rode raceautootjes of mooie prinsesjes is niet voor iedereen even aansprekend. Op zoek gaan naar de gulden middenweg is dan een goede tactiek. Doe op 3 muren een rustig behang en plak op de vierde het behang dat jouw kind heeft uitgekozen. Zo is iedereen tevreden.

Stap 2: tijd voor een ‘groot’ bed

Slaapt je kleuter nog in een ledikant? Nee, dat kan echt niet meer! Tijd om een ‘groot’ bed aan te schaffen. Sommige kleuters hebben overigens wel moeite met de overstap van dat kleine, veilige ledikantje naar een enorm bed. Je kunt daarom overwegen om een meegroeibed aan te schaffen. Dit bed is in lengte verstelbaar, waardoor je kunt uittesten wat voor jouw kind het prettigst is. Let er wel op dat bij een meegroeibed ook een speciaal matras hoort. Er zal dus meer nieuw spul aangeschaft moeten worden.

Stap 3:  lieve gordijntjes zijn een ‘no-go’

Bij een schattig, klein baby’tje passen natuurlijk mooie gordijnen met een leuk motiefje. De kans is echter groot dat je kleuter die gordijnen echt niet meer vindt kunnen. Natuurlijk wil hij of zij bij voorkeur gordijnen met daarop afbeeldingen van zijn favoriete cartoonfiguur, maar zie je dat als ouder wel zitten in combinatie met dat drukke behang? Voorkom gezeur over gordijnen en hang in plaats daarvan lamellen van Zonnelux op. Lamellen zijn makkelijk schoon te houden (dus minder stof in de kamer!), werken verduisterend en gaan jarenlang mee. En het allermooiste: lamellen zien er een stuk stoerder uit dan gordijnen, dus wedden dat zelfs je eigenwijze kleuter het een prima oplossing vindt?

Reageer op artikel:
Van baby- naar kinderkamer – Ombouwen doe je zo!
Sluiten