Petra
Petra Wonen 23 Feb 2023

5 x leuke kinderkamer trends van dit moment

Wellicht is er een baby op komst of misschien is de huidige kinderkamer toe aan verandering.   Een kinderkamer is een leuke ruimte om bijzonder te maken voor je kind, dit kun je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor een bijzonder behangetje op de muur, het toevoegen van originele accessoires of het speuren naar oude meubels om die vervolgens op te knappen. Bij het inrichten van een kinderkamer kun je natuurlijk, naast je eigen stijl, ook rekening houden met de laatste trends en dit zijn de kinderkamer trends van dit moment.

Bijzonder behang

Als er één ruimte in huis geschikt is voor behang, dan is het wel de kinderkamer. Voor kinderen heb je ontzettend veel verschillende soorten behang, van toffe printjes tot aan fotobehang met de meest prachtige afbeeldingen. Met behang kun je ook heel goed een bepaald thema doorvoeren, bijvoorbeeld een jungle of dino thema. Wil je juist wat meer rust creëren in de kinderkamer, kies dan voor een rustige print en hou het bij één muur. Kies voor de andere muren een mooie kleur dat goed past bij het behang. Het behang van tegenwoordig is ook heel eenvoudig op de muur te plakken, vaak is het een kwestie van de muur voorzien van een laag lijm en vervolgens plak je het behang tegen de muur.

Leuke vloerkleden

Een ruimte en dus ook de kinderkamer, wordt een stuk gezelliger door het toevoegen van een vloerkleed. Naast dat het de kamer een warmer effect geeft, is het ook nog eens fijn voor de akoestiek en is het nu helemaal een trend. Voor de kinderkamer heb je ontzettend veel leuke kinderkleden, met bijvoorbeeld leuke printjes, verschillende speelse vormen en afmetingen. Bij flycarpets.nl vind je ontzettend veel leuke kindervloerkleden en ook helemaal van de laatste trends.

Leuke vloerkleden

Mooie aardetinten

Bij een kinderkamer denk je misschien al gauw aan felle kleuren, zoals roze, geel en blauw. De trend van dit moment zijn juist rustige aardetinten zoals roestbruin, mosgroen en warm okergeel. Deze kleuren zijn vaak heel mooi met elkaar te combineren en voor een meer rustig effect, bijvoorbeeld voor in de babykamer, kun je ook één kleur uitkiezen. Deze natuurlijke kleuren zorgen voor een rustig effect en dat is vaak wat je wilt in een kinderkamer, het is immers toch de ruimte waar je kind in slaapt. Aardetinten zijn prachtig om op de muren te verven maar kun je ook terug laten komen in onder andere de gordijnen, bedtextiel en accessoires.

Natuurlijke materialen

Een belangrijke woontrend dat je ook ziet in de kinderkamer, is het gebruik van natuurlijke materialen. Denk bij natuurlijke materialen aan hout en rotan, zoals een mooie rotan bed of een houten commode of kledingkast. Ook zie je het terugkomen in soorten behang en textiel, zo zijn er gordijnen gemaakt van linnen en katoenvezels en bijvoorbeeld behang met een textuur gemaakt van bamboe of grasweefsel. Het gebruik van natuurlijke materialen in een kinderkamer zorgt direct voor een rustig effect en past ook goed bij bepaalde thema’s, zoals bijvoorbeeld een kamer met een jungle thema.

Duurzaam met vintage

Duurzaamheid is een trend die we al een tijdje zien en dit komt ook terug in de kinderkamer. Mensen zijn over het algemeen meer bezig met duurzaamheid en in de kinderkamer kun je dit op verschillende manieren toepassen. Maak bijvoorbeeld gebruik van natuurlijke materialen en ook kun je ervoor kiezen om tweedehands te gaan shoppen. Ga naar de kringloop, speur het internet af of bezoek een vlooienmarkt. Het is voor een kinderkamer erg leuk om een vintage meubel te kopen en deze op te knappen. Voorzie de meubel van een leuke kleur verf en pas de handgreepjes aan. Naast dat dit duurzaam is, kun je een meubel ook een hele eigen touch geven en helemaal aanpassen in de stijl van de kinderkamer.

Met een kinderkamer kun je alle kanten op en met de bovenstaande trends kun je elke ruimte omtoveren tot een sfeervolle en trendy ruimte waar je kind helemaal tot rust kan komen.

Reageer op artikel:
5 x leuke kinderkamer trends van dit moment
Sluiten