De leukste educatieve bezigheden voor kids

Tegenwoordig brengen kinderen veel tijd door met tablets en het kijken van televisie. Het aanbod is natuurlijk heel groot, het past ook wel bij deze tijd én soms is het ook wel even makkelijk zodat jij je handen vrij hebt. Toch blijkt het dat kinderen gemiddeld veel te veel tijd doorbrengen met een beeldscherm en dit heeft in sommige gevallen nadelige gevolgen voor de ontwikkeling van het kind. Maar uiteraard zijn er ook genoeg leerzame spelletjes en televisieprogramma’s voor kinderen die juist bijdragen aan de ontwikkeling, denk bijvoorbeeld aan een typecursus voor kinderen. Maar er zijn ook nog andere educatieve bezigheden voor kids waar je wellicht nog nooit aan hebt gedacht.

Ga de natuur in

Het is ook een feit dat kinderen tegenwoordig veel tijd doorbrengen in huis, vroeger speelden kinderen veel meer buiten. De buitenlucht is hartstikke gezond en er zijn genoeg activiteiten buiten te bedenken die ook nog eens heel leerzaam zijn. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het bos met een bingokaart met daarop afbeeldingen zoals insecten, plantjes en bomen en laat je kind deze plaatjes in het echt vinden. Op die manier gaan kinderen veel bewuster rondkijken en leren ze veel over de natuur. Of ga op zoek naar mooie vogels en met behulp van een vogelgids kan een kind zoeken om welke soort het gaat en zo leren ze op een speelse manier meer over verschillende vogels en hun eigenschappen.

Bezoek een museum

Ga een keertje niet naar een pretpark op een vrije dag maar kies voor een museumbezoek. Nederland heeft een heleboel musea en er zijn ook ontzettend veel musea die geschikt zijn voor kinderen. Zo heb je veel musea waar kinderen een heleboel kunnen leren over veel verschillende onderwerpen. Kies een museum dat past bij de interesses van je kinderen of laat ze juist een hele nieuwe wereld ontdekken. Een museum die zich richt op kinderen laat vaak op een spelende wijze kennis maken met bepaalde onderwerpen en hierdoor is het naast een educatief ook nog eens heel leuk uitje.

Typecursus voor kinderen

Typecursus voor kinderen

Ook een typecursus voor kinderen kan ontzettend leuk en leerzaam zijn en het is ook iets waar je kind de rest van zijn of haar leven profijt van heeft. Een typecursus voor kinderen is ook allesbehalve saai, doormiddel van spelletjes leert je kind al heel gauw met tien vingers te typen. Je kind zal het vooral als een soort van computergame ervaren en veel plezier hebben. Een typecursus kan bijvoorbeeld gedaan worden bij TypeTopia en ze bieden ook een typecursus voor volwassenen aan.

Ga regelmatig naar de bibliotheek

In Nederland kunnen kinderen gratis lid worden van een bibliotheek en hierdoor heb je dus de mogelijkheid om samen met je kind kosteloos nieuwe boeken te ontdekken. In een bibliotheek vind je heel veel verschillende boeken, van informatieve tot aan leesboeken. Maar naast dat je er boeken kunt lenen organiseert een bibliotheek vaak ook veel leerzame activiteiten met een bepaald thema waar je vaak ook gratis aan deel kan nemen.

Speel leuke spelletjes

Kinderen leren het beste door dit spelenderwijs te doen, daarom is het spelen van spelletjes een goede manier van leren. Met memory train je bijvoorbeeld het geheugen en met ganzenbord leren kinderen heel goed te tellen. Maar je hebt ook spelletjes zoals Electro, Loco Mini en Tiptoi waar kinderen heel veel van kunnen leren. Dit wordt op een leuke en speelse manier gedaan waardoor het spel vooral als leuk wordt ervaren en kinderen echt plezier hebben in het leren van nieuwe dingen.

Zoals je hebt kunnen lezen is het vrij gemakkelijk om op een leuke manier een educatieve bezigheid te doen met je kinderen. Kinderen kunnen heel makkelijk op een leuke manier veel dingen leren en het is een keer iets anders dan voor de televisie hangen of gewoon met speelgoed spelen.

Reageer op artikel:
De leukste educatieve bezigheden voor kids
Sluiten