Week 34

34 weken zwanger
Moeder: 34 weken zwanger! Het kan zijn dat je rond deze tijd indalingsweeën voelt. Je baby is aan het indalen in het bekken en de baarmoeder kan daarop reageren met extra samentrekkingen. Dit uit zich in de vorm van een harde buik of een trekkende pijn in de onderbuik. Wees gerust, dit hoort er allemaal bij en houd niet in dat je bevalling is begonnen.

Probeer nu wel te letten op je bekkenbodemspieren, het kan zijn dat je soms wat urine begint te verliezen. Dit komt omdat je bekkenbodemspieren aan het verslappen zijn door het gewicht van je kindje dat er op drukt. Probeer je spieren wat te trainen, want ze krijgen het straks tijdens de bevalling nog zwaar te verduren. Heb je al een keuze gemaakt uit jullie favoriete babynamen en is het geboortekaartje al uitgezocht? Het kan tenslotte eerder komen dan verwacht. Ook de kraamzorg dient geregeld te worden. 

Baby:
Je kindje is bijna klaar voor de start. De niertjes werken, en de longetjes zijn bijna rijp.
Heeft je kindje besloten om lekker rechtop te blijven zitten in je buik dan kan het zijn dat de verloskundige deze week gaat proberen het kindje te draaien, door of moxa-therapie of een babymassage. Een stuitligging maakt de bevalling moeilijker. Je baby is nu ca. 42 cm en 2200 gram.

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.