Waar halen ze het vandaan

Kinderen kunnen zo heerlijk ongeremd en onbevangen uit hun hoekje komen gepaard met briljante logica. Ongetwijfeld heeft jouw peuter ook uitspraken gedaan die je verstomd hebben doen staan. Wij hebben er een aantal voor je verzameld en hopen op een heleboel aanvullingen.

Toegevoegd op 09 augustus 2011:

 • Mijn kleindochter van bijna 3 waarschuwt de hond die tegen het aanrecht op staat: Baco ben je besodemieterd.
 • Mijn zoon van toen een jaar of 3 gaat samen met mij mee met de taxi,de taxichauffeur had een kale plek boven op zijn hoofd waarop mijn zoon zei: mama die man heb een gat in zijn hoofd, de chauffeur kon er smakelijk om lachen.
 • Mijn kleindochter van bijna 3 zegt tegen mijn hond: Baco hou op ga naar je moeder, waarop mijn dochter zegt: Baco’s moeder is er toch niet, wel hoor en wijst naar mij.

Eerder geplaatste uitspraken:

 • Isa (toen 5) zat achterin de auto. We reden in een straat waar veel vlaggen buiten hingen met schooltassen eraan:” So hee!” zei ze: “Hier zijn veel kinderen geslagen!”
 • Mijn oppaskindje Jelle van 2½ zat bij me op schoot en wijst naar mijn borsten hij zegt “jij hebt ook borstelen” net als mama.
 • Met oppaskindje Tom van 3 was ik aan het wandelen toen hij zei: papa en mama zijn werken, waarop ik vroeg en ik dan? hij zegt jij niet jij bent bij mij.
 • Toen ons nichtje gedoopt werd was onze jongst dochter 2.5. Pricilla 3mnd oud lag in de maxi cosi en onze Kelly staat er bij en zegt mama Priscilla heeft platte tanden en kan niet bijten
 • Mijn dochter van 2 zag een schaatswedstrijd op televisie. Ze wees naar de schaatser in het schaatspak en zei: “Kijk mama, Teletubbie”. En inderdaad ik had het nooit zo bekeken, maar het schaatspak lijkt wel erg op een Teletubbie. Onze dochter van 2 heeft af en toe een haarband in haar haar. We hadden haar met Sinterklaas het liedje geleerd van “Zwarte Piet ging uit fietsen”. En op een ochtend hoorden we haar zingen in haar bedje: “Zwarte Piet ging uit fietsen toen knapte zijn HAARBAND IN”. Toen we ‘s avonds een keer in het donker buiten liepen wees mijn dochter van 2 naar de (volle) maan en zei: “Kijk mama, hele grote lamp”.
 • Onze dochter Jennifer van 4 is dol op snoepen maar niet op eten. Ik besloot dus om alle snoep in een grote zak te doen en “weg te gooien”. Ze was hierover zo boos dat ze zei: “Nou dan ga ik naar Spanje lopen of nee naar Nieuw Zeeland”. Op onze vraag waar Nieuw Zeeland dan wel lag zei ze: “Dat is heel ver weg bij Amerika… en Duitsland”.
 • Laatst stond ik met Jennifer in een groot (en op dat moment best druk) warenhuis. Zij liep al een eindje door maar ik stond nog in een rek te kijken; roept ze ineens bij de kassa naar mij “hee lekker ding, kom eens even hier”.
 • Ik ging met mijn dochters van 2 en 3 naar de Prenatal. Ik vertelde dat het een winkel voor babietjes was. Mijn oudste dochter keek me met grote ogen aan en vroeg mij hoopvol: “Gaan we dan een baby kopen? Dat vind ik gaaf!”
 • Mijn zoon van 2 jaar zag mijn dikke zwangere blote buik. Hij wees naar mijn uitpuilende navel en zei: “baby piemol”.
 • Mijn zoon van 2,5 ziet dat ik mijn beha aan heb. Hij bekijkt zich dat eens goed en vraagt dan: Mama heb jij je borstjes aan?
 • Een aantal weken geleden was hij met opa en oma op stap met de auto. Opa wist de weg niet en zei tegen oma: Ik ga hier wel rechts en dan zien we wel. Waarop Ziggy vanaf de achterbank zegt: Opa je maakt er een spelletje van…
 • Onze zoon Jasper van 2 jaar en 9 maanden gaf mama een dikke kus op de wang. Toen fietste mama aan met hem achterop en zei Jasper: ” Niet zo hard fietsen mama, anders valt je kus eraf.”
 • Op een dag zeiden wij tegen ons dochtertje Alana van 3 jaar dat we naar het bos zouden gaan voor een wandeling. Zij zei daarop; Ik wil niet naar het bos daar zijn zoveel bomen en dan kan ik niets zien.
 • Teun (3) ziet bij ons op het kinderdag verblijf een lekke bal liggen en verteld aan mij: dat is een doorgelekte bal he??!!
 • Onze dochter Zara moest naar de kapper om de puntjes te laten knippen. Stampend en huilend maakte ze duidelijk: ,, Nee… ik wil geen kort haar!!!” Vervolgens vertel ik: ,, Nee mopje, Sophie (haar kapster) gaat alleen de puntjes eraf knippen. Een klein stukje maar.” Vraagt zij: ,, Maar waarom moet dat dan?” waarop ik antwoord: ,, Dan blijven je haartjes mooi en gezond. Dan gaat het niet dood.” Kijkt ze me heel verbaasd aan met dikke tranen op d’r wangen en dan naar papa die kaal is. ,,Is het haar van papa dan alllang dood dan?”
 • Onze oudste zoon van 2,5 jaar zag onze jongste zoon van 1 dag voor het eerst bij mij aan de borst drinken. Roept hij heel verontwaardigd: “Niet doen! Niet mamma opeten!”
 • Onze dochter katinka wees overlaats naar een plekje op mijn been.mama,wat is dat?Wel dat is een moeder vlekje…Heeft papa dan ook een papavlekje??
 • Ons zoontje (2 jaar en 3 maanden) stond met mij onder de douche en verbaasde zich over het feit dat ik geen piemel heb. Ik legde hem uit dat jongens een piemel hebben, maar meisjes niet. Hij luisterde half, liep naar mijn achterkant en zei in zichzelf: “Misschien aan de andere kant?”
 • Papa bakt pannenkoeken. Tussendoor wil hij natuurlijk ook een pannenkoek en even vergeet hij om de pan van het vuur te halen. Ik zeg dus tegen hem dat hij de pan niet op het vuur moet laten staan, omdat de pan dan zwart wordt. Geno verdedigt papa zuchtend met het antwoord: “Mama, de pan is al zwart!”
 • Geno en ik zijn de tuinmeubelen alvast terug in de tuin aan het zetten nu de zon zich weer wat vaker laat zien. Ik zet de parasolhouder ook alvast klaar, maar ik laat de parasol nog gewoon in de schuur. Geno: “Mama, nu moet je nog de parasol halen he.” Dus ik zeg dat dat nog niet nodig is, omdat het nog wel een beetje koud is en de zon nog niet zo hard schijnt. Geno kijkt me aan en terwijl hij een vingertje aan zijn oor houdt zegt hij tegen me: “Maar mama, de zon schijnt wel hard hoor, luister maar.”
 • Mijn vriendin heeft een dochterje van 2,5 en laatst kregen ze ergens een ijsje met chocolade er omheen. De opa van een ander kindje die daar ook aanwezig was begon voor dat kindje de chocolade van het ijsje af te halen. Caithlin stond zich dat eens te bekijken en zei toen tegen die opa:” Huub,kun je mijn ijsje ook even pellen?”
 • Mijn zoontje Max van toen 3 jaar staat bij me bij het aanrecht en we hebben het over baby’s krijgen hij had net een zusje gekregen… Toen ik zei en zo is het toch goed? Of wil jij er nog iets bij? Zegt Max na even denken: JA! ik vraag wat dan? Max zijn antwoord peper en zout…
 • Ons zoontje Thijmen (2,5 jr) zat met papa in bad. Vraagt hij aan zijn vader: Papa heb jij ook spierballen onder je plasser?
 • Mijn zoontje Jort was anderhalf en zat bij mij in de auto. Ik was keihard aan het meezingen met het liedje I will always love you van Dolly Parton. Blijkbaar niet al te zuiver want Jort zei “mama huilen?”
 • Onze dochter van drie mocht laatst een paar nachtjes bij mijn ouders blijven slapen. Ze had het al helemaal uitgevogeld: zij ging bij oma in bed en opa moest maar op de bank gaan slapen. Waarop mijn vader antwoordt met: “ja maar dat is toch veel te koud ‘s nachts voor opa?” Ze kijkt hem een keer aan en zegt dan doodleuk: “valt wel mee hoor oma heeft toch een kachel!” Of zoals laatst tegen mijn schoonmoeder, toen we toetje gingen eten:”geef me eens een lepel, mafkees!”
 • Mijn dochter van 2,6 jaar zat in bad en ze kon door de luxaflex net de maan zien en ze zegt “kijk de maan”, even later doe ik de luxaflex dicht zegt ze ineens “de maan is uit”!
 • Mijn dochter van 3 heeft een opa en een oom met een bijna kaal hoofd.
 • Toen we pas bij vrienden op bezoek waren zei ze heel lief tegen de man he jij hebt ook kale haren.
 • Ons zoontje Geno (3,5 jaar) heeft praatjes voor tien en zegt soms de leukste dingen. Vandaag bijvoorbeeld toen ik tegen zijn kleine babyzusje zei dat ze met me mee de kamer in moest: Mama: “Kom maar uit de keuken Mara, want de vloer is daar koud.” Geno: “Ja he mama, want wij hebben geen vloerverwarming he.” Mama: “Nee, dat klopt, dat hebben we niet.” Geno: “Nee, wij hebben een vloerverkouding.”
 • Mijn dochter (nu 2 jaar en 10 maanden) vroeg ik laatst of ze thee wilde. “Ja” zei ze meteen en vroeg mij om de theesponzen…. ik vroeg me af waar ze het over had en ze wees naar het kistje met theezakjes!!
 • Op vakantie (toen was ze 2,5) zag ze allemaal mensen met skates/skeelers, zei ze tegen mij “kijk mama, die hebben allemaal STEPschoentjes”!
 • Onze dochter van 2,5 was aan het kijken toen papa de trap schuurde. Ze zag ergens een mondkapje liggen pakte dat vervolgens op en stapte op papa af die net gestopt was met schuren. “Papa, kijk … net als mama!” terwijl ze het mondkapje parmantig voor haar borst hield. Papa kwam bijna niet meer bij van het lachen.
 • Mijn dochter Fleur (2 jr) haalde laatst haar hele speelgoedmand overhoop. Toen ze daarna een filmpje wilde kijken zei ik tegen haar, dan ga je eerst je speelgoed opruimen.. toen zei ze doodleuk “nee, ik ga wel naar de gang”… in de hoop dat ik het dan opruim!
 • Ze haalde ook eens kattekwaad uit en moest naar de gang. Even later vroeg ik haar op de gang, “zul je dat niet weer doen”, gaf ze als antwoord “ehm.. weet ik niet”, tja…. en dan proberen niet te lachen!
 • Mijn zus haar eerste kindje Danisha was bijna 2 jaar toen ze moest bevallen van haar 2de kindje Shenny. Shenny lag bij mama in bed en begon te huilen. Dus Danisha kruipt het bed op tikt mama aan en zegt mama baby uit! Waarop mn zus heel hard begint te lachen en Danisha boos roept Mama baby uit, pijn (en wees ondertussen naar haar oren).
 • Zegt mijn zus maar schat deze kan niet uit dit is een echte baby! Danisha ging moeilijk kijken. Ze snapte er helemaal niets van!
 • Onze dochter Anne van drie is erg bezig met dood gaan sinds ze doorkrijgt dat mijn oma die onlangs overleed, er echt niet meer is. We proberen haar uit te leggen wat dood gaan is. En dat sommige mensen dan geloven dan je terug komt als bijvoorbeeld een duif, anderen dat je als een ster aan de hemel te zien bent en weer anderen dat je naar de hemel gaat. Later die dag vertelt Anne in de auto aan haar zusje Merle (1) dat Boma (bijzondere oma, zoals zij mijn oma noemde) is overleden. ‘Die is nu in de Hema.’, zo herhaalt ze een gedeelte van ons verhaal.
 • Onze zoon Owen van 5 jaar zit samen met zijn evenoude vriendje achterin de auto. Het is al donker en dus staan er sterren aan de hemel. Wij hebben Owen geleerd dat mensen die dood gaan een sterretje worden. Dus Owen wijst naar de sterren en verteld wie er al allemaal sterretjes zijn. Zijn vriendje vraagt vol bewondering, hoe gaat dat dan? Dus Owen verteld dat hij bij papa’s opa is geweest op de crematie. Zijn vriendje vraagt wat deed hij dan? Dus Owen zegt, ja niks natuurlijk hij is toch dood!! Daarop volgend is het even stil. Dan zegt Owen’s vriendje ineens al kijkende uit het raam aan zijn kant, kijk daar eens Owen, die ster dat is de opa van jou papa. Waarop Owen antwoord: al kijkende uit zijn raam aan zijn kant, nee hoor die zit hier!! Zo kun je ook nog lol hebben om serieuze dingen.
 • Mijn zoontje van Mickey van 2 en zijn papa waren samen aan het klussen. Opeens komt mijn zoontje en zegt bob de bouwer koffie. Ik snapte het niet tv stond niet aan. Ik ga het toch maar hij liep naar zijn pappa en zei koffie jou bob de bouwer…
 • We zijn bij familie op de boerderij, en daar hebben ze ook een hond, een best wel grote hond. Als de hond naast mijn zoontje van 2,5 even flink loopt te hijgen van het warme weer met de tong uit de mond, roept hij vol verbazing: Kijk, een worst!
 • Een tijdje geleden zat ik met mijn dochter (2 jr) in de huiskamer toen onze kat op het aanrecht sprong. Hij wilde water drinken bij de wasbak. Ik riep ”Clyde (kat) ga van het aanrecht”. Mijn dochter zag het ook en zei ”nee Clyde geen handjes wassen, hoeft niet”.
 • Mijn dochtertje (3) had laatst met m’n man in bad gezeten. Zegt ze later tegen mij: ikke heb zelfde tietjes als papa, jij hebt niet zelfde tietjes.
 • We zaten in de ‘s avonds in de auto toen onze dochter (20 mnden) over een baby begon; “Baby baby baby!!!” Keek achterom om te kijken of we een pop ofzo bij onshadden. Dit was niet het geval dus ik zeg, schat waar zie jij baby want mama ziet die hier niet hoor! Zij kwaad: JA BABA – BABY MAAN !! Bleek hij over de sterren te gaan.
 • Op peutergym vertelt Noortje dat ze een broertje heeft gekregen, en daarom blauwe spekjes uitdeelt die ze in de winkel heeft gekocht. Mijn zoontje Iggy (2 jaar+3 mnd.) vat dit voor mij even samen: “Noortje spekkie geven omdat ze een broertje in de winkel heeft gekocht! “
 • Ons zoontje van net drie heeft ook een paar prachtige uitspraken: Mijn man leefde erg mee met een voetbalwedstrijd op tv en ons zoontje Cedric keek hem verbaasd, maar ook een beetje lacherig aan en vroeg: Papa, schreeuw je nou tegen de tv?
 • Zo maar uit het niets vraagt Cedric heel serieus aan mij of ik ook een snavel heb. Ik kijk hem verbaasd en vragend aan. Ja mama, je weet wel, een snável…. Ik probeer razendsnel te bedenken waar hij het over heeft tot hij zijn shirtje en hemdje omhoog trekt en naar zijn naveltje wijst…
 • Op kantoor van mijn man is het soms een beetje rommelig. Toen Cedric na zijn middagslaapje even bij zijn papa binnenliep en de stapels papier zag ging hij met zijn handjes in zijn zij tegenover mijn man staan en zei: Nou papa, wat een bende, jij hebt wat te doen vandaag! En dan staat daar dus zo’n kabouter met slaapoogjes in zijn pyjamaatje met zijn haren recht omhoog…. heerlijk!!
 • In marokko wordt er gezegd dat, als je ergens trek in hebt en je het niet kan krijgen door welke reden dan ook. Dan moet je op dat moment niet in je gezicht krabben. Want anders zal dat gerecht of soort voedsel als een pigmentvlek verschijnen op het lichaam van het kindje.
 • Mijn dochtertje van 22 maanden zag een bejaard dametje met een grijs bolletje en zei : kijk mama , mevrouw heeft een wolkje op het hoofd.
 • Mijn dochter van toen 19 mnd was wel heel slim…ik zei tegen haar toen ik haar uit bedje haalde dat ze toch wel lief moest zijn want mama heeft hoofdpijn. Antwoord ze….mama auwa pot, en ze wees naar mijn hoofd. Ik dacht wat bedoelt ze nu? Pot vraag ik haar. Ja zegt ze..auwa pot, auwa weg. En opeens begreep ik het. Ze had net ervoor ontzettende diarree gehad en we hadden de pot met sudocreme steeds erop gesmeerd met de woorden. Is pot tegen auwa, daar gaat je auwa aan je billen van weg. En doordat ik zei dat ik hoofdpijn had, legde ze de link met haar pot met sudocreme.
 • Na het eten zitten we even met z´n 3tjes uit te buiken op de bank. Als ik aan mijn zoontje van 2 vraag of hij ook nog wat wil drinken, antwoord hij alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Ja doe maar cola. Nou mijn man en ik lagen slap van het lachen hij krijgt alijd alleen maar sapjes of siroop.
 • Ook nog zo één die nog leuker is ik ben met hem in de stad we halen een lekker broodje, vraagt de vrouw achterde kasa willen jullie er drinken bij zegt mijn zoontje ja bier. Die hele zaak lach plat van lachen 2 jaar oud hahaha
 • We zijn onderweg van de ene plek naar de andere, we hebben timo (van net 3) in de auto gezet en ik zeg tegen hem, nu kun je lekker even slapen he? geen antwoord.. vijf minuten later hoor ik ineens vanaf de achterbank. SLAPEN DOE JE IN JE BED!!!!
 • Onze dochter Emma van 21maanden kreeg stukjes broccoli als avondeten. Vindt ze lekker dus zegt ze : “”nog boom?” En je moet haar wel gelijk geven. Een stronkje broccoli lijkt echt wel op een boom.
 • Mijn dochter van bijna 3 had laatst een ander woord voor andersom. Ze zei: “Mama deze moet ergensom”
 • Toen ik nog borstvoeding gaf aan mijn jongste dochter zei ze tegen me “Mamma, Aniek die opeten. Toen schoot ik dus echt wel even in de lach.
 • We zijn in een lampenzaak en mijn zoontje kijkt zijn ogen uit, gaat op onderzoek al die mooie lichtjes als ik hem opeens vol triomf hoor roepen: “O mama die hebben wij thuis ook”! Ik kijk en hij staat in zijn handen met… een stekker!
 • Mijn zoontje noemt een vliegtuig een mug. Als hij dan een vliegtuig ziet zegt hij; kijk mama daar gaat een “mug”.
 • Op een mooie winterdag loop ik met mijn moeder en mijn dochter Juliëtte van 2 jaar buiten. Oma zegt: ‘kijk Juliëtte, wat een mooie zon’. Juliëtte kijkt naar de fel schijnende zon en zegt: ‘de zon heeft de lamp aan oma!’.
 • De avond voor mijn verjaardag vraagt mijn man aan onze 3 ½ jaar oude dochter Jildau: Hoe oud wordt mama morgen….Jildau kijkt mij bedenkelijk aan en kijkt vervolgens naar haar papa….en antwooordt: oud
 • En als er een boterham gesmeerd word voor haar dienen we volgens haar te vragen: Jildau wil je een boterham met kaas of borst.leverpastei word peerborst.
 • Mijn man deelt zijn broodje met mijn dochter van 2 jaar. Allebei de helft.
 • Ik neem een heel broodje. Mijn dochter ziet dat en zegt: “Froukje wil ook een broodje met een deksel”.
 • Mijn dochter van 2 komt de keuken ingelopen en vraagt om een stoepsnengel (lees : soepstengel)
 • Als er wat valt zegt oma altijd: “sodemieters”. ’s avonds gaat ze naar bed met haar knuffel. We zitten nog even te kroelen en die knuffel valt. Ze pakt hem weer op en zeg “sodemieters”
 • Op de avond van tweede kerstdag liepen wij een blokje om met Iggy van 22 maanden toen er een beetje beschonken man aan kwam lopen, compleet met afgezakte ijsmuts en klompen. Toen ie vlakbij was wees Iggy naar de man, trok zijn speen uit zijn mond en zei: Kijk mama, kabouter Plop !
 • Twee jaar geleden was ik hoogzwanger en zat ik te eten met mijn zus en haar kinderen. Mijn jongste nichtje (6) keek mij steeds bezorgd aan. Toen ik vroeg wat er was zei ze: “doet dat niet zeer bij de baby in je buik? hij krijgt nu steeds allemaal brood op zijn hoofd….”
 • Mikk van 3 jaar vroeg laatst aan mij;”Mam, weet jij waarom ik op de peuterschool zit? Omdat ik nog in mijn neus peuter!”
 • Nog zo’n treffende was; Mam, een leverworst is een worst die leeft!
 • Mam, ik heb zo’n pijn aan de elleboog van mijn vinger.”
 • Mamma; Mensen die dood zijn zitten toch in de “Hema”? 
 • We hadden laatst grondverf gekocht en voor Mikk een kwast, hij bleef maar zeuren mag ik nou ook verven. Nou vooruit dan maar.“Ja en dan op de grond he?” Nee natuurlijk niet op een blaadje. Heel verontwaardigd “maar het is toch grondverf!”
 • Mijn dochtertje van toen 4 vroeg na het avondeten of ze een snoepje mocht dus ik zeg nee je hebt net je avondeten achter je kiezen waarop zij droogleuk zegt nee hoor is al doorgeslikt. nou probeer dan maar je lach in te houden.
 • Onze zoon van 2,5 vindt zijn frietjes – vriendjes. Als we patat eten zegt hij altijd vriendjes vriendjes eten!!!! Hij is ook wel erg dol op zijn vriendjes………vooral met mayo.
 • Ik was met ons zoontje, Jasper van 1½, in de speeltuin. Hij brabbelde er vrolijk op los. Een jongetje van een jaar of 5 kwam naar me toe en vroeg: “Ik versta hem helemaal niet, hij spreekt zeker Engels?”.
 • Mijn vriend stond boterhammen te smeren en vroeg aan ons zoontje van toen ruim 1 jaar oud: “Jasper, wat wil jij op je brood?” Waarop Jasper keihard roept “mama!”.
 • Mijn naam is priscilla en mijn dreumes heeft ook een geweldige uitspraak gedaan. Mijn man was aan het werk en mijn zoontje en ik aten bij opa en oma (mijn ouders). Mijn zoontje is 1,5 jaar en erg praatgraag. Na het eten vroeg mijn zusje: Voor Caden 1 of 2 toetjes (danoontjes)? Voordat ik kan antwoorden roept mijn zoontje vanaf zijn stoeltje: Toe maa tie (doe maar 3)!!!
 • Mijn dochter van bijna 2 wilde niet blijven liggen met luier verschonen. Ze bleef maar heen en weer schoppen met haar beentjes en wilde me zelfs een tik geven Ik was het op een gegeven moment zat en ik zeg tegen haar dat ze dat niet moet doen en brabbel er achter na … ben je nu helemaal gek geworden. Ze kijkt me lachend aan met grote blauwe ogen, begint te giechelen en zegt … ja ! Nou … toen kon ik mijn lach ook niet meer inhouden.
 • Mijn dochtertje Desi van bijna 2 jaar wil haar laarsjes zelf aan doen. Lukt natuurlijk niet. Dan vragen wij altijd … Desi, gaat het? Mijn man haalde haar een keertje op van het kinderdagverblijf maar had een beetje haast. Moet je nooit hebben als je je kind gaat halen. Het lukte dus niet om haar schoentjes aan te doen. Desi zat geduldig te wachten en vraagt dan op een gegeven moment… Papa, gaat het?
 • Onze dochter van 3 eet graag een boterham met leverpastei, ze vraagt om een boterham met leuterpate…
 • We ruimen vaak samen haar speelgoed op en als ze klaar is: kijk mam, ik heb goed opgepruimd!
 • Mijn zoontje van net 2 heeft nu eindelijk het praten ontdekt en probeert alles na te praten wat je zegt. Alleen sommige klanken zijn nogal moeilijk, zoals de ‘F’ Laatst gingen we frietjes eten, omdat hij dat zo lekker vind. Dus wij volop roepen dat het frietjes waren, en dat ze lekker waren en dat hij zijn frietjes zo goed opat. De volgende keer toen er bezoek was, en ik riep dat we die avond weer frietjes gingen eten, riep hij wel dertig keer achter elkaar ‘Tietjes eten’. Tja, wat moet je dan zeggen als ouder…..
 • Onze dochter van 2 is snel met praten en op een gegeven moment zei ik tegen haar dat ze een wijsneus was. Haar reactie al wijzend naar haar neus; kijk mama, hier is mijn neus.
 • Op de camping was Oma even aan het nagenieten van een stukje taart. Mijn dochter van 5 wilde graag met haar gaan voetballen. Oma zei dat ze mee zou doen als haar gebakje was gezakt. Na een paar minuten kwam onze dochter bij oma en vroeg: Oma is je gebakje al doorgezakt?
 • Onze dochter van twee zei “kijk mama, papa heeft een motermuts” toen ze haar vader zag met zijn helm.
 • Ook heeft ze graag kaasjevlees op haar boterham (leverkaas)
 • Onze dochter van bijna 4 is dol op verstoppen. Telkens zoekt ze een nieuwe plek op en dan moeten wij haar zoeken. Laatst had ze weer een goed plekje gevonden. Toen ik haar ontdekte zei ze: dit is een goeie verstopping he mama!
 • Onderweg van school naar huis liep ik voorop en mn dochter (4) achter me aan. Bijna bij de deur zegt ze ”mamma, ik ben bijna gevallen”. Waarop ik antwoord ” o, schat dat heb ik niet gezien”. Zegt de kleine bijdehand ” Nee dan moet je ook opletten he”.
 • Ons dochtertje van 19 maanden , Kan er ook wat van . Als we zeggen dat ze haar jas aan moet doen omdat we naar het bos gaan, Roept ze ook alvast onze hond Max , met de woorden “kom masje bos “.
 • Is het zo dat we zeggen dat ze haar jas aan moet doen omdat we bv naar oma gaan, en Max komt dan kijken, ja dan krijg ie van haar te horen dat ie niet mee mag! Met de woorden “nee Masje uh uh” en er achter aan “Dag Masje” Met een lekkere handkus!
 • Toen mijn zus nog een peuter was vroeg ze aan onze tante wat er in haar dikke buik zat. “Een baby” zei die. “Heb jij die dan ingeslikt?” vroeg ze.
 • Een kindje op het kinderdagverblijf zegt tegen de kalende mannelijke leider. hee jij hebt een gaatje op je hoofd. Mijn papa en mama hebben dat niet!
 • Mijn dochtertje van 1 brabbelt nog maar wat. ze zit bij opa op schoot trekt aan zijn shirt en zegt op zijn limburgs: doot det es oet. Ddoe dat eens uit! Het klonk echt zo!
 • Ik werk op een kinderdagverblijf en hoor daar nog weleens wat… Een 3-jarig kindje zit aan mijn haar te friemelen en zegt: “Wie heeft jouw haar zo lang gemaakt?”
 • Of deze: Leidster vraagt aan een 3 jarig kindje, hoe kom jij toch aan die mooie bruine ogen? Kindje: “Dat komt door de zon!”
 • Of deze: “Mijn mama heeft haar daar (het jochie wijst zijn oksel aan) en ze laat het gewoon groeien!”
 • Ivan is 2 jaar en 2 maanden. Hij begint de kleuren te onderscheiden.
 • Ik was hem een keer aan het verschonen ‘oh, je hebt een beetje rode billetjes’ zei ik. Hij: ‘niet rood; geel, blauw’. Ik dweilde de vloer en Ivan wilde helpen. Hij mocht even met de zwabber, maar toen het een waterballet begon te worden suggereerde ik dat ik het weer zou overnemen. ‘Nee Mamma, met de trein spelen’ en toen ik verbouwereerd bleef staan ter aanmoediging: ‘goed zo, Mamma’.
 • Mijn zoontje Milo (4 jaar) wil graag Sesamstraat kijken, dus ik druk de televisie aan maar vergeet de receiver aan te zetten. Even later komt hij naar mij toerennen en zegt: “Mama, Sesamstraat kan niet praten!”
 • Ons dochtertje Lotte van bijna 2 kreeg afgelopen vakantie regelmatig een petje of hoedje op tegen de zon. Eenmaal weer thuis en bij oma op schoot een boekje lezend, zei ze vol overgave bij een tekening van een petje: “OPHOUDEN” !!! Helemaal dubbel lagen we! Blijkbaar hebben we zo vaak tegen haar gezegd “ophouden”, toen ze het hoedje van haar hoofd wilde trekken, dat ze nu denkt dat dit het woord is voor een petje of hoedje. Prachtig!
 • Hetzelfde gebeurde afgelopen week toen ze heel enthousiast kwam aanrennen met de bellenblaas. Haar woord hiervoor is “ZOMETEEN”! Waarschijnlijk hebben we haar gezegd, toen het even niet uitkwam, dat we “zometeen” zouden gaan bellenblazen. Nu denkt ze dus voortaan dat het ook echt zo heet.
 • Sven (3 jaar geworden op 24 mei 2006)
 • De vorige week was Papa de vijverfilter schoon aan het maken. Daarbij liet hij het deksel van de filterput openstaan. Sven zag dit en riep:” Heey doe die koffiefilter eens dicht! Ha ha wat hebben we gelachen.
 • Tevens hadden we het weekend gebarbequed en de bbq stond nog buiten, waarop Sven zei : “Staat die oven nou nog buiten? Ik heb mijn buik vol van de bakejoe.
 • Wij hadden ons zoontje van bijna 4 vertelt dat hij er weer een broertje of zusje bij zou krijgen. Zegt hij tegen mij mama stop je nou Danilo weer terug in je buik (Danilo is zijn broertje van twee).
 • De echtgenoot van de oppas van onze kinderen wordt een beetje kaal.
 • Sam, net 3, signaleert dit uiteraard ook en vraagt aan mij: “mama, waarom groeit het haar van Jan naar achteren….?”
 • Als wij ons zoontje van 3 vertellen dat we naar het ziekenhuis gaan om naar de baby te kijken (echo dus), duikt ie zijn speelgoed kist in en pakt een paar speelgoedautos. Als wij vragen wat hij daarmee wil gaan doen, is het antwoord van hem: “die wil ik straks aan de baby laten zien”. Dus hoe we dat uit moesten leggen, maar goed, eenmaal liggend op dat plankenbedje viel onze zoon zijn mond weer open van verbazing: ze smeerde jam op mama’s buik. Hij snapt er helemaal niets meer van. Leg em dat ook maar weer es uit!
 • Toen ik met mijn zoontje van bijna 3 naar de verloskundige ging voor controle en het hartje hoorde riep mijn zoontje hard uit met zijn vinger omhoog “hoor!!!! een trein in mama buik”. Wij moesten toen samen met de verloskundige vreselijk lachen waarop mijn zoontje reageerde hij mag niet stoppen hoor!!
 • Ik heb van de week erg gelachen om de uitspraak van een ventje van 3. Hij bleef bij opa en oma logeren, Maar oma heeft nachtdiensten dus lag nog te slapen toen die kleine er al was. En omdat opa wist dat z’n kleinzoon zou komen had ie (oranje) oordopjes in gedaan voor het gehoor van zijn kleinzoon dat ie nog even kon slapen. Mag die kleine opa gaan wakker maken zegt ie tegen z’n oma kijk oma er groeien worteltjes uit opa’s oren!!!
 • Nu met de komst van ons 2e kindje, had onze dochter van 5 ook een mooie uitspraak. Haar ontgaat niets en haar was dus opgevallen, dat mijn borsten dus groter waren geworden. Ze wil alles altijd weten, dus probeerde ik haar uit te leggen, dat dit kwam omdat mama dus een baby in de buik heeft en als het kindje geboren is, mama dan melk in haar borsten heeft om het kindje te eten te geven en daarom dus de borsten wat groter waren. Ze keek een beetje verbaast, begon heel hard te lachen en roept:”Ha ha! Maar mama, je bent toch géén koe?”
 • Tijdens de zwangerschap van onze tweede was ik regelmatig erg moe. Zo ook deze dag, ik had een halve dag gewerkt en mijn zoontje net opgehaald van het kinderdagverblijf. Meestal ging ik ‘smiddags even liggen, maar helaas mijn zoontje had ‘smorgens al geslapen. Hij was erg druk aan het spelen (1 jaar en 7 maanden) en kwam vanalles laten zien en vragen. Op een moment zei ik “schatje laat mama maar even want ik ben helemaal kapot”. Hij kijkt mij licht verbaasd aan en zegt ” maaar, mama kapot”? (net of ik stuk gemaakt was).
 • Gisterenavond voor het slapen gaan stapte mijn zoontje de badkamer in op het moment dat ik de pil innam. Nieuwsgierig vroeg hij waar die pil voor was, was mama ziek? Ik legde uit dat deze pil er voor zorgde dat er geen broertjes of zusjes meer zouden komen. Zegt hij: Mama zou je die pil niet overdag nemen wat kan er ‘s nachts nou gebeuren?
 • Nu met de komst van ons 2e kindje, had onze dochter van 5 ook een mooie uitspraak. Haar ontgaat niets en haar was dus opgevallen, dat mijn borsten dus groter waren geworden. Ze wil alles altijd weten, dus probeerde ik haar uit te leggen, dat dit kwam omdat mama dus een baby in de buik heeft en als het kindje geboren is, mama dan melk in haar borsten heeft om het kindje te eten te geven en daarom dus de borsten wat groter waren. Ze keek een beetje verbaast, begon heel hard te lachen en roept:”Ha ha! Maar mama, je bent toch géén koe?”
 • Mijn zoontje (Quinten) van toen 3 had het woord eikel gehoord, hij zei dus pas en te onpas tegen alles en iedereen eikel. Ik had hem maar uitgelegd dat dat niet aardig was en dat eikel een onaardig woord is voor sukkels. Vervolgens gaat mijn kleine buiten spelen en raapt altijd alles op wat hij ziet, en stopt dat in zijn zak. Komt thuis en zegt, Kijk eens mam, ik heb allemaal sufferds in mijn zak… Ik kwam niet meer bij…
 • Sietse van 20 maanden laat regelmatig zijn spierballen zien. Ook op een ochtend als ik hem aankleed. “Goh wat is Sietse sterk zeg!, is papa ook sterk?” Waarop Sietse antwoord: “Ja papa sterk!” En natuurlijk ben ik nieuwsgierig dus ik vraag: “Is mama ook sterk?” Waarop mij zoonlief mij te kennen geeft: “Nee, mama is een meisje!” (Slecht 20 maanden en nu al vooroordelen????) Mijn man lag nog in bed en had natuurlijk de grootste lol. En ik? Ach ja, het is hem vergeven…
 • Met Koninginnedag lekker met m’n dochter van 3 naar de koningin op tv gekeken. Toen ik ‘s middags vroeg of ze meeging naar het park om koninginnedag te vieren rende ze naar haar knutseltafel, liet me een tekening zien en vroeg: mag ik die dan aan Beatrix geven?
 • Mijn neefje van nu 7 jaar was toen hij nog geen 3 was met mijn ouders naar een kinderfeestje gegaan. Alle kinderen waren daar in de sneeuw buiten aan het spelen en zo ook mijn neefje, na een aantal minuten komt hij huilend naar mijn moeder gelopen en zegt:”Die grote kindjes hebben een grote sinasappel in mijn oog gegooid. Nou mijn ouders kamen natuurlijk niet meer bij van het lachen.
 • Als ik mijn zoontje van 19 maanden in bad heb gedaan , dan snuffel ik wel eens aan zijn voetjes en roep dan, bah romano heeft stink voeten en gilt hij het uit van plezier.
 • Nu lig ik laatst met mijn voeten op de bank en buigt hij zich over mijn voeten heen waarop hij hard riep “bah mama stiek, nou ik en mijn vriend lagen helemaal krom, hoezo kopieën!!!
 • Van de week komt Sammy, mijn dochter van 3,5 naar me toe en zegt “weet jij wat ik in mijn onderbroek heb”? Met verbazing zie ik hoe ze d’r broek en onderbroek naar beneden trekt en wat loopt te rommelen in d’r onderbroek, ik zelf was helemaal sprakeloos door deze actie en ineens heeft ze een stukje wc-papier in d’r hand. En waarom heb je een wc-papiertje in je onderbroek gestopt vroeg ik aan haar, waarop zei antwoord “heeft oma ook in d’r onderbroek”. Na een slappe lach even oma opgebeld en gevraagd hoe het nou zat, nou oma blijkt inlegkruisjes te dragen.
 • Oma ging samen met mijn dochter Nouka van 2,5 een boterham eten. Ze vroeg haar of ze oude kaas wilde op haar brood. Nee, zei Nouka, ik lust geen oude kaas. Wil je jonge kaas dan? Nee, zei Nouka, maar ik lust wel meisjeskaas…
 • Mijn dochter van 3 en ik waren laatst op de verjaardag van ons neefje Daan. Oma Gerdien was er ook even met een 10 weken oude boxer pup. Emy mocht hem aaien, ze vond het een lief beestje en was zeer onder de indruk. Een (volwasssen) boxer van een tante was ook meegekomen naar de verjaardag en zat geduldig bij de achterdeur te wachten. Nadat er een taartje gegeten was gingen Emy en de rest van de kinderen buiten spelen. Emy zag de hond zitten en riep verrast uit: “Nou is ie groot!!!”. Ze dacht dat het één en dezelfde hond was.
 • Toen ik net zwanger was van de tweede, gooide mijn dochter van (net) 2 zich een keer vol overgave op mijn borst. Dat deed pijn natuurlijk, dus ik zei tegen haar: pas op hoor, mama’s borsten doen pijn. Nu was ze vorige week verkouden (bijna 3 maanden nadat dit gebeurde) zegt ze na een hoestbui opeens: mama, sylviana’s borsten doen pijn… Had ze pijn op haar borst van het hoesten… ik kwam niet meer bij.
 • Mijn zoon was drie jaar toen hij vroeg om een voetbal kroket. Wat is een voetbal kroket dachten wij? Nou na lang nadenken wisten wij het… een doodgewone bitterbal
 • Mijn dochters Cindy en Wendy van 5 en 3 jaar zaten achter in de auto. We komen langs het ziekenhuis rijden waar Wendy is geboren. Zegt Wendy tegen haar zus in dit ziekenhuis ben ik geboren en ik ging niet huilen toen ik werd geboren. Dus ik draai me om en zeg ja hoor jij ging wel huilen toen je werd geboren. Zegt ze tegen me hoe weet jij dat nou je was er niet eens bij.
 • Op het dagverblijf moeten Sam (4) en Daan (4) de lego opruimen. Aangezien er nogal veel lego op de grond ligt, bied ik ze een stoffer en blik aan om het sneller op te kunnen ruimen. Dan komt Daan met een geweldig idee: Sam, ik stoffer, jij blikt!!!
 • Tijdens de zwangerschap van ons tweede kindje werd ik overspoeld door emoties, zo zat ik op een keer dus weer te huilen en mijn dochtertje van bijna 3 zag het, aaide mijn kin en zei: oh, mama heb je pijn aan de puistjes? ik moest natuurlijk lachen door mijn tranen heen.
 • Afgelopen Oktober is mijn oma overleden. Toen mn dochter die toen 3 jaar en 4 maanden was mij zag huilen vroeg ze “mamma waarom moet je huilen, ben je verdrietig? Waarop ik antwoorde “ja lieffie want de oma van mamma is dood gegaan”. Waarop zij weer antwoordde “Maar mamma dan gaan we morgen naar de winkel en kopen we een nieuwe oma voor je, is dat goed? Ik moest lachen door mn tranen heen…
 • Gisteren was onze 3 jarige dochter Doris op het kinderdagverblijf al druk aan het oefenen met in de polonaise lopen voor de aanstaande carnaval. Ze vond het erg leuk en riep vrolijk naar de leidster: kijk, ik loop in de mayonaise!
 • Onze dochter van 2,5 jaar heeft wat moeite met het uitspreken van de ‘v’. Op een dag toen ze om haar vla vroeg: “nicky sla???” Zei ik heel overdreven vvvvvvvvvvvvvvvvla.
 • Waarop ze me aankijkt en zegt: “heet hé”?
 • Onze dochter Doris (3 Jaar) was laatst flink aan het dreinen. Toen ik dat zat werd zei ik tegen haar: wat ben je toch een zeurpiet! Waarop ze
 • antwoordde: ik ben geen zeurpiet want de Pieten en Sinterklaas zijn al lang weer terug naar Spanje!
 • Mijn dochter 2,5 is bijna zindelijk alleen poepen lukt nog niet helemaal, ze vraagt dan een luier. Laatst deed ik een maandverbandje voor zegt ze: “mama jij ook in de luier poepen??”
 • Papa en mama brengen Nomi (bijna 2) naar bedje en vragen: “waar ga je over dromen?” Nomi: “ofur de liefde!
 • Wij schoten in de lach maar begrepen na enkele minuten waar ze haar inspiratie vandaan haalde: ze heeft n.l. een nieuw prentenboek gekregen dat heet: “het grote boek van de liefde”. Het kwam er ontzettend wijs uit voor een bijna tweejarige.
 • Milan, onze zoon van 2 jaar en 7 maanden zag een rokende uitlaat onder een auto, en zei: KIJK MAMA EEN SCHOORSTEEN ONDER DE AUTO!
 • Samen met mijn dochter Marissa van 21 maanden ben ik op zolder bezig met opruimen terwijl de droger aanstaat. Daardoor maakt hij een beetje geluid. (brommend geluid.) Als we klaar zijn op zolder en naar beneden willen gaan, zegt mijn dochter tegen de droger: “Dag Broem.”
 • Op een mooie zomerse dag liepen we met Cheyenne, toen nog geen drie, door de stad. En dan heb je soms wel eens trek in een versnapering. Bij de snackbar aangekomen antwoordde Cheyenne op de vraag “En wat wil jij drinken kleine meid?” met een stalen gezicht “ijs met een rietje!” Ik schoot in de lach, helemaal toen mijn man er na een minuut of vijf achterkwam dat ze een milkshake bedoelde!
 • Dit zijn twee oudjes die ik me herinner van mijn broertjes. We zagen onderweg in de auto een wit, bruin gevlekt paard staan. Roept m’n broertje (een jaar of 3) heel enthousiast: kijk mama, een paard verkleed als koe! Mijn andere broertje kwam heel enthousiast thuis van de kleuterschool om te vertellen dat ze bij zijn vriendje thuis een nieuw broertje hadden geabborteerd!
 • Tijdens het eten vertelde ik aan onze zoon van 4 en dochter van 2 dat papa en mama het zo getroffen had met 2 van die lieve kinderen. Ik wilde nog wel zo’n lief kind. Oh, zegt de oudste, waar vandaan dan. Gewoon zei ik, weer een broertje of zusje erbij. Dat vond hij wel een goed idee, weer een baby in mama haar buik. Maar dan moesten papa en mama wel weer een keertje trouwen!!
 • mijn dochter van 2 1/2 was bij opa & oma. Opa moest plassen en vergat de wc-deur dicht te doen. Ze kon het niet laten om te kijken wat opa aan het doen was. Haar vraag aan opa was dan ook: “Plas jij uit je vingers?”
 • Mijn dochter van twee had een leuk paardestaartje. Toen we een keer met de trein van Amsterdam naar Zandvoort reden riep ze enthousiast “Kijk mam, een paard met een paardestaart” Ja in Amsterdam zie je niet veel paarden.
 • Mijn schoonouders hebben een kanarie die zich ook wel een waterslager laat noemen zegt onze dochter van de week: Oma heeft toch een watervogel!
 • mijn zoontje van 2 jaar zat op de eerste warme zomerdag bij mij in de auto. Zijn haartjes waren nat van de zweet. Zelf zei hij daarover een beetje in panniek: “oooo mama, mijn haar lekt!”
 • ‘s Middags komen we thuis en help onze jongste (11 maand) uit zijn jas. Onze oudste loopt naar de woonkamer en zegt: Mama visje zwemt niet meer. Dus ik loop naar de woonkamer en kijk in de viskom en vertel aan onze oudste dat de vis dood is. Waarop mijn zoon antwoordt: Moet je even nieuwe batterijen in doen, dan zwemt de vis weer!
 • Tja… in bijna alle speelgoed zit tegenwoordig batterijen. Dus een zeer gevatte opmerking van een kereltje van bijna 3.
 • Hier volgt nog een peuteruitspraak van mijn oudste zoon Thom:
 • Op een mooie zondagochtend zijn we in de kinderboerderij met onze zoons Thom en Thies. Wanneer er een schaap op ons af komt lopen wat ook nog “meeeeeeeeeh” zegt, zegt Thom: Dat zegt Thies ook altijd!
 • Op het kinderdagverblijf waar ik stage loop kijken we tijdens de middagboterham op de verjaardagskalender en een kindje roept “Ikkuh!”
 • Dan zeg ik:”En bakt mama dan ook een lekkere verjaardagstaart voor je?”
 • “Ja” zegt ie trots, “een hele grote”.
 • Dan zegt een andere kindje van ongeveer 3 jaar:”Nou ik krijg ook altijd bejaardetaart hoor… heel goot!”
 • Mijn zoontje Scott (bijna drie) hoort het woord “oorlog” vallen op tv en vraagt aan mij wat oorlog betekent. Terwijl ik nadenk hoe ik deze vraag ga beantwoorden pakt hij mijn twee oren vast, trekt ze iets van mijn hoofd af en roept: “Kijk mama dit is oooooorlog”.
 • Mijn zoon Sem van bijna 2,5 jaar en ik staan in de badkamer en zijn net klaar met douchen. Sem is druk aan het spelen en ondertussen gebruik ik een tampon, op dat moment kijkt Sem om en zegt: “Mama ook een zetpilletje!”
 • Ik werkte als peuterleidster op een peuterspeelzaal en we hadden het onderling over een ventilator, kwam een van de kinderen bij me en zei, mijn moeder heeft ook een vibrator! Nou die moeder heeft het geweten en wij hebben het er nog vaak over.
 • Mijn dochter vertelt trots dat ze van haar koekje allemaal kruimeltjes heeft gemaakt, als ik haar vraag of ze de kruimeltjes ook nog gaat opeten, zegt ze:” ja zeg! ik ben toch geen vogeltje?”.
 • Mijn oudste dochter is nu inmiddels 7 maar toen ze een jaar of drie was waren we met z’n tweeen naar de troonrede aan het kijken met prinsjesdag. Op een gegeven moment komt de Koningin de kerk in en staat er een mannentje op die dan zegt (zodat iedereen netjes opstaat) Dames en Heren…De koningin!! Mijn dochter buigt voorover en kijkt aandachtig naar het scherm… Ze kijkt me dan opeens bedenkelijk aan en vraagt: Mama, waar is de krokodil dan ik zie hem niet?!
 • Ik ben 38 weken zwanger van onze 2e. Tijdens de wekelijkse controle bij de verloskundige kijkt Martijn (2.5) goed mee. Als we het hartje horen zegt die:
 • Jaa mama de baby is thuis!!
 • Onze zoon Thom is smorgens altijd al om 5 uur wakker. Toen een kennis van ons vertelde dat we hem dan moesten zeggen dat hij zich dan nog 2 keer moet omdraaien dacht ik dat doe ik! Het antwoord van Thom (bijna 3) was echter; ja maar mama, dan val ik toch uit bed?
 • Mijn man en dochter (3 jaar) stonden een tijdje geleden samen onder de douche. Zegt mijn dochter tegen hem: ‘ Wat jij daar hebt hangen heb ik ook, alleen is die van mij verstopt, kijk maar.”
 • Mijn zoontje Geoffrey van bijna 16 maanden oud zegt nog niet zo heel erg veel woorden, maar bijna bij elke handeling die hij doet, zoals zijn slabbetje af doen, zegt hij volmondig ZO. met andere woorden; dat is ook weer geklaard.
 • Een paar weken geleden gingen we met onze dochter Robin van 2 naar het strand waar ze voor het laatst geweest was toen ze nog geen jaar was. Toen we boven aan het strand stonden riep ze ineens heel hard; Zoho, groot zwembadje (dat was de zee dus) de mensen om ons heen kwamen niet meer bij van het lachen.
 • Ik ben nu zo’n 21 weken zwanger en van de week waren we met de hele familie bij mijn schoonouders aan het eten. Tijdens het eten van de soep zei mijn neefje Sam van 4 ineens: “He, tante Wendy, als de baby in jouw buik nou omhoog kijkt, dan krijgt ie allemaal soep in zijn gezicht” Lief he?
 • Ik had van de week wat chloor in de wasbak in de keuken gedaan komt onze Sanne voorbij en zegt Mama het ruikt hier naar de vakantie!!
 • Mijn nichtje van drie zat achterstevoren bij mijn vader op schoot en ze waren in gesprek. Mijn vader z’n gebit zit vol met kronen en hij heeft ook een brug. Toen hij hard moest lachen merkte Jasmijn ‘al dat ijzer’ opeens op: Ooh opa, waarom heb jij oorbellen in je mond?!
 • Toen mijn zoontje 3 was gingen ze op de peuterspeelzaal lampionnen maken voor de optocht van 11 november. Vol trots komt mijn zoontje thuis met zijn lampion en zegt: Kijk mama, ik heb een hele mooie “loempia” gemaakt.
 • Mijn vriendin probeerd haar dochter van 2,5 te leren dat als ze klaar is met het spelen van haar speelgoed het ook weer opruimt. Nu was dit ook weer het geval en de kleine meid luisterde niet waarop mijn vriendin zei: nu ruim je het eerst op, punt uit! waarop de kleine zei: je bedoeld zeker .nl
 • In juni gingen wij met ‘t vliegtuig naar turkije… Op de heen weg hadden we 3 stewards. toen wij op de terug reis het vliegtuig instapten keek hij in ‘t rond…. en zei toen:”gelukkig mam, we hebben nu “stupidessen”…… ( jelle 4jaar…)
 • Ik ben inmiddels bijna 35 weken zwanger van de 2e.
 • Regelmatig gaan mijn man of ik met onze zoon van 2 in bad.
 • Iedere keer als ik nu met hem in bad wil kijkt hij naar mijn buik en de ruimte in het bad en zegt dan: “past niet mama”.!
 • Onze dochter van bijna 4 jaar hoorde haar oma en mij praten over de ziekenhuisopname van haar opa. Ze vroeg: mama, wat zeg je tegen oma?? Oh, zei ik niets, je hoeft toch niet alles te weten?? Ze keek mij serieus aan en ze; Ja, ik moet alles weten, want ik ben een vrouw!!!. Soms denk ik, waren wij nou ook zo wijs 34 jaar geleden???.
 • Een paar dagen geleden stond ik onder de douche en onze dochter maylin van 23 maanden lag nog bij haar pap in bed. Op het moment dat ze de douche hoort zegt ze: papa, maymay ik ook douche maymay ik ook douche? Ddaarna loopt ze naar de deur, bonkt er een paar keer op en zegt: mama maymay ik ook, mama open. Wwat snappen ze toch al veel he!
 • Op een zomerse namiddag zit ik met mijn zoontje in de auto terug naar huis vanuit de crèche, ik draag deze dag een “zeer” gekreukte linnen broek. Zegt mijn zoon (3jaar) “Mama, jij pyjama aan?”
 • Ik ben mijn bikinilijn aan het bijwerken terwijl mijn zoontje van 2,2 in bad zit. Mama roept hij verschrikt: Niet piemel afknippen!
 • Onze dochter van 1,5 werd in de vakantie in Spanje s’nachts wakker en wilde niet meer slapen. Mijn man zei tegen haar: welk boekje wil je lezen? Dan ga je daarna weer slapen, waarop zij zei: Alles. Nou, zei mijn man, dan zijn we wel tot morgenvroeg bezig. Toen zei ze: Goed.
 • Mijn dochtertje van 3 jaar had per ongeluk een stukje meegekregen van het programma “de bevalling”. Ikzelf ben ruim 16 weken zwanger en heb al een buikje. Toen ik thuis kwam en zij dus TV gekeken had zei ze tegen me: “mama, als de baby er niet uit wil, maakt de dokter gewoon een seetje in je buik en dan haalt ie gewoon de baby eruit” en dat met een heel serieus gezicht…Ik denk dat ze later chirurg wil worden…
 • Toen mijn dochtertje 2 was, probeerde mijn man met de oude benzine grasmaaier van mijn opa het gras te maaien. Het ding had al een hele tijd een grote beurt nodig en startte heel moeilijk. Papa was al zeker 15 minuten aan het proberen het ding aan te praat te krijgen, als het lukte kon hij net een meter maaien en dan hield ie er weer mee op. mijn dochtertje Sanne was dit allemaal aan het bekijken en toen ik naast haar kwam staan zei ze tegen me: “papa kan niet lachen hoor”. Nou mama na die uitspraak wel!!!
 • Laatst reed ik ´s ochtends met mijn zoon van 2 jaar naar het kinderdagverblijf. Opeens begon hij druk te roepen en te wijzen: “Kijk mama, zoogoosjit!”. Dit bleef hij maar herhalen totdat ik me maar even omdraaide om te kijken wat al die commotie veroorzaakte. Een enorme kledder vogelpoep was net tegen het raam geslingerd en toen begreep ik wat hij bedoelde. Vogelshit…..Tja , ik moet nu toch beter op mijn woorden gaan letten.
 • Hij deed zijn mondje open en zegt: “Oma, hoe ruik ik vanbinnen?” Vond het zo schattig.
 • Mijn dochtertje van bijna drie zit op mijn schoot en voelt aan mijn 7 maand dikke buik. Daar zit een baby in he? Wat zit hier in? En ze voelt aan m’n borsten. Ik zeg, daar zit drinken in voor de baby. O,ja, in die zit drinken en in die zit eten, antwoordt ze dan.
 • Toen ik samen met mijn zoontje onder de douche stond zat het dekseltje van het doucheputje los. Op een gegeven moment lag het dekseltje op mijn tenen waarop hij zei: “Oh mama kijk een tenenhuisje”.
 • mijn dochtertje Amber van 2 jaar en 10 maanden mocht bij opa en oma logeren. ’s Morgens toen oma zich aan het wassen was riep Amber ineens: oma heb jij grote borstjes? Ja zegt oma dat krijg jij ook als je groot bent. Amber kijkt oma aan, nee hoor zegt Amber ik krijg een schommel.
 • Mijn dochter vindt het hoogst interessant als ik een e-mail verstuur. Zelf mag ze ook elke dag een half uurtje achter de computer. Opeens vroeg ze “Mama, mag ik ook e-meeuwen?”.
 • Een tijdje terug heeft ze flink de griep gehad. Ze lag op de bank tv te kijken en ineens zegt ze “oh mama, ik heb toch zo’n buikpijn, mag ik een paarse molletje (paracetamolletje)?”.
 • N.a.v. een moeilijke stoelgang geven wij haar ontbijtkoek wat voor haar goed helpt. Toen zij vorig jaar weer zo’n periode had dat ze moeilijk af kon vroeg ze aan d’r vader “papa, mag ik een stukje poepkoek”.
 • Voordat we werkelijk opstaan en de dag echt begint, liggen wij (papa, mama en Maxine van 2 jaar en 3 maanden) vaak nog even met z’n drietjes in het grote bed te babbelen. Maxine vindt dat prachtig: “gezellig hé, drie op een rij!” deze week gaf ze haar papa een dikke knuffel en zei heel serieus: “wat ben jij lelijk!” wij kwamen niet meer bij!
 • Wij zijn onze dochter (Misty) van 2 ½ aan het leren in welk dorp ze woont, we wonen in Vijfhuizen en haar slaapkamer is boven (op de 1e etage) dus als je aan d’r vraagt: waar woon je dan antwoord ze altijd steevast: in Bovenhuizen…
 • Er staat bij ons voordat je het dorp in rijdt een hoog kunstwerk en als het donker wordt is dit kunstwerk verlicht, als we er ‘s morgens langs rijden (om naar de crèche toe te gaan dan is het licht dus uit) zegt ze van: oh mama kijk lampie stuk. En als we ‘s avonds terug rijden en het is verlicht zegt ze altijd: oh kijk mama lampie weer maakt…
 • Ik zat met mijn 3 en half jarig zoontje in bad toen het mannetje verschrikt zegt he mama waarom hebben ze jouw piemel eraf geknipt. Dus ik leg hem uit dat ik een meisje ben en ik dus geen piemel heb zegt hij doodleuk oh hebben ze die weggegooid dan.
 • Ik heb een dochtertje van twee en half en ik heb een vriendin die is nu 7 maanden zwanger ze is Braziliaanse en zei me dat ze vanavond na school moest voor Nederlandse les. Mijn dochter keek en zei “moet jou baby ook na school kan toch niet”, dat kwam er zo lief uit, schitterend.
 • Mike (net 3) krijgt een broodje tussen de middag. Hij zegt “mam, weet je wat ik wil? Een boterham met pindakaas met extra veel kaas!!
 • Ons zoontje van 21 maanden had het onder het eten maar over “pikketotto”. Mijn man en ik wisten niet wat hij bedoelde en hij bleef het maar zeggen. Toen ik met hem de slager binnenliep zei hij het weer en wees naar de oven met kippenpoten en dat was dus wat hij bedoelde. Alles wat maar een beetje op een kippenpoot lijkt is dus “pikketotto”.
 • Mijn man was tegen mij aan het praten, hij sprak aan een stuk door en ik gaf dus geen antwoord maar luisterde terwijl ik bezig was met de was. Zegt onze dochter van 2 “mama, papa praat tegen je, je moet antwoord geven”. Mijn man en ik keken elkaar aan en schoten in de lach en ik dacht bij mezelf. Ik word nog eens opgevoed door mijn dochter van 2! 

Reageer op artikel:
Waar halen ze het vandaan
Sluiten